Prima pagină » Local » Alexandru Muraru, candidat la alegerile europarlamentare: Neaderarea la spațiul Schengen cu frontierele terestre costă România aproximativ 10 miliarde de euro anual din cauza întârzierilor la granițe și a restricțiilor impuse transportatorilor români
Alexandru Muraru, candidat la alegerile europarlamentare: Neaderarea la spațiul Schengen cu frontierele terestre costă România aproximativ 10 miliarde de euro anual din cauza întârzierilor la granițe și a restricțiilor impuse transportatorilor români

Alexandru Muraru, candidat la alegerile europarlamentare: Neaderarea la spațiul Schengen cu frontierele terestre costă România aproximativ 10 miliarde de euro anual din cauza întârzierilor la granițe și a restricțiilor impuse transportatorilor români

20 mai 2024, 18:17, 13 ,
BZI.ro, în Local

Alexandru Muraru, candidat PNL pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie, a anunțat inițiativele pe care le va demara pentru a sprijini aderarea României la spațiul Schengen cu frontierele terestre în acest an.

Aderarea la spațiul Schengen – O prioritate națională

„În calitate de candidat la alegerile europarlamentare, aderarea României la spațiul Schengen cu frontierele terestre este una dintre prioritățile mele majore. Deși România a îndeplinit criteriile tehnice necesare încă din 2011, persistă reticențe din partea unor state membre. Este crucial să promovăm beneficiile aderării atât pentru România, cât și pentru întreaga Uniune Europeană. Aderarea va facilita libera circulație a cetățenilor și va contribui la securitatea și stabilitatea frontierelor noastre”, a declarat Alexandru Muraru.

Impactul economic al neaderării

Alexandru Muraru a atras atenția asupra impactului economic negativ pe care îl suferă România din cauza neaderării la spațiul Schengen cu frontierele terestre. El a explicat că întârzierile și restricțiile la granițe generează pierderi financiare semnificative, afectând în mod direct competitivitatea întreprinderilor românești pe piața europeană și subliniind necesitatea de a elimina aceste obstacole pentru a stimula dezvoltarea economică.

„Neaderarea la spațiul Schengen cu frontierele terestre costă România aproximativ 10 miliarde de euro anual, din cauza întârzierilor la granițe și a restricțiilor impuse transportatorilor români. Aceste pierderi sunt resimțite direct de economia noastră și afectează competitivitatea întreprinderilor românești pe piața europeană. Este esențial să eliminăm aceste bariere pentru a stimula creșterea economică și dezvoltarea regională”, a subliniat Alexandru Muraru, candidat la alegerile europarlamentare din partea PNL.

Promovarea beneficiilor aderării

Alexandru Muraru, candidatul PNL Iași pentru Parlamentul European, a subliniat importanța utilizării forurilor Parlamentului European pentru a genera o dezbatere amplă și onestă despre beneficiile aderării României la spațiul Schengen.

„Voi utiliza forurile Parlamentului European pentru a genera o dezbatere amplă și onestă despre beneficiile aderării României la spațiul Schengen. Este esențial să demonstrăm angajamentul nostru față de libertatea de mișcare a cetățenilor români și să transformăm acest obiectiv într-o prioritate zero”, a adăugat Alexandru Muraru.

Angajamente pentru o Europă mai sigură și unită

Alexandru Muraru a abordat problema lacunelor în arhitectura de securitate a Uniunii Europene, subliniind necesitatea unor măsuri mai eficiente împotriva amenințărilor teroriste. El a menționat că, în calitate de europarlamentar, se va angaja să îmbunătățească cooperarea între instituțiile naționale și să sprijine extinderea capacităților agenției FRONTEX pentru a asigura standarde înalte de securitate și integritate informațională în toate statele membre, inclusiv România.

`În ultimii ani, amenințările teroriste au evidențiat lacunele în arhitectura de securitate a Uniunii Europene. Ca europarlamentar, mă angajez să îmbunătățesc cooperarea între instituțiile naționale și să sprijin extinderea capacităților agenției FRONTEX pentru a atinge un sistem complet integrat de management și control al frontierelor UE. Este vital să asigurăm că toate statele membre, inclusiv România, beneficiază de aceleași standarde înalte de securitate și integritate informațională,” a concluzionat Alexandru Muraru, candidat la alegerile pentru Parlamentul European din partea PNL Iași.

CMF 41240003

Comentarii
  • Exista o baza de calcul pentru cele 10 mld euro declarate de Muraru? Nu cred. Este un numar scos din burta de politicieni.

  • Ce statui mai ai de demolat flacaule? Ce muzee mai ai de gand sa faci flacaule?

  • Muraru agentul unei puteri straine

    Alexandru Muraru a decontat de mai multe ori aceleasi facturi de cate 10.000 de lei la Parlament, Alexandru Muraru trebuie judecat.
    Alexandru Muraru a acuzat de nenumarate ori poporul roman, l-a umilit, i-a calcat in picioare eroii, i-a calcat in picioare martirii, luptatorii anticomunisti, locul lui Alexandru Muraru este la puscarie, nu in PE sau la sefia locala a unui partid.
    Muraru ne vrea in Schengen pt. ca fluxul migrator si imigratia sa se intensifice si sa ne pierdem identitatea etnica, rasiala si religioasa cat mai repede, acesta fiind visul dumnealui.
    Cum a zis Viktor Orban, FRONTEX este ca o agentie de turism pt. migranti, ii preia si de la cativa km de coasta Libiei si ii aduce in Europa.
    Alexandru Muraru este cel mai antipatic personaj din politica romaneasca, nu stiu cum suporta sa se vada in oglinda.

  • Cade Iohannis, cade si Muraru.

  • Terchea Berchea

    Muraru, Chirica, Alexe. Eroii orașului Iași. Trebuie votați. Ei sunt buni: nu fură, se luptă pentru noi, nu sunt mafioți. Sunt politicieni…

  • Mai Muraru tu ce aport ai pentru dezvoltarea orasului Iasi,pentru intrarea in Shengen si etc ? Atunci de ce mananci ciuperci cu polonicul. Jos mafiotii Pnl, jos mafiotii Psd,Usr , va votati doar voi intre voi dracu sa va ia. Sobolanilor!

  • ziarul CURENTUL din 21 05 2024

    Fost judecător și profesor universitar, Corneliu Turianu s-a plâns autorităților că: „MURARU DAN-ANDREI este cel care a săvârşit infracţiunea de şantaj prevăzută şi pedepsită de art.207 alin.(1) si (2) n.c.p., urmărind ca prin ameninţarea subsemnatului cu darea în vileag a unei fapte imaginare, compromiţătoare pentru mine, pretins existentă în dosarul meu profesional sustras de fratele său geamăn MURARU ALEXANDRU-IULIAN, să mă constrângă să demisionez din Colegiul CNSAS în favoarea numirii pe aceeaşi funcţie a fratelui său geamăn (prin intermediul P.N.L., ai căror membrii sunt ambii fraţi gemeni, precum şi ministrul Chiuariu).Concret, Secţia 17 Poliţie a stabilit că „în registru apare menţiunea că dosarele în cauză (17 dosare profesionale-n.n.) au fost scoase din arhivă la data de 17.10.2007 şi înaintate consilierului MURARU ALEXANDRU…” „acestea au fost solicitate telefonic de către consilierul ministrului MURARU ALEXANDRU, i-au fost puse la dispoziţie de către M.V.” „Deşi i-a solicitat să semneze în registru pentru primirea acestora, acesta i-a spus că nu are timp însă dosarele îi vor fi returnate imediat după ce vor fi consultate de către ministru” (Tudor Chiuariu-n.n.); „până la această dată dosarele nefiindu-i restituite de către MURARU ALEXANDRU”.
    Cele 17 dosare au fost ale următorilor foști magistrați: Victor Babiuc, Acsinte Gașpar, Andrei Popper, Sabin Popp, Angelica Stoica, Carmen Stoica, Corneliu Turianu, Dragoș Ujeniuc, Niculina Iorgovan, Jenică Bucur, Valeriu Stoica, Otilia Stoica, Victor Ciorbea, Valeriu Ciucă, Cristian Diaconescu, Iulian Gâlcă și Stela Bădărău.

  • @Terchea Berchea

    degeaba te opintesti, pe Chichirau nu o votam

  • Nu e nevoie de schengen pentru a ajunge la intelegeri pentru transportatorii romani.

    De fapt nu e nevoie nici macar de UE.

    UE = faliment, imigranti prosti si nespalati din lumea a treia, LGBT, zionism si avort. Cine are nevoie de asa ceva?

  • Are dreptate! Si toti cei vinovati de aceasta situatie, sa plateasca inclusiv cu averile lor!

  • Expermentul Lehliu

    Statul Evreu joacă în România actuală o carte importanță a numirilor în administrația de top, utilizând Sectanții Adventiști pe care au reușit să îi înfrățească cu Băptiștii și cu Penticostalii (dar si Evangheliștii germani), în ceea ce putem defini: Problema Evreiască a anului 2023 în România. O adevărată rețea de Crima Organizată care a reușit înfiletarea de Soldați ai lui Dumnezeu, așteptători ai venirii lui Isus, în toate structurile puterii din România.

    România
    Țară blândă cu oameni liniștiți, care a știut să primească la sânul ei toate semințiile pământului, să îi respecte pe toți și să îi iubească așa cum se cade, cum este normal la un popor aflat la confluența dintre atâtea zone geografice, cu un amestec formidabil de culturi, limbi și oameni.

    Nu a fost sămânță mai coruptă, mai rea, mai perfidă și mai distructivă ca sămânța urii, a dezbinării, a jafului și a jocurilor murdare, ca cea de azi, iar asta nu o spun eu, o spun istoricii în decenii de luptă cu acest flagel al mizeriei, suită azi pe Calul Troian al Institutului de Studiere al Victimelor Holocaustului (Elie Wiesel), unde Statul Evreu a adus prin Klaus Iohanis, în Romania, doua „panarame” pe posturi înalte, cu țintă de reprezentare a României în NATO și Ambasador al României în USA: Andrei Muraru și Alexandru Muraru

  • O mizerie a acestei nații. În ce hal a ajuns aceasta tara. Cap rotund dar gol, și mic la trup, dar plin de mediocritate, prostie, șmecherie- ca și Chirica- ii curg balele la microfon pentru un vot în alegeri. Nu am nici un respect pentru el. Toți PNL istii de azi au mânjit cu rahat istoria acestui partid. Oribili și gretosi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *