Local

Accident rutier în localitatea ieșeană Todirești. Patru persoane au fost rănite – Galerie Foto

Publicat: 06 oct. 2021

Miercuri, 6 octombrie 2021, în localitatea ieșeană Todirești a avut loc un accident rutier. În coliziune au fost implicate două autoturisme și un autobuz. Patru persoane au fost rănite ușor.

La fața locului intervin un echipaj de intervenție, unul de prim-ajutor și două de la Serviciul de Ambulanță Județean Iași. Cele patru victime vor fi transportate la Camera de Primiri Urgențe Pașcani.

Sursă foto ISU Iași

UPDATE: La data de 06 Octombrie ac, in jurul orei 17.30, polițiștii rutieri au fost sesizați despre faptul că pe DJ 281 C, în afara localității Todirești a avut loc un accident rutier.

Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat faptul că între o autoutilitară, un auto și un autobuz a avut loc o coliziune. În urma accidentului rutier mai multe persoane au fost rănite.

Doar unul dintre conducătorii auto a putut fi testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Recomandări pentru evitarea producerii accidentelor rutiere

Oamenii legii acționează în permanență cu scopul de a reduce riscul rutier, de a combate principalele cauze care generează accidentele rutiere și de a salva vieție, dar și pentru a sancționa participanții la trafic care nu respectă regulile de circulație, fiind un real pericol pentru siguranța circulației pe drumurile publice.

Recomandările Poliției Române pentru șoferi pentru a evita producerea accidentelor rutiere:

 • Contribuie la siguranţa rutieră! Nu conduce autovehicule dacă ai consumat băuturi alcoolice!
 • Planifică-ţi din timp călătoria! Dacă vremea este nefavorabilă renunţă la utilizarea automobilului propriu şi foloseşte transportul în comun.
 • Pe carosabil se pot forma zone alunecoase înainte ca termometrul să arate 0˚C. Ia în calcul iminenţa apariţiei poleiului!
 • Pleci la drum de sărbători? Nu risca să conduci obosit, ia pauze dese!
 • Este foarte important să ai o bună vizibilitate în trafic. Nu pleca la drum până nu ai curăţat complet toate geamurile maşinii.
 • Este ilegal să conduci sub influenţa substanţelor psihoactive, inclusiv a unor medicamente care conţin asemenea substanţe.
 • Distanţele de frânare pot fi de până la 3 ori mai mari pe drumuri alunecoase. Adaptează-ţi viteza şi circulă cu prudenţă!
 • Dacă ai consumat câteva pahare cu alcool în cursul serii, este posibil ca dimineaţa să fi încă sub influenţă. Nu risca să conduci astfel!
 • Asigură-te că sistemul de control al stabilităţii autovehiculului tău este pornit, pentru a-ţi asigura o tracţiune optimă.
 • Nu accepta să te urci într-o maşină condusă de un şofer băut! Anunţă imediat poliţia.
 • Dacă drumarii acţionează pentru deszăpezire creează-le spaţiu de lucru! Nu-i depăşi şi facilitează-le acţiunea!
 • Porneşti la drum lung de sărbători? Ca tine procedează alte câteva mii de şoferi! Ia-ţi o rezervă de timp!

 

 

Adauga un comentariu