Titlurile zilei

Agenția imobiliară Blitz, cu afaceri în Dubai, a scăpat de un chiriaș pentru că este de etnie romă! I-a închiriat un apartament în cartierul Tătărași, dar a fost lăsat pe drumuri: „Este un individ care înșală lumea”– FOTO

Publicat: 16 sept. 2022
_____ Vizualizări 8 Comentarii
Agenția imobiliară Blitz cu afaceri în Dubai a scăpat de un chiriaș pentru că este de etnie romă I-a închiriat un apartament în cartierul Tătărași dar a fost lăsat pe drumuri Este un individ care înșală lumea FOTO
Agentul imobiliar Daniel Cioancă de la ”Blitz” a scăpat de un chiriaș pentru că proprietarul ar fi fost nemulțumit că este țigan. Clientul a vrut să găsească un loc unde să doarmă soția și cei 4 copii. A dormit în mașină pentru că nu mai avea acces în imobil

Un client al agenției imobiliare Blitz, din municipiul Iași, aduce acuzații grave celui care s-a ocupat de închirierea unui apartament de pe strada Ciurchi, cartierul Tătărași. Agentul i-ar fi spus că nu mai poate intra în apartament pentru că este de etnie romă. La peste o săptămână de la semnarea contractului, Ion Tigău a primit notificare că agenția a reziliat contractul, deși a plătit în avans

Acuzații grave aduse agenției imobiliare Blitz, cu punct de lucru pe strada Frumoasa, nr. 4, municipiul Iași. Ion Tigău, în vârstă de 31 de ani, a apelat la serviciile agenției, având nevoie de un apartament unde să locuiască pe termen scurt împreună cu familia. Contractul pentru apartamentul de pe strada Ciurchi, nr. 99, bloc P11 a fost încheiat pe data de 15.08.2022, cu predare a doua zi.

„Am achitat 300 de euro pentru chirie și 300 pentru garanție. Am stat mai bine de o săptămână, cu cei 4 copii și soția. Eu am o casă în construcție în Holboca. Pe data de 24 august, la aproape o săptămână de la semnarea contractului, am primit o notificare de la agenția Blitz că respectivul contract a fost anulat, fără alte lămuriri. În seara de 14 septembrie am vrut să intru în apartament, dar butucul ușii era schimbat. Eu am haine acolo, la fel și pastilele pentru o afecțiune de care sufăr pe care nu le-am luat din țară, ci din străinătate. Am vorbit cu agentul Daniel și mi-a spus că proprietarul nu vrea să mă mai țină pentru că sunt țigan. Asta a spus el, proprietarul nu mi-a zis că nu îi place fața mea. În seara respectivă am sunat la poliție, iar agentul mi-a spus să mă liniștesc ca să nu fiu luat de pe stradă. Am dormit în mașină, copiii au stat la niște cunoștințe. Agentul i-a spus proprietarului că vor închiria doi bătrâni, dar a mințit. Proprietarul a spus că nu este apartament pentru atâția copii. Acest agent imobiliar este un individ care înșală lumea. Eu nu am primit nicio chitanță, niciun contract în care să apară numele lui”, a precizat Ion Tigău, clientul agenției Blitz.

Un caz de discriminare a fost prezentat, în edițiile trecute ale BZI, când a fost implicat dezvoltatorul Tudor Toma.

Agenția imobiliară Blitz a scăpat fără remușcări de chiriaș

Contactat de reporterii BZI, agentul imobiliar Daniel Cioancă, angajat la Blitz, nu a oferit prea multe explicații despre situația reclamantului.

„Nu este adevărat, contractul a expirat pe 12 septembrie. Subiectul este închis”, a fost reacția agentului.

În schimb, proprietarul apartamentului a declarat pentru BZI că a schimbat încuietorile de la apartament pentru că așteaptă alți chiriași.

„Lucrurile dumnealui le-am pus într-o boxă. L-am sunat, dar nu a răspuns. A trebuit să bag alți clienți. Eu lucrez la Amazon ca electrician, am un program, nu pot veni oricând. Au mai rămas de achitat utilități, gaz, lumină. A rămas dezordine ca la orice chiriaș, doar un pat rupt am găsit. Garanția a fost lăsată la agentul imobiliar care s-a ocupat”, a explicat proprietarul Vasile Daniel Sava.

Și agenția Inter imobiliare a fost reclamată de clienți, din cauza mizeriei din apartamentele scoase la închiriere.

Agenția imobiliară înregistrează încasări de peste 4 milioane de euro

Blitz Network SA, agenție imobiliară fondată în Cluj-Napoca, cu mai multe filiale în țară și în Iași, a declarat, în 2021, o cifră de afaceri de 22,5 milioane de lei, adică peste 4 milioane de euro, un profit de 123.336 de lei, datorii de 7,4 milioane de lei și un număr de 44 de angajați. Firma este deținută de Marinel Cătălin Prișcorniță. Agenția intermediază contracte de închiriere și pentru apartamente din Dubai – Emiratele Arabe Unite. Reporterii BZI au încercat să obțină un punct de vedere din partea agenției imobiliare. S-a transmis și o solicitare în scris. Reprezentanții Blitz au promis că vor analiza reclamația chiriașului, dar au mai precizat că agentul Daniel Cioancă nu a mai fost implicat în astfel de incidente.

Agenția imobiliară Blitz este implicată într-un scandal care urmează să fie anchetat, dar rămâne de văzut dacă Ion Tiugă va reuși să-și găsească dreptatea.

Comentarii
  • Ocoliti agentiile imobiliare ca-s doar tepari aia ce lucreaza acolo. Ce fac agentii puteti face si voi, fara sa le mai platiti comisioane. Va pun sa semnati tot felul de contracte cu clauze aberante si dupa va dau in judecata sa va ia banii.

  • Remax LEGACY este o agentie care trage cele mai mari tepe din oras. Sa va feriti de ei. Este o ahtiata dupa bani acolo, mare sefa, ce ar face orice pentru un comision.

  • Hales bules , să vă povestească dintre cunoștințe care au avut la închiriere așa ceva !, să vă spună ei ce ha rhămas din urma chiriașilor cu mulți puradei , căini și pisici

  • Mers pana la cedo si cerut despagubiri de milioane de euro, nu e primul caz de discriminare si nici ultimul. Chiar recent a fost un caz de discriminare pe baza etniei cu despagubiri uriase judecat la CEDO. Eu sunt medic chirurg cu 12 ani vechime, sunt de etnie rroma, aici in tara am fost discriminat de multe ori, batjocorit, umilit, injurat, batut fara motiv in timpul facultatii, pe strada doar fiindca sunt rrom. Momentan profesez in Canada, e alta lume acolo. Imi permit sa conduc un Porsche Panamera nou muncit din banii mei fara ca lumea sa creada ca l-am furat. Imi permit o casa frumoasa si o familie fericita. Am operat peste 100 de oameni pana acum si multi inca ma viziteaza pentru multumiri. Ce conteaza etnia? Conteaza omul si educatia! Conteaza caracterul si respectul!

Adauga un comentariu