Actualitate

Acuzațiile aduse fostului ministru, Liviu Pop. Iohannis și DNA tolerează șpăgi!

Publicat: 23 oct. 2019

Din anul 2011, la conducerea Ministerului Educaţiei se află baronii manualelor. Liviu Pop, fost ministru al Educaţiei, a declarat la Digi 24 faptul că sunt spăgi directe şi indirecte care se acordă. Despre acestea sunt în temă şi DNA-ul, dar şi preşedintele României. „În zona manualelor şi a auxiliarelor, tentaculele baronilor sunt bine infiltrate”, potrivit News.ro.

Liviu Pop, în momentul deţinerii portofoliului Educaţiei, mai precis în anul 2017, a avut o decizie ce nu a fost susţinută. Acesta a stabilit ca toate cărţile să fie tipărite de o singură editură, cea Didactică. Cu o astfel de decizie, ar fi combătut mafia manualelor. Însă, volumul mare de cărţi a fost retipărit din cauza greşelilor.

”Ştiu doar de baronii manualelor din Ministerul Educaţiei. Dacă vreţi, facem emisiuni în direct despre şpăgile indirecte şi directe care se dau şi de care şi DNA ştie, şi preşedintele statului ştie”, a declarat Pop la Digi 24.

”Ministerul Educaţiei nu e condus de PSD, e condus de baronii manualelor, din 2011. Noi ne-am perindat pe acolo câte şase luni, cinci luni”, a adăugat el.

La întrebarea „Guvernările stau şi se uită la mafie?”, fostul ministru a răspuns: ”În zona manualelor şi a auxiliarelor, tentaculele baronilor sunt bine infiltrate. Ştie şi preşedintele”.

Liviu Pop, fostul ministru al Educaţiei afirma aspectul cunoaşterii acestui fapt de către toţi membrii Ministerului Educaţiei.

”Ne luptăm cu ei, ne luptăm în continuare. E o luptă continuă”, a continuat Liviu Pop.

Pop admite ideea „Unii premieri stau şi asistă neputincioşi la o mafie dintr-un minister, oricare ar fi el”.

Urmând întrebarea logică după acest răspuns al fostului ministru, i s-a solictat să menţioneze dacă şi actualul premier, Viorica Dancila, este un astfel de premier. Pop a ocolit răspunsul la această întrebare: ”Nu fac eu clasamente acum, mai ales în timpul campaniei electorale”.loading...

Adauga un comentariu