Actualitate

Alertă de război în Asia după ce China a intrat cu zeci de avioane militare în spaţiul aerian al Taiwanului

Publicat: 29 nov. 2021
Un avion militar al Chinei în aer
China a intrat, pe teritoriul aerian al Taiwanului cu zeci de avioane militare

Forțele aeriene din Taiwan s-au grăbit din nou duminică pentru a avertiza 27 de avioane chineze care au intrat în zona sa de apărare aeriană, a declarat Ministerul Apărării din Taiwan, cea mai recentă creștere a tensiunilor în strâmtoarea Taiwan, când președintele Chinei s-a întâlnit cu generalii săi de vârf. Ar putea fi o alertă de război mai ales că autorităţile chineze de la Beijing consideră că Taiwanul este o parte din China.

Taiwanul revendicat de chinezi s-a plâns timp de un an sau mai mult de misiunile repetate ale forțelor aeriene chineze în apropierea insulei guvernate democratic, adesea în partea de sud-vest a zonei sale de identificare a apărării aeriene, sau ADIZ, aproape de Insulele Pratas controlate de Taiwan.

China a intrat în spaţiul aerian al Taiwanului cu zeci de avioane militare

Taiwanul numește activitățile militare repetate ale Chinei din apropiere „război din „zonă gri”, conceput atât pentru a epuiza forțele Taiwanului făcându-le să se amestece în mod repetat, cât și pentru a testa răspunsurile Taiwanului.

Într-o perioadă de patru zile, începând cu 1 octombrie, când China și-a marcat ziua națională, Taiwan a declarat că aproape 150 de avioane militare PLA au intrat în ADIZ, nu în spațiul aerian teritorial, ci într-o zonă mai extinsă, care monitorizează și patrulează Taiwanul care acționează pentru a-i acorda mai mult timp. pentru a răspunde oricăror amenințări.

Cea mai recentă misiune chineză a inclus 18 avioane de luptă plus cinci bombardiere H-6 cu capacitate nucleară, precum și, în mod neobișnuit, un avion de realimentare aerian Y-20, a spus ministerul din Taiwan.

Bombarderele au zburat în sudul Taiwanului în Canalul Bashi, care separă insula de Filipine, apoi în Pacific înainte de a se întoarce în China, potrivit hărții furnizate de minister.

SUA a declarat în repetate rânduri că va apăra Taiwanul în caz de conflict militar cu China

Armata SUA are în mod clar capacitatea de a apăra Taiwanul de un atac al Chinei dacă va primi ordin în acest sens, a declarat miercuri generalul Mark Milley, şeful Statului Major Interarme din Statele Unite, abordarea Washingtonului riscând să amplifice tensiunile cu Beijingul, potrivit mediafax.

Generalul Mark Milley a declarat că nu se aşteaptă ca armata chineză să intervină în Taiwan în următoarele 24 de luni. Şeful Statului Major Interarme a precizat, la Forumul pentru Securitate organizat de Institutul Aspen, că Washingtonul menţine politica „ambiguităţii strategice” în cazul Taiwanului, subliniind, potrivit Agenţiei France-Presse, că armata SUA poate interveni pentru apărarea Taiwanului dacă primeşte ordin din partea preşedintelui.

Președintele Chinei, Xi Jinping l-a avertizat pe Joe Biden, președintele SUA în chestiunea Taiwan

Pe de altă parte, conflictul verbal dintre cele două mari puteri a excaladat cu ameninţările pe care președintele Chinei, Xi Jinping le-a făcut la adresa SUA și a lui Joe Biden. Acesta a declarat că Statele Unite ale Americii se joacă cu focul în chestiunea Taiwan.

Global Times, administrat de stat din China, a declarat că Xi a dat vina pe tensiunile recente pe „încercările repetate ale autorităților din Taiwan de a căuta sprijinul SUA pentru agenda lor de independență, precum și intenția unor americani de a folosi Taiwanul pentru a opri China”.

„Asemenea mișcări sunt extrem de periculoase, la fel ca și jocul cu focul. Cine se joacă cu focul va fi ars”, se spune.

 

Comentarii
  • „Taiwanul numește activitățile militare repetate ale Chinei din apropiere „război din „zonă gri”, conceput atât pentru a epuiza forțele Taiwanului făcându-le să se amestece în mod repetat, cât și pentru a testa răspunsurile Taiwanului.”
    Sa se amestece? – voi la ziar chiar nu cititi ceea ce scrieti inainte de a publica?
    Traiasca Google translate…..

Adauga un comentariu