Titlurile zilei

Afacerea finalului de mandat pentru Maricel Popa, șeful CJ Iași. A avizat o lucrare de milioane de euro până la ferma proprie înainte ca proiectul să fie aprobat. Dovada unei combinații grosolane făcute cu prietenul de la Eky Sam SRL- FOTO

Publicat: 02 sept. 2020
O lucrare pe drumul județean DJ 249 D, care trece prin fața fermei sale, a fost dată în avans firmei Eky Sam SRL de către Maricel Popa, șeful CJ Iași, fără știrea consilierilor județeni
Maricel Popa, șeful CJ Iași, i-a dat o lucrare în avans patronului de la Eky Sam SRL, înainte ca proiectul să fie aprobat de plenul instituției

Combinații uriașe făcute de Maricel Popa, șeful CJ Iași, din bani publici. Popa a forțat demararea unei lucrări pe DJ 249 D: intersecție DJ 249 E – Moreni – Prisăcani – Măcărești – Grozești – intersecție DJ 244 F înainte ca proiectul să treacă prin plenul Consiliului Județean Iași. Lucrarea a fost dată prietenului Ioan Echimov, patronul firmei Eky Sam SRL, drumul trecând chiar prin fața fermei lui Maricel Popa din satul Măcărești, comuna Prisăcani. Utilajele prietenului de la Eky Sam SRL au fost scoase la șosea fără niciun contract valabil.

Bătaie totală de joc orchestrată de Maricel Popa, șeful Consiliului Județean (CJ) Iași, din bani publici. Popa a forțat recent demararea unei lucrări pe DJ 249 D: intersecție DJ 249 E – Moreni – Prisăcani – Măcărești – Grozești – intersecție DJ 244 F înainte ca proiectul să treacă prin plenul Consiliului Județean Iași. Lucrarea a fost dată prietenului Ioan Echimov, patronul firmei Eky Sam SRL, drumul trecând chiar prin fața fermei lui Popa din satul Măcărești, comuna Prisăcani. S-a ajuns ca utilajele prietenului de la Eky Sam SRL să fie scoase la șosea fără niciun contract valabil.

Utilajele Eky Sam SRL, scoase la stradă înainte ca proiectul să fie aprobat de CJ Iași

Luni, 31 august 2020, proiectul de modernizare pentru DJ 249 D: intersecție DJ 249 E – Moreni – Prisăcani – Măcărești – Grozești – intersecție DJ 244 F a fost aprobat de plenul Consiliului Județean Iași. Valoarea lucrărilor a fost etapizată, anul acesta urmând a fi alocate 10 milioane lei. Maricel Popa, șeful CJ Iași, a vrut inițial 20 de milioane de lei, însă a căzut la pace cu aleșii PNL, care au cerut jumătate din sumă pentru zona Românești ca să aprobe lucrarea de la Prisăcani. Doar că obiectivul nu era aprobat de plenul CJ Iași, însă Maricel Popa, Ciprian Ciucan, directorul de la Direcția de Drumuri Județene și cei de la Eky Sam SRL s-au pus pe treabă.

Lucrarea pentru drumul către ferma sa a fost pregătită înainte. Maricel Popa a luat ieșenii de fraieri

În data de 31.07.2020 a fost semnat contractul cu Eky Sam SRL pentru lucrarea pe drumul DJ 249 D: intersecție DJ 249 E – Moreni – Prisăcani – Măcărești – Grozești – intersecție DJ 244 F. Documentele semnate atunci cuprind bornele kilometrice de la 2+300 la 30+969 pentru șoseaua în cauză. Contractul are data 31.07.2020 și a fost semnat în prezența primarilor de pe traseul drumului. Numai că în plenul CJ Iași nu a existat vreun proiect de hotărâre în acest sens, iar lucrarea a fost dată pe ochi frumoși prietenului lui Maricel Popa.

În plenul CJ Iași s-a încercat de două ori trecerea proiectului, odată pe 13.08.2020 și a doua oară pe 31.08.2020. Asta chiar dacă organizarea de șantier era făcută și utilajele Eky Sam SRL erau deja pe traseu. Pe ordinea de zi a ședinței de plen din data de 31.08.2020 a figurat aceeași șosea, dar cu borne kilometrice diferite, de la 7+660 la 36+329. Maricel Popa a încercat să susțină în plenul CJ că e alt drum, însă golănia este una evidentă. Nu poate fi vorba de alt drum, din moment ce în ambele situații este vorba măcar de o porțiune comună de 30 de kilometri și care nu avea justificare să fie dată în avans.

Combinația de final de mandat pentru șeful CJ Iași. Toată afacerea s-a făcut sub ochii primarilor din zona drumului

Ferma lui Maricel Popa, șeful CJ Iași, a fost ridicată pe un teren concesionat de acum mai mulți ani pe 15 hectare. Pentru un hectar, Popa plătește 500 lei pe an ca redevență. Culmea, această fermă nu apare în declarația de avere a șefului CJ Iași, printre multele terenuri pe care le are în zonă. Drumul de pe malul Prutului cuprinde și ferma acestuia, unde în prezent se ajunge pe o șosea pietruită. Șeful CJ nu s-a mulțumit doar să-și facă acest cadou pe final de mandat, ci a ajuns să-i de-a lucrarea lui Ioan Echimov, prietenul său și principalul „combinator” al lucrărilor pe drumurile din județ.

Practic, au semnat contractul în avans și apoi au venit cu aprobarea în plenul CJ Iași. Asta pentru a nu-și pune în cap primarii de pe traseul drumului, cărora le-a promis că le va face șoseaua. Numai că a făcut totul în condiții scandaloase și pentru care ar trebui să răspundă.

Comentarii
  • ce romani suntem……lasati mai oamenii sa faca…nu spun ca e corect ca au inceput inainte de a aavea contract semnat,dar sunt formalitati…..lasati oamneii de acolo sa se bucure de drum…rautatea asta sa stiti ca nu isi are efectul scontat,ci dimpotriva

  • Prostii mai mari decat voi! Nebunilor, cele 10 milioane reprezinta suplimentarea alocarii pe anul 2020, deci e posibil sa se lucreze mai repede!!! Despre ce prostii scrieti acolo ? Contractul este semnat la 31 iulie, alocarea initiala pentru semnarea contractului era deja facuta!!!! Voi cititi ce scrieti? Amestecati termeni, faceti amalgam total, vorbiti de proiect, prostii mari cat voi.

  • Foarte bine a făcut popa drumuri trebuie tuturor ce oamenii ăștia de pe malul Prutului nu sunt romani numai (penaliștii)sunt romani sa va fie rușine mirlanilor(penaliștii)numai celor care sunteți contra,

  • Bulangi de bizi, veniti voi sa faceti naveta pe drumul care a fost până acum ,sa vad va convine sa
    farmati masinile.Nu mai comentați aiurea.

Adauga un comentariu