National

Ambasada Rusiei în România face apel la ruşi să le spună dacă au fost discriminați

Publicat: 11 mart. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Ambasada Rusiei în România face apel la ruşi să le spună dacă au fost discriminați
Mesaj surprinzător postat de Ambasada Rusiei în România

Apel foarte ciudat făcut de Ambasada Rusiei în România în contextul războiului din Ucraina. Pe pagina de Facebook a instituției se transmite un apel către ruşii care trăiesc în țară. Oficialii declară că conaționalii care au fost discriminați pot trimite email către Ambasadă.

Vă aducem aminte faptul că principalul motiv pentru care Rusia a declanșat ”operațiunea militară specială” a fost nemulţumirea ruşilor asupra condițiilor de viață pe care conaționalii le au în Ucraina. Ministrul de Externe rus a acuzat de discriminare şi de interzicerea drepturilor minorităților.

Ambasada Rusiei în România face apel la ruşi să le spună dacă au fost discriminați

În contextul în care oficialii ruşi consideră că cetățenii lor au fost trataţi cu discriminare în Ucraina şi au pornit un război, Ambasada Rusiei în România face apel la ruşi să le spună dacă au fost discriminați. Conform mesajului instituţiei publicat pe reţelele de socializare, orice compatriot rus care a fost discriminat pe semne naționale, de limbă sau cultural-religios, pot trimite un email despre felul în care au avut de suferit. Ambasada Rusiei a menţionat că va analiza ”la modul cel mai atent” fiecare email:

”În atenția cetățenilor ruși și a compatrioților ruși care locuiesc în România

Solicităm cetățenilor Rusiei și compatrioților ruși care au fost discriminați pe semne naționale, lingvistice, culturale, religioase și de altă natură, precum și celor care au fost victimele actelor violente sau au primit amenințări, să contacteze serviciile speciale pe adresa de e-mail a Ambasada: [email protected]

Când aplicați, vă rugăm să indicați numele de familie, numele și modul în care vă puteți contacta pentru asistență. Toate aplicațiile vor fi luate în considerare în modul cel mai atent.”, se spune pe contul de facebook al ambasadei.

Ministrul de Externe al Rusiei a arătat că rușii au fost discriminați în Ucraina

Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei a făcut o serie de declaraţii în contextul în care s-a întâlnit cu omologul său în negocieri în Turcia. Acesta susţine că ruşii din Ucraina au fost discriminați şi li s-au interzis mai multe drepturi. Oficialul a vorbit exact ca în mesajul transmis de Ambasada Rusiei din România şi a făcut referire la discriminări de limbă, religie:

Am înțeles că nu e despre Ucraina, ci despre agresiune asupra a tot ce înseamnă popor rus, limbă, religie. Iar agresiunea Vestului la adresa noastră ne arată că e o luptă pe viață și pe moarte pentru Rusia, o luptă de a exista pe harta lumii, a spus Lavrov.

Așadar, din aceste considerente și Vladimir Putin a menționat faptul că dorește ”dezanificarea” Ucrainei, dezarmarea și redării cetățenilor ruși a drepturilor. În această perspectivă mesajul Ambasadei Rusiei din România care face apel la ruşi să le spună dacă au fost discriminați, poate fi văzut ca un gest de intimidare. Desigur, este știut faptul că România este statul care are unele dintre cele mai bune politici pentru minoritățile ei. Pe teritoriul țării, minoritățile au dreptul la educație în propria limbă, la cultură, pot accede în Parlamentul României pe listele Grupului Parlamentar al Minorităților.

Comentarii
  • Juram ca nu a discriminam niciun ruSS, doar ii bagam in pzda mamii lor si le uram sa crape in chinuri si sa arda vesnic in iad de gat cu kktul lor de putin!

Adauga un comentariu