Local

Adio, Maricel Popa! Senatorul care a distrus filiala PSD Iaşi a fost eliminat – FOTO

Publicat: 17 mai 2023
_____ Vizualizări 10 Comentarii
Adio Maricel Popa Senatorul care a distrus filiala PSD Iaşi a fost eliminat - FOTO
S-a terminat cariera politică pentru „penalul Iașului”, Maricel Popa

Pentru senatorul PSD Maricel Popa s-a terminat cariera politică. Demisia acestuia a fost „premeditată” de câteva luni de zile

„Penalul Iașului” și-a dat demisia de la șefia filialei județene PSD în cursul zilei de ieri, 16 mai 2023. Se pare că a fost „ajutat” să ia această decizie, iar cărțile au fost făcute cu câteva luni. Astfel, Maricel Popa nu mai deține nicio funcție în partid, ci va rămâne doar un simplu membru. Este important de precizat faptul că Bogdan Cojocaru, prefectul Iașului, este președinte interimar.

S-a terminat cariera politică pentru „penalul Iașului”, Maricel Popa

Senatorul care își dorea să bage Iașul în faliment a primit un șut în fund de la conducerea PSD. Pentru Maricel Popa s-a terminat cariera politică. Recent, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a vizitat Iașul, a adunat membrii partidului la sediu, unde a ținut o ședință cu ușile închise, semn că discuțiile ar fi trebuit să fie „secrete”.

Atunci, participanții au cam ieșit șifonați, mai ales Maricel Popa, care a fost certat de Ciolacu din cauza faptului că este un președinte prost. Pe lângă faptul că nu a unit membrii partidului, a făcut numai gafe, iar aceste lucruri au dus la scăderi semnificative în sondaje.

Discuțiile nu s-au oprit aici. Luni, 15 mai 2023, la București a avut loc o întâlnire de gradul zero, inițiată de Marcel Ciolacu. Practic, atunci a fost luată decizia finală ca PSD să-și ia mâna de pe Maricel Popa, iar acesta să plece cu coada între picioare și cu gura închisă de la șefia filialei județene din Iași. La întrevedere au participat Maricel Popa, Bogdan Cojocaru, prefectul Iașului și actual președinte interimar al filialei județene PSD, împreună cu primarul din Târgu Frumos.

Astfel, în cursul zilei de ieri, printr-un comunicat de presă penibil, așa cum i-a obișnuit pe ieșeni de ani de zile, și-a anunțat demisia. Revoltător este faptul că Maricel Popa crede în continuare cu tărie faptul că a luptat pentru Iași, doar că a uitat să specifice ca a luptat pentru falimentarea județului, nu pentru dezvoltarea lui.

Mai mult decât atât, acesta se crede un erou al PSD, susținând faptul că a preluat șefia „într-unul dintre cele mai dificile momente din istorie”, doar că în loc să reformeze și reconfigureze structura internă a avut o „victorie” istorică, și anume că a adus atât de multe deservicii partidului încât în final a fost pus cu „botul pe labe” și a primit un mare șut în fund. Semn că incompetența sa a fost confirmată.

Maricel Popa, omul cu cele mai multe gafe din PSD

În jurul „țeparului de Iași”, Maricel Popa, se învârt în tot felul de situații penibile, gafe, dar și dovezi clare ale incompetenței sale în politică. O dovadă clara a lipsei de competență este concretizată și prin faptul că, recent, vechii membri ai organizației locale municipale PSD au câștigat o primă luptă în procesul cu organizația județeană. Totul a început după ce, pe data de 10 februarie 2023, „bufonul PSD”, pe atunci președinte al organizației județene a partidului, a aranjat o revoltă în localitatea Ion Neculce, pentru dizolvarea Organizației Locale Municipale Iași, condusă, la vremea respectivă, de Marius Ostaficiuc și de vicepreședintele Constantin Florin Șerbescu.

La ședința fulger, organizația municipală a fost dizolvată, Maricel Popa invocând rezultatele slabe la alegerile locale din 2020. Asta, deși tocmai el a fost cel care a înregistrat un scor rușinos în momentul în care a pierdut șefia Consiliului Județean Iași. În esență, „penalul Iașului” a vrut doar să scape de membrii vechi ai partidului. La câteva luni de la dizolvarea organizației municipale, foștii membri au dat în judecată organizația județeană condusă de Maricel Popa

Maricel Popa, „falimentarul Iașului”, a fost vizitat de DNA în anul 2020, când era pe scaunul de șefie al Consiliului Județean Iași. Subiectul a fost afacerea dubioasă făcută cu Poșta Română SA, pentru un spațiu din bulevardul Chimiei, care i-a băgat în buzunare 365 de mii de euro într-o clipită. Procurorii au cerut atunci de la Poșta Română toate documentele care au stat la baza procedurii derulate, în martie 2019, cu Vitalef SA, firmă controlată de Mihaela Popa, soția lui Maricel Popa.

Amintim aici și faptul că Maricel Popa s-a aflat în mijlocul unui scandal imobiliar uriaș, cu suprafețe de păduri din Iași, în anul 2021. Parlamentarul s-a folosit de un angajat pentru a cumpăra un teren forestier la marginea orașului. Titlul de proprietate a fost mutat de pe o comună pe alta și în cele din urmă a dispărut din arhivele statului. Maricel Popa a făcut atunci o afacere de circa 300 de mii de euro, cu 4 hectare de pădure, într-o zonă extrem de căutată a Iașului.

Maricel Popa este cercetat și pentru „tunul” de 13 milioane de euro din bugetul Consiliului Județean Iași și Consiliului Județean Neamț, prin achiziția spitalului mobil de la Lețcani.

În cazul afacerii coordonate de „țeparul județului Iași”, proiectul a fost compromis din fașă, de la modul în care s-a organizat și desfășurat licitația și până la calitatea îndoielnică a aparaturii, instalațiilor electrice, instalațiilor de oxigen care au făcut ca spitalul să nu poată funcționa pe toată durata pandemiei. Procurorii DNA au intrat pe fir, investigând fapte de abuz în serviciu, deturnare de fonduri și zădărnicirea combaterii bolilor.

Este important să precizăm faptul că am amintit doar câteva dintr-o mulțime de nereguli și gafe pe care senatorul Maricel Popa le-a făcut pe parcursul anilor. Se pare că șefia PSD nu a rămas indiferentă, iar pentru „falimentarul Iașului” s-a terminat cariera politică. Acesta a fost „convins cu frumosul” să renunțe la mandat și să plece cu gura închisă, în cadrul întâlnirii de la București.

Comentarii
  • A fost un președinte CJ foarte bun, a reabilitat drumuri in județ și mai ales a construit spitalul de la Letcani care s-a dovedit necesar pe timpul pandemiei. Lui îi datoram și dezvoltarea aeroportului și înființarea Andamblului Constantin Arvinte Iași.

  • Care cariera, a terminat cu jaful din ban public.Poate îl determină și pe colegul lui de la Tg.Frumos să facă același gest, să nu fie prea târziu pentru el. Ăstea au trecut partidul pe persoană fizică. Maricel , o să te mai îmbraci ca o curva în port național și să demonstrezi cât de patriot ești?. Locul tău este lângă Arsenie de Neamț. Împreună ați jefuit banul public cu așa zisul spital mobil de la Letcani, ați întrecut orice măsură, din cauza voastră siau pierdut viața oameni nevinovați.

  • Bogdan Cojocaru, prefectul Iașului, este omul pus de Maricel Popa in functia de prefect („cadou de ziua lui”). In alte cuvine spus: aceias Marie cu alta palarie :)) Tot Maricel Popa va coordona (dar din umbra, de data asta).

  • Cum să conducă din spate, agramatul, nu a dovedit că o poate face când era pe cai mari.La, lada de gunoi a politicii românești

  • Mvaaaii…
    Liviu G.V., tu nu ai nicio parere, asa, ca (fost) aghiotant?
    Noi si neamurile noastre suntem foarte multumiti ca ne dai de mancare de peste 8 ani(2016-Tele’M)
    Fa ceva, te rugam.
    Orice.

  • Și câți prosti au rămas în urma lui și în umbra lui????
    Sa îl ia și pe agramatul ala de traseist politic MAmarandei…. „consilierul personal” al lui Daea….

Adauga un comentariu