Coronavirus

Adrian Streinu Cercel, anunț devastator pentru români. Când se va termina pandemia de coronavirus

Publicat: 09 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Adrian Streinu Cercel anunț devastator pentru români. Când se va termina pandemia de coronavirus
Institutului „Matei Balș“ din București

Adrian Streinu Cercel a făcut un anunț devastator pentru romani. Managerul Institutului “Matei-Balș” din București crede că pandemia de coronavirus se va termina abia în 2023, anunț care dă fiori reci tuturor românilor.

Celebrul medic a vorbit şi despre numărul copiilor intenați în secția AŢI a unității medicale pe care o conduce. Acesta a ţinut să tragă un semnal de alarmă şi a menţionat faptul că este indicat că toată lumea să lupte contra pandemiei, nu doar doctorii.

“Sunt 21 de copii internați astăzi (n.r. marți). Foarte puțini. Protocoalele de tratament la părinți și copii sunt diferite. Variază în funcție de greutatea pacientului. Dată fiind situația, într-un timp, nu foarte îndepărtat, toate spitalele din România vor fi spitale COVID-19. Pandemia de coronavirus se termină în 2023!”, a spus prof. dr. Adrian Streinu-Cercel în platoul Aleph News.

Adrian Streinu Cercel, anunț devastator pentru români

Managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş” anunța și la finalul lunii iulie preciza că noul coronavirus nu va dispărea “prea curând”, asta din cauza numărului mare de mutaţii pe care a început să şi-l dezvolte.

La momentul respectiv, Adrian Streinu-Cercel a vorbit despre 38 de mutații ale virusului, care se află izolate în Spitalul Pitie – Salpetriere din Paris.

“Acest virus SARS-CoV-2 nu are de gând să iasă prea curând din circulaţie din cauza nivelului mare de mutaţii pe care a început să şi-l dezvolte. Chiar în această dimineaţă am citit un articol care urmează să fie rapid publicat, cu multitudinea de mutaţii pe care le are la nivel de structură de spike, peste 38 de variante, care se pare că asociază un grad de infectivitate şi de severitate mai mare bolilor pe care le induc. Este foarte adevărat că aceste mutaţii au fost izolate de la Spitalul Pitie-Salpetriere din Paris”, preciza, la momentul respectiv, Adrian Streinu-Cercel.

Adrian Streinu-Cercel: „Remdesivirul se administrează înainte ca pacientul să ajungă la AŢI”

Săptămâna trecută, la Medika TV, Șerban Bubenek a afirmat că au murit persoane aflate la Terapie Intensivă, fără să primească un tratament, din cauza faptului că nu au fost disponibile medicamente pentru a le administra. De asemenea, el a adus acuze Institutului Matei Balș, spunând despre conducerea acestuia că a primit 30 de milioane de euro pentru a trimite antivirale în spitalele din țară, fapt ce nu a avut loc.

Streinu-Cercel a precizat că nu institutul pe care îl conduce distribuie medicamente, existând o trasabilitate foarte clară în acest sens.

“Există o trasabilitate clară a medicamentului. Toate medicamentele care vin în România de la Comisia Europeană ajung la Unifarm, unitate în subordinea Ministerului Sănătății. Spitalele solicită medicamentele, fac o hârtie, iar în baza ei primesc medicația gratuită. Fiecare unitate solicită, altfel nimeni nu primește nimic”, a explicat managerul de la Matei Balș.

Conform lui Streinu-Cercel, în prezent mai sunt circa 4000 de doze de Remdesivir în depozitele Unifarm. Managerul afirmă că pacienții primesc tratamentul antiviral, dar numai dacă un medic infecționist oferă o prescripție medicală, lucru care se întâmplă înainte că bolnavul să ajungă la terapie intensivă. Totodata a mai adaugat faptul ca nu este interesat de divergente de opinie.

Adauga un comentariu