Titlurile zilei

Afacerile de succes iau amploare la țară. Florina Agapie, tânără din Iași, și-a deschis un salon și abia face față cererilor. „Mi-am îndeplinit visul”

Publicat: 02 iun. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Afacerile de succes iau amploare la țară. Florina Agapie tânără din Iași și-a deschis un salon și abia face față cererilor. Mi-am îndeplinit visul
Florina Agapie a deschis un salon de înfrumusețare cu fonduri europene

Florina Agapie, o tânără din Iași care a accesat fonduri europene și-a deschis o afacere în domeniul înfrumusețării, în comuna Costuleni. Tânăra spune că i s-a împlinit visul de a fi antreprenoare

Florina Crina Agapie din comuna Costuleni, Iași, a devenit antreprenoare la numai 29 de ani. Ieșeanca povestește că o întâmplare a contribuit la realizarea visului său. Astfel a investit fonduri europene în valoare de 68.000 de lei într-un salon de înfrumusețare.

„Au venit la noi în comună cei de la Fundația Corona care organizau niște cursuri pe diverse meserii. Nu aveau pentru coafură- make-up, ceea îmi doream eu dar cei de la Fundație mi-au sugerat să îl fac pe cel de antreprenoriat. M-am înscris la acele cursuri și pentru că m-am descurcat foarte bine mi-au sugerat să iau fonduri pentru a deschide o afacere. Am fost printre cei 10 selectați la cursurile organizate de fundație, am depus proiectul și a fost acceptat. Am semnat contractul cu ei anul trecut, au intrat banii în ianuarie anul acesta și am început afacerea în urmă cu o lună. Am obținut 68.000 de lei, iar cu banii am cumpărat echipamente, consumabile și plătesc salariile un an de zile. Nu m-am așteptat ca totul să meargă bine. Am cerere din partea  clienților iar afacerea mergea în direcția cea bună”, povestește Florina Agapie, antreprenoare din Iași.

Tânăra din Iași Florina Agapie și-a împlinit visul de a fi antreprenoare

Tânăra spune că nu s-a așteptat la un asemenea succes mai ales că salonul este deschis de curând. Are deja programări din partea clientelor care au evenimente în acest sezon.

„Eu aveam pasiunea aceasta pentru coafură de mulți ani. Am mai încercat să îmi deschid afaceri, dar în alte domenii. Când eram acasă în concediul de creștere a copilului am făcut flori din săpun și apoi papuci. Visez de ceva timp să mă fac antreprenoare iar acum s-a ivit ocazia potrivită și chiar sunt recunoscătoare tuturor celor care m-au ajutat să ajung aici. Eu sunt fascinată de tuns și make-up de aceea am făcut cursuri și mă ocup de asta, în salonul Florina Beauty. Am observat că am început să fac multe șuvițe clientelor pentru că solicită acest lucru, vor să își deschidă nuanța la păr. Nu am pus prețuri mari. Nu pot să pun prețuri foarte mari pentru că nu suntem salon de oraș. Un aranjat la păr costă de 50 lei la 150 de lei, în funcție de coafură, iar la make-up clientele plătesc de la 80 la 150 de lei, pentru mirese. Au venit clienți noi în salon, din Costuleni și din alte sate. Sunt la început și știu că e greu dar eu sper că va fi totul bine. Am făcut previziunile financiare pentru 2022. Trebuie sa am minim 200 de clienți, într-un an de zile. Dacă îmi mențin acest ritm ca și număr de clienți sunt sigură că voi reuși ce mi-am propus”, mai spune Florina Agapie.

Reporterii BZI au prezentat în edițiile anterioare povestea tinerelor antreprenoare din comuna Țibănești care au deschis un salon de înfrumusețare cu fonduri proprii.

Tot mai mulți tineri ieșeni vor să fie antreprenori

În ultimii ani a crescut numărul tinerilor din Iași care deschid afaceri cu fonduri europene, în mediul rural, atât în domeniul agricol cât și cel nonagricol. Ieșenii care s-au instalat ca tineri fermieri în ultimii 3 ani au accesat fonduri europene în valoare de 7 milioane de euro. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a plătit celor 175 de beneficiari din Iași banii necesari pentru modernizarea serelor cu legume, înființarea unor ferme zootehnice sau dezvoltarea unor afaceri apicole. Cele mai multe dosare au fost depuse de tinerii care au vrut să dezvolte afaceri în sectorul legumicol, unul dintre domeniile care, în ultimii ani, a atras investitori.

Aceștia au accesat între 15.000 și 40.000 de euro pentru fiecare proiect eligibil la finanțare. Florina Agapie, tânăra din Iași care a deschis salonul de înfrumusețare mai spune că oferă servicii de coafor și frizerie, make-up și stilizare sprâncene.

Comentarii
  • daaa se inghesuie femeile din Costuleni sa mearga la salon de infrumusetare nu mai mulg vaca nu mai merg la prasit stau toata ziua numai la salon ca de,,,,,,,adevaratele dive numai la Costuleni sant

Adauga un comentariu