Eveniment-Social

Afacerile dubioase ale lui Barbu Vaduva

Publicat: 01 mart. 2005
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Afacerile dubioase ale lui Barbu Vaduva
9

•Prin intermediul unui partener de afaceri, administratorul SC Bing Bang SRL, firma falimentara, isi vede linistit de afaceri, storcand, dupa banii statului, fonduri europene •Fostul patron de la Moulin Rouge doreste sa puna mana pe o jumatate de milion de Euro •Abatorul din Miroslava al lui Vaduva a fost inchis cu putin timp in urma de Directia Sanitar Veterinara

Dupa ce a reusit sa intre in posesia unor spatii zootehnice dezafectate, fostul patron al SC Bing Bang SRL, Barbu Vaduva, doreste obtinerea unei finantari prin SAPARD, de aproximativ 500 mii Euro, pentru modernizarea spatiilor luate de la SC Comtom SA Tomesti. Astfel, Barbu Vaduva, administratorul falimentarei societati comerciale Bing Bang SRL, a reusit sa puna mana pe nici mai mult, nici mai putin de opt hale de productie care au apartinut defunctei Comtom SA. Pentru acest lucru, Vaduva se ascunde sub umbrela zootehnistului Aurel Radoi, cel care a fost si reprezentantul Bing Bang in fata Comisiei Judetene de Acordare a Spatiilor Zootehnice Dezafectate. Mai mult, din informatiile detinute pana in prezent rezulta ca abatorul de la Miroslava, care reprezenta principalul obiect de activitate al SC Bing Bang SRL, a fost inchis de Directia Sanitar Veterinara Iasi. Acest lucru vine dupa ce, in urma cu cateva luni de zile, o comisie judeteana de acordare a spatiilor zootehnice dezafectate a acordat societatii comerciale Big Bang SRL din Miroslava nu mai putin de opt spatii de productie, cu alte cuvinte intreaga ferma numarul 8 din fostul SC Comtom SA. In aceste conditii, mana lunga a controversatului afacerist Barbu Vaduva a avut trecere la Aurel Radoi, proprietar, printre altele, al fostului CAP Aroneanu si a Fermei de Selectie din Tomesti. Pentru aceste doua unitati, doar din subventiile anuale pentru carnea de porc in viu vanduta, Radoi scoate aproximativ 300 milioane lei. In acelasi timp, afaceristul Vaduva doreste sa investeasca din nou in zootehnie, dupa ce, in prealabil, a ajuns in faliment cu SC Bing Bang SRL, unitate pe care a infiintat-o alaturi de restaurantul Moulin Rouge dupa ajutorul dat in campania electorala din aceasta vara candidatei Aurica Cobuz, pe care a propulsat-o la Tibanesti prin promisiunile privind finantarea asfaltarii drumului intercomunal Tibanesti – Giriesti. Mai mult, Barbu Vaduva este un obisnuit al sanctiunilor aplicate de inspectorii Directiei Sanitar Veterinare pentru neregulile descoperite la abatorul din Miroslava.

Falimentara

Modul defectuos in care au fost acordate aceste spatii reiese din faptul ca SC Bing Bang SA este in pragul falimentului, iar spatiile pot fi folosite doar ca acoperire pentru Aurel Radoi, care la ferma de selectie nu are un loc special amenajat pentru depozitarea dejectiilor. Din acest motiv, din informatiile detinute pana in prezent, acesta doreste sa mute o parte din efectivele de porci in spatiile preluate de la Tomesti, pentru a scapa de amenzile primite constant de la inspectorii Garzii de Mediu. Asemenea amenzi sunt datorate faptului ca, in ultimii ani de zile, pentru spatiile din zona fermei lui Radoi de la Tomesti au fost acordate autorizatii de constructie pentru locuinte. Modul de acordare a spatiilor catre SC Bing Bang SRL este cel putin ciudat si din cauza metodei aplicate de comisie, fara nici o acoperire legala, privind termenul de reziliere, stabilit la sase luni de zile, contrar prevederilor HG 168/2001 privind darea in concesionare a spatiilor care au apartinut de fostele ferme zootehnice. In acest mod, au fost acordate un numar de 15 hale de productie, cu o capacitate medie de crestere a 650 de capete de porci, unui numar de sase persoane fizice si juridice. Astfel, una dintre halele care au fost concesionate de SC Geomet SA a fost preluata de Ursachi Mihaela Gabriela, iar cealalta hala a fost preluata de SC Sermecom SRL. O alta hala de productie a fost preluata de SC Princial SRL, in timp ce SC Agrotar SRL a mai preluat doua hale de productie, toti beneficierii acestor spatii avand ca termen limita in care trebuie sa demonstreze faptul ca au capacitate de a investi ziua de 1 aprilie 2005, contrar deciziei Guvernului Romaniei. Cu toate acestea, dupa mai bine de patru luni de zile de la preluarea halelor, Vaduva si asociatul sau nu au aratat nici o intentie de a investi la Tomesti.
Gelu JIREGHIE

Adauga un comentariu