Coronavirus

Alexandru Rafila, despre redeschiderea școlilor: „Copiii trebuie să interacționeze unul cu celălalt…”

Publicat: 25 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alexandru Rafila despre redeschiderea școlilor Copiii trebuie să interacționeze unul cu celălalt
Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății

Alexandru Rafila a vorbit despre redeschiderea școlilor. Profesorul cere ca măcar clasele primare să își înceapă activitatea. În viziunea candidatului PSD la alegerile parlamentare, nu este normal ca elevii să fie ținuți în fața unui monitor timp de luni de zile și că aceștia ar trebui să interacționeze unii cu alții.

Rafila crede că măsura de a inchide școlile a fost luată prematur și acest lucru poate avea efecte adverse asupra copiilor pe viitor.

Alexandru Rafila, despre redeschiderea școlilor

Profesorul nu este de acord nici cu închiderea piețelor, dar nici cu faptul că școlile au fost închise iar elevii trebuie să facă cursuri online.

„Nu am fost predictivi, am fost doar reactivi. Noi am închis şcolile când nu era cazul. Este foarte clară poziţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii privind menţinerea deschisă a şcolilor, măcar a celor primare, pentru că aceşti copii, dacă au condiţii de învăţământ, şi şcolile am înţeles că au fost amenajate în acest sens, trebuie să primească copiii.

Copiii noştri nu pot deveni nişte copii cu foarte serioase tare, nu în procesul educţional şi în procesul dezvoltării că viitori adulţi, din punct de vedere psiho-social. Asta este principala problemă. Copiii trebuie să interacţioneze unii cu alţii, trebuie să interacţioneze cu cadrele didactice, nu putem ţine un copil în faţa unui ecran luni de zile pentru că ne e frică de ce s-ar putea întâmpla, pentru că nu ne pregătim sau pentru că negăm recomandările unor organizaţii internaţionale”, a spus AlexandruRafila, potrivit News.ro.

Rafila nu este de acord nici cu închiderea piețelor

Alexandru Rafila a vorbit despre redeschiderea școlilor și a adus discuția și despre închiderea piețelor.

„Mi se pare o măsură care nu are niciun fel de impact asupra transmisibilităţii, dar, cu siguranţă, are impact asupra nivelului de viaţă al persoanelor care sunt forţate să meargă să cumpere în alte locuri care sunt cu siguranţă mai costisitoare şi cred că afectează şi producătorii din România”, a mai spus Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila subliniază că nu se pune problema ca vaccinul să producă efecte adverse

Reprezentantul României la OMS subliniază că nu se pune problema ca vaccinul să producă efecte adverse care să pună în pericol sănătatea populaţiei.

„Eu nu vreau să ajungem în situaţia în care ţările din Uniunea Europeană vor începe să funcţioneze cvasi-normal, iar România va continua ani de zile, datorită unor aşa-zise zvonuri sau unor aşa-zise opinii ale unor persoane publice care descurajează lumea să se vaccineze”, afirmă medicul, potrivit news.ro.

În cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc la Ploiești, Alexandru Rafila a declarat că, indiferent de timpul în care se produce autorizarea vaccinului, este „un proces foarte laborios” şi ţine cont de toate dovezile ştiinţifice.

„Deci nu se poate pune problema că aceste vaccinuri pot să producă nişte efecte adverse care să pună în pericol sănătatea populaţiei. (…) În ceea ce priveşte unii colegi de-ai mei, cu toată stima pentru activitatea lor, haideţi să vorbim fiecare despre domeniul lui de activitate! Eu, de exemplu, dacă mă întrebaţi care este strategia terapeutică în glaucom sau în cataractă, răspunsul meu este «nu ştiu».

Şi atunci, pentru că nici eu nu ştiu care este strategia terapeutică, cred că ar trebui fiecare să ne referim la ceea ce cunoaştem, iar dacă avem opinii personale, să le păstrăm pentru noi şi să nu devenim nişte influenceri ai opiniei publice, în condiţiile în care de aceste vaccinuri şi de succesul campaniei de vaccinare depinde foarte mult reluarea funcţionării acestei ţări.”, a declarat reprezentantul României la OMS.

Adauga un comentariu