Local

Adolescentă de 14 ani, pusă de iubit să practice prostituția! Minora, convinsă să facă sex pe bani prin metoda „Loverboy”! „Trebuie să faci lucrul ăsta dacă vrei să ne luăm o casă împreună!” (Exclusiv)

Publicat: 23 feb. 2021
O tânără care practică prostituția
Judecătorii ieșeni au pedepsit doi tineri care au fost acuzați de trafic de minori

O minoră de 14 ani a fost convinsă de propriul iubit, prin metoda „Loverboy”, să-și vândă trupul. Individul i-a spus că, dacă se va prostitua, vor avea bani să-și cumpere un apartament împreună. În cele din urmă, individul și un amic de-al său au fost condamnați de judecătorii ieșeni

O adolescentă în vârstă de 14 ani a fost pusă de iubit să practice prostituția! Minora a fost convinsă prin metoda „Loverboy”! „Trebuie să faci lucrul ăsta dacă vrei să ne luăm o casă împreună!”, i-a spus individul. În urma poveștii, atât iubitul minorei, cât și un amic de-al acestuia au fost condamnați. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat recent pe Andrei Ionuț Chiuda la 6 ani, 6 luni și 20 de zile de pușcărie, pentru trafic de minori. În același dosar, în cazul lui David Alexandru D., magistrații au aplicat măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenție, pentru o perioadă de 3 ani și 6 luni, sub acuzațiile de trafic de minori și deținerea de droguri în vederea consumului propriu.

„Instanța îl obligă pe inculpatul Andrei Ionuț Chiuda să o despăgubească pe partea civilă minoră A.E.P. cu suma de 20.000 de lei, cu titlu de daune morale.

Dispune confiscarea de la fiecare dintre inculpați, după cum urmează: de la inculpatul Andrei Ionuț Chiuda – suma de 8.600 de lei (2 clienți / zi / 100 de lei, timp de 40 de zile – persoana vătămată A.E.P., la care au fost adăugați primii 600 de lei obținuți), de la inculpatul Andrei Ionuț Chiuda – suma de 5.250 de lei (3 clienți / zi / 100 de lei, timp de 35 de zile – persoana vătămată G.P., jumătate din banii obținuți împreună cu inculpatul Alexandru David D., de la inculpatul Alexandru David D. – suma de 5.250 de lei (3 clienți / zi / 100 de lei, timp de 35 de zile – persoana vătămată G.P., jumătate din banii obținuți împreună cu inculpatul Andrei Ionuț Chiuda”, au precizat judecătorii ieșeni.

Sentința nu este definitivă, aceasta fiind deja contestată. Dosarul a ajuns pe rolul Curții de Apel Iași, următorul termen fiind stabilit pentru data de 1 aprilie 2021.

Andrei Ionuț Chiuda și amicul său, acuzați de trafic de minori

La finele lunii august a anului trecut, Andrei Ionuț Chiuda (20 de ani, din municipiul Iași) și amicul său, Alexandru David D. (18 ani, din satul Vlădiceni), au fost trimși în judecată de procurorii DIICOT Iași. Asta, după ce Andrei Ionuț Chiuda fusese reținut și, mai apoi, arestat preventiv de pe 15 iulie 2020. Pe de altă parte, Alexandru David D. a fost pus sub control judiciar, fiind minor la data comiterii faptelor.

„La sfârșitul lunii noiembrie 2019, inculpatul A.I.C. a recrutat-o pe persoana vătămată minoră (o tânără de 14 ani, la acea dată) prin acte repetate de persuasiune, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acesteia, determinată de vârsta fragedă, și a exploatat-o prin obligare la practicarea prostituției (prin inocularea ideii că doar așa își vor putea cumpăra o casă împreună), în perioada cuprinsă între sfârșitul lunii noiembrie 2019 – 18 iunie 2020 (continuitate întreruptă pe perioada stării de urgență), sens în care s-a implicat în închirierea apartamentelor în municipiul Iași pentru adăpostirea victimei, postarea anunțurilor online, asigurarea protecției acesteia și a beneficiat în mod direct de câștigurile realizate de victimă din prostituție”, au afirmat procurorii DIICOT Iași.

Conform acestora, în primăvara anului 2019, individul a recrutat-o pe persoana vătămată minoră, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acesteia (singură, fără nicio posibilitate de a se întreține) și, împreună cu Alexandru David D., a exploatat-o prin obligare la practicarea prostituției, până pe 15 iulie 2020, sens în care a realizat și postat online anunțurile pentru atragerea clienților, s-a implicat în închirierea apartamentelor pentru adăpostirea victimei și a beneficiat în mod direct de câștigurile realizate de victimă din prostituție.

Minorul, acuzat și de deținere de droguri pentru consum propriu

Anchetatorii ieșeni au adăugat că minorul Alexandru David D. a contribuit la recrutarea uneia dintre minore. În plus, acesta a fost prins având droguri asupra sa.

„Pe data de 15 iulie 2020, inculpatul a deținut fără drept, pentru consum propriu, la adresa din municipiul Iași, cantitatea de 0,22 grame de canabis și un dispozitiv tip grinder destinat tot consumului de canabis”, au subliniat procurorii DIICOT Iași.

Potrivit oamenilor legii, cei doi tineri au închiriat în regim hotelier un apartament de la etajul al optulea al unui bloc din municipiul Iași, după care au exploatat sexual două minore, una de 14 ani, iar o alta – de 17 ani.

„În cursul anului 2018, persoana vătămată l-a cunoscut pe rețeaua de socializare Instagram pe inculpatul A.D.D. Cu timpul, au început să se întâlnească, el fiind elev la un liceu din zona Bularga. Relația lor a evoluat, iar, la aproximativ 6-7 luni de când s-au cunoscut, s-au mutat împreună. Persoana vătămată s-a mutat la domiciliul inculpatului din satul Vlădiceni. În prealabil, acesta i-a spus că o iubea, că intenționa să se căsătorească cu ea la momentul potrivit și după ce vor avea o casă numai a lor.

În acea perioadă, inculpatul lucra la o firmă, dar nu câștiga suficienți bani. Persoana vătămată auzise de la niște prietene că se puteau câștiga bani frumoși din prostituție, astfel că a discutat cu inculpatul despre posibilitatea de a practica și ea prostituția. Inițial, inculpatul a spus că este un lucru rău, însă, ulterior, a fost de acord, afirmând chiar că știa o persoană care îi putea ajuta și avea experiență în această activitate”, au adăugat anchetatorii ieșeni.

Cum au pus la cale „afacerea”

Anchetatorii au adăugat că cei doi minori s-au întâlnit în zona Podu Roș cu Andrei Ionuț Chiuda.

„Inculpatul i-a povestit chiar că, în trecut, fusese în relații cu alte fete care au practicat prostituția pentru el și care au câștigat bani frumoși, activitate pe care ar putea să o practice și ea pentru ca relația lor să meargă cât mai bine. La acel moment, persoana vătămată încă nu știa ce însemna exact prostituția, însă inculpatul A.D.D. i-a explicat că va trebui să îi facă un anunț pe site-ul Publi24, să îi facă niște poze pentru acel anunț, că va trebui să găsească un loc în care ea să întrețină raporturi sexuale cu bărbații care vor suna.

Inculpatul i-a spus tot atunci că banii pe care ea urma să îi câștige din practicarea prostituției îi vor cheltui împreună. Pentru că îl iubea și dorea ca relația lor să continue, persoana vătămată a acceptat să practice prostituția în condițiile inculpatului. În acest sens, inculpatul A.D.D. i-a spus că împrumutase suma de 300 de lei de la un prieten, bani pe care i-a folosit ulterior pentru a închiria un apartament în care persoana vătămată urma să practice prostituția și a postat anunțul online”, au subliniat procurorii DIICOT Iași.

Potrivit acestora, în vara anului 2019, minora a început să practice prostituția într-un imobil de lângă Clubul „Motor”, din zona Tudor Vladimirescu.

„Inculpatul A.I.C. i-a explicat victimei cum să vorbească cu clienții la telefon și ce sume de bani să le solicite. Astfel, pentru un raport sexual normal și oral trebuia să solicite între 100 și 150 de lei, iar, pentru o oră petrecută cu un client, trebuia să solicite între 200 și 250 de lei”, au mai spus anchetatorii.

Percheziții efectuate de oamenii legii din Iași

Tânăra a avut clienți din prima zi. Fata întreținea relații sexuale cu clienții, lua banii și le dădea celor doi tineri. În medie, aceasta avea trei clienți pe zi. Din acest motiv, Andrei Ionuț Chiuda și Alexandru David D. au decis să schimbe locul. Astfel, aceștia au închiriat un apartament în Piața Unirii. Ulterior, în „afacere” a fost cooptată și o altă tânără, pentru a practica prostituția.
Întreaga „afacere” a fost destructurată de anchetatori pe 15 iulie 2020. Oamenii legii au fost anunțați despre faptul că tinerele practicau prostituția într-un apartament, astfel că, la acea dată, au descins în trei imobile. La percheziții, procurorii au găsit-o pe una dintre tinere, dar, într-un alt imobil, au descoperit și canabis.

Adauga un comentariu