Actualitate

Accident rutier grav pe DN 17, județul Suceava. Un microbuz plin cu oameni a intrat într-un TIR, rezultând cinci persoane rănite – FOTO

Publicat: 01 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Accident rutier grav pe DN 17 județul Suceava. Un microbuz plin cu oameni a intrat într-un TIR rezultând cinci persoane rănite - FOTO
Accident pe DN17 unde un microbuz plin cu oameni a intrat pe contrasens lovindu-se un TIR

Un accident grav a avut loc în dimineața zilei de miercuri, 1 septembrie 2021, când șoferul unui microbuz de pasageri cu nouă locuri a intrat pe contrasens izbindu-se într-un TIR.

Accidentul s-a petrecut pe DN 17, când un microbuz din Republica Moldova a pierdut controlul volanului într-o curbă deosebit de periculoasă din Poiana Stampei, intrând pe contrasens, moment în care s-a izbit într-un TIR ce se afla pe bandă.

Șoferul unui microbuz a pierdut controlul într-o curbă. Cinci persoane rănite, în județul Suceava

La locul accidentului s-au deplasat mai multe echipaje medicale SMURD din Suceava și Bistrița-Năsăud. Două dintre victime au fost găsite încarcerate, însă din fericire, doar 5 persoane din microbuz au avut nevoie de îngrijiri medicale.

”Pe DN 17, la kilometrul 121, în localitatea Poiana Stampei, judeţul Suceava, s-a produs un accident rutier, în care şoferul unui microbuz de transport persoane 8+1, cu cetăţeni moldoveni, a pierdut controlul volanului într-o curbă şi a intrat în coliziune cu un tir. În urma impactului au rezultat cinci victime”, se arată într-un comunicat al Centrului Infotrafic.

”Au intervenit pompierii militari cu două autospeciale cu accesorii pentru descarcerare și două ambulanțe SMURD, precum și o ambulanță SAJ. De asemenea, în sprijinul echipajelor sucevene, au intervenit și două ambulanțe (una SMURD și una SAJ) din județul Bistrița-Năsăud. S-au înregistrat cinci victime, toate din microbuz, dintre care două au rămas încarcerate. Persoanele implicate în accident, inclusiv cele încarcerate, sunt conștiente. Acestea din urmă au fost extrase din microbuz și predate echipajelor medicale pentru monitorizare”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Suceava.

Victimele implicate în accidentul de pe DN 17 sunt stabile

Toate victimele au fost duse la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Bistrița. La ora actuală toate victimele sunt stabile hemodinamic, dar vor rămâne în continuare în supravegherea medicilor.

Din cauza accidentului, traficul a fost îngreunat timp de două ore, fiind pusă la dispoziția șoferilor o singură bandă.

”Circulația rutieră a fost reluată pe DN 17, la kilometrul 121, în localitatea Poiana Stampei, județul Suceava, însă valorile de trafic au crescut ușor în urma accidentului. Toate cele 5 victime au fost transportate la Spitalul Bistrița”, a transmis Centrul Infotrafic din cadrul Poliţiei Române.

Accident soldat cu trei morți după ce un autoturism a intrat într-un TIR

Amintim un alt accident rutier dintre un autoturism ce a intrat într-un TIR, rezultatul fiind unul tragic, soldat cu 3 persoane au decedate.

Printre persoanele care au murit se numără și un adolescent în vârstă de 16 ani. Accidentul rutier mortal a avut loc pe DN 65 – European 574 între localităţile Negrești și Optași, pe data de 26 iulie 2021.

Oficialii de la ISU Olt susţin că șoferul TIR-ului nu se afla sub influența băuturilor alcoolice în momentul producerii evenimentului, au transmis polițiștii.

Un microbuz a intrat în coliziune cu un TIR la Scânteia

Și la Scânteia, a avut loc un accident rutier în care a fost implicat un microbuz și un TIR. La fața locului a intervenit un echipaj medical al Serviciului de Ambulanță Județean Iași care a preluat o victimă.

Nicolai Pralea, purtătorul de cuvânt al SAJ Iași a transmis faptul că pacienta, o femeie în vârstă de 62 de ani,  a suferit un traumatism cranio cerebral și a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iași, pentru investigații medicale de specialitate.

Adauga un comentariu