Local

Adolescentul care s-a electrocutat încercând să facă un selfie a murit

Publicat: 05 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Adolescentul care s-a electrocutat încercând să facă un selfie a murit
Adolescentul care s-a electrocutat încercând să facă un selfie a murit

Un adolescent de 15 ani a ars de viu în gară după ce s-a urcat pe un vagon. Adolescentul care a încercat să facă un selfie a murit. Băiatul suferise arsuri pe 70 la sută din suprafața corpului. Imediat după producerea incidentului, copilul a fost transportat la Spitalul de Copii ”Sf. Maria” din Iaşi.

Adolescentul care s-a electrocutat încercând să facă un selfie a murit

Adolescentul a fost transportat de urgenţă la Spitalul Sf. Maria din Iaşi după ce a suferit arsuri pe 70% din suprafaţa corpului. Adolescentul încercare să îşi facă un selfie şi s-a urcat pe un vagon de tren aflat la Gara din Pașcani. Medicii afirmau la acea dată ca tânărul piedea mult sânge şi avea nevoie de intervenţii chirurgicale.

Pe data de 12 iulie, Alexandru se plimba cu bunicul său. Tânărul și-a rugat bunicul să-i dea niște prune din copac, moment în care s-a urcat pe un vagon. În câteva momente, din cauza formării unui arc electric, corpul băiatului a fost cuprins de flăcări. Acesta a căzut la pământ sub privirile disperate ale bunicului său, care l-a resuscitat până la venirea ambulanței. Alexandru, internat de două săptămâni la Spitalul „Sf. Maria” din Iași cu arsuri pe 70 la sută din suprafața corpului.

„Pacientul a suferit arsuri de pe 70% din suprafaţa corpului. Am făcut tot ceea ce ne-a stat în putinţă pentru a-l salva. A decedat, din păcate, luni după amiază după ce a suferit complicaţii de natură infecţioasă, insuficiență multiorganică, a fost ventilat mecanic şi i s-a efectuat hemofiltrare.”, spune dr. Lucian Cernahovschi, purtător de cuvânt al Spitalului de copii Sfânta Maria Iaşi.

Anunţul trist a morţii a venit de la mama acestuia

Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, mama băiatului a anunţat faptul că tânărul a pierdut lupta. Mami şi tati te vor iubi mereu a scris mama copilului pe Facebook. Mesajul a stârnit un val de reacţii, fiind multe mesaje de condoleanţe

„Prinţişorul nostru a pierdut lupta cu viaţa… A luptat până în ultimul moment. E sus în Cer alături de îngeri… Vei fi mereu alături de mami şi tati, care te vor iubi şi dincolo de cer. Dumnezeu să te ierte, dragul nostru! Drum lin spre cer”

Bunicul lui Alexandru și-a resuscitat nepotul de 30 de ori

Bunicul lui Alexandru și-a resuscitat nepotul de 30 de ori până la venirea ambulanței și cu propriul corp a stins flăcările care mistuiau trupul tânărului.  Alexandru Gabriel Vieru era elev în clasa a 7-a la o școală din Pașcani. Pe data de 12 iulie, într-un moment de neatenție a bunicului lui, tânărul s-a urcat pe un vagon, cel mai probabil să-și facă un selfie. Bunicul său nu auzit decât un pocnet, moment în care și-a strigat nepotul. Niciun răspuns. Când s-a apropiat de vagon, s-a îngrozit. Alexandru era întins pe jos, cuprins de flăcări. A scos hainele băiatului și cu propriul corp a stins flăcările care îi mistuiau întreg corpul.

„Tata a sunat la 112 și în 5 ore, Alexandru era deja în sala de operații. Până la venirea ambulanței, tata l-a resuscitat de 30 de ori. Salvarea a venit repede. În prima zi, duminică, băiatul a stat 6 ore în sala de operație, luni a stat 11 ore. Evoluția este favorabilă, medicii i-au recuperat organele afectate și ușor-ușor își revine cu ajutorul lui Dumnezeu. Are însă nevoie de sânge”, spunea mama lui Alexandru, internată în spital cu el.

Cotidianul bzi.ro a relatat în exclusivitate despre nefericitul eveniment. Mai multe detalii despre articol găsiţi aici

Adauga un comentariu