Actualitate

Alianţa de stânga în România! Marcel Ciolacu, Victor Ponta, Calin Popescu Tariceanu şi Marian Vangelie poarta negocieri

Publicat: 05 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alianţa de stânga în România Marcel Ciolacu Victor Ponta Calin Popescu Tariceanu şi Marian Vangelie poarta negocieri
marcel ciolacu poartă negocieri cu partidele de stânga din România

Supriza în lumea politică. Partidele de stânga se pregătesc de o alianţă de stanţa în România. Conform unor surse, Marcel Ciolacu, Victor Ponta, Calin Popescu Tariceanu şi Marian Vangelie poarta negocieri intense pentru formarea unei alianţe.

Scopul alianţei ar fi câştigarea alegerilor parlamentare şi locale

PSD, Pro România, ALDE şi PSDI vor forma o alianţă

Cele mai importante partide de stânga din România vor forma o alianţă pentru alegerile locale şi cele parlamentare din România. Conform unor surse politice, liderii partidelor poarta negocieri în acest sens. Scopul partidelor este de a câştiga alegerile locale şi cele parlamentare şi de a forma o majoritate parlamentară, inclusiv preluarea puterii politice în România. În acest sens, după câştigarea tuturor alegerilor din acest an, partidele vor propune premierul şi Guvernul României. Marcel Ciolacu, Victor Ponta, Calin Popescu Tariceanu şi Marian Vanghelie negociază în acest sens.

ALDE este dezbinat după ce toţi parlamentarii partidului au decis să treacă la PSD

Surpriza negocierilor este reprezentată de ALDE. În urmă cu doar câteva zile, Varujan Vosganian anunţa faptul că toţi parlamentarii ALDE vor trece la PSD. În acest sens nu se ştie pe ce mai negociază ALDE dacă e să ţinem cont de faptul că aceştia au rămas fără susţinere în Parlamentul României.

„Vă informez că următorii deputaţi ALDE, începând de astăzi, 3 iunie, se vor afilia grupului parlamentar al PSD. Este vorba de Anton Anton, Constantin Avram, Steluţa Cătăniciu, Daniel Olteanu, Doru Oprişcan şi Varujan Vosganian”, a precizat el. Până acum, deputații ALDE activau ca neafiliați ca urmare a dizolvării grupului lor după ce PSD a recrutat mai mulți membri în urma ruperii coaliției de guvernare în toamna lui 2019.

UNPR, intrusul de la negocieri! Partidul nu a avut reprezenți în Parlament

Curios este faptul că şi UNPR ar urma sa poartă negocieri cu PSD. Nu ştim cu exactitate în ce fel vor decurge negocierile şi nici dacă Marcel Ciolacu va avea curajul să poarte negocieri cu un partid mort din punct de vedere politic şi care are un conducător anchetat penal pentru uciderea poliţistului de la rutieră.

Adauga un comentariu