Sanatate

Acestea sunt cele mai bune ceaiuri dacă ai anemie! Ce alimente au cel mai mare conținut de fier

Publicat: 30 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Acestea sunt cele mai bune ceaiuri dacă ai anemie Ce alimente au cel mai mare conținut de fier
Ceaiurile de mentă sau busuioc ce conțin un nivel ridicat de fier pot ajuta cu simptomele anemiei sau carenței de fier

Cât de important este fierul în organismul uman dar și ce ceaiuri sau alimente trebuie să consumăm dacă avem anemie sau deficiență de fier. Află în rândurile următoare.

Fierul este considerat de mulți specialiști ca unul dintre cele mai importante minerale pentru corpul nostru. În absența unui aport adecvat de fier, corpul nu poate sintetiza hemoglobina și duce astfel la anemie. Iată ceaiurile care conțin cel mai ridicat nivel de fier dar și ce alimente ar trebui să incluzi în dieta ta.

Ceaiurile care conțin un nivel ridicat de fier

Fierul este esențial pentru orice om, fiind direct implicat în transportul oxigenului în sânge. De asemenea, el are funcția de a realiza „respirația” celulară și ajută la producerea hemoglobinei. Anemia este de multe ori cauzată de lipsa acestui mineral, o afecțiune foarte frecvent întâlnită pentru că există un deficit de fier în organism din cauza unor diete neadecvate.

Este important să avem o dietă variată și plină de toate vitaminele și mineralele de care corpul nostru are nevoie pentru a supraviețui. Este important să ceri mai întâi opinia unui specialist. Niciodată aceste remedii naturiste sau ceaiuri nu ar trebui să înlocuiască tratamentul medical în caz de nevoie.

Ceaiul de urzică sau infuzia de urzică este primul de pe lista noastră și este o opțiune excelentă pentru a combate lipsa de fier, implicit a anemiei. Urzica are efectul de a stimula în mod direct producția de celule roșii din sânge. Chiar dacă este o plantă comună, pe care o găsim în toate gospodăriile sau în toate mediile, această plantă nu ar trebui dată la o parte, având unul dintre cele mai complexe profile nutriționale. Dacă dorești să faci un ceai din această plantă, se recomandă să se pună o linguriță de urzică măcinată per ceașcă.

ATENȚIE! Experții nu recomandă mai mult de 3 cești pe zi, putând avea efecte diuretice dacă este depășită doza recomandată.

Un alt ceai bogat în fier este ceaiul de fenicul. Este suficient să adaugi 30 de grame de fenicul la 1 litru de apă pentru a obține efectele benefice ale acestei plante. La fel ca urzica, aceasta mai poate fi folosită și în mâncăruri sau supe.

De asemenea, ceaiul de busuioc este unul bogat în fier. Mai are avantajul că busuiocul este bogat și în vitamina B12, care ajută atât sistemul endocrinic cât și sistemul respirator. Este recomandat să adaugi miere pentru că busuiocul are un gust mai amar.

Ceaiul de mentă și de păpădie de asemenea conțin un nivel ridicat de fier și poate fi servit pe post de infuzie, mai ales că aceste plante ajută și cu problemele digestive.

Alimente bogate în fier

Orice persoană poate dezvolta o formă de anemie feriprivă, însă sunt anumite persoane care sunt expuse unui risc suplimentar, acestea fiind: femeile, din cauza pierderii regulate de sânge în timpul menstruației, persoanele peste 65 de ani, persoanele cu insuficiență renală sau persoanele anorexice care au dificultăți în a-și împlini necesarul de vitamine și minerale pot de asemenea să dezvolte anemie.

Cele mai bogate alimente în fier sunt crustaceele, acestea având un raport complex de minerale și vitamine. Ficatul și organele de porc, vită sau alte erbivore au un conținut bogat de fier dar și de vitamina A, cupru, seleniu dar și aminoacizi esențiali pentru sănătatea mentală. De asemenea, carnea roșie este bogată în fier, dar și zinc și seleniu, astfel carnea roșie este sursa principală și cea mai ușor accesibilă pentru a-ți întâlni raportul suficient de fier.

Legumele dar și unele fructe de asemenea au un conținut ridicat de fier, precum broccoli, kale, cartofii și cartofii dulci, fasolea, mazărea dar și caisele, smochinele, stafidele sau prunele.

Un adult sănătos are nevoie de 8 mg de fier ca bărbat și în jur de 18 mg de fier ca femeie zilnic, iar la bebeluși la fel este nevoie de 11 mg de fier, iar la gravide în jur de 27 mg de fier zilnic.

Ceaiurile de mentă sau busuioc conțin un nivel ridicat de fier ce pot ajuta cu simptomele anemiei sau carenței de fier. Cel mai important însă este să mergi mai întâi la un doctor.

Adauga un comentariu