Actualitate

Amenzi de zeci de mii de lei pentru 170 de petrecăreți dintr-un club – VIDEO

Publicat: 11 oct. 2020
amenzi date în club
Amenzi de zeci de mii de lei pentru 170 de petrecăreți dintr-un club

Amenzi de zeci de mii de lei pentru 170 de petrecăreți dintr-un club date de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt. Cu sprijinul lucrătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale, Poliției de Frontieră, Grupării Mobile de Jandarmi Craiova, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, cu suportul Direcției de Sănătate Publică și al Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt, aceștia au efectuat, sâmbătă noaptea, verificări într-un club din orașul Corabia.

În momentul verificărilor, în interiorul clubului respectiv se aflau aproximativ 170 de persoane, fiind încălcate normele de distanțare fizică și cele de protecție individuală.

Amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Corabia au sancționat contravențional administratorul clubului pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 , cu amendă în valoare de 10.000 de lei, întrucât nu au fost respectate măsurile referitoare la suspendarea activității.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt au aplicate 6 sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile Legii 349/2002 , în valoare de 3.000 lei  și o sancțiune pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în valoare de 2.500 de lei.

Amendă în valoarea de 10.000 de lei

Totodată, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au sancționat contravențional cu amendă în valoarea de 10.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor o sancțiune conform OUG 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, iar reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au aplicat o sancțiune în valoare de 10.000 de lei nerespectarea măsurilor în situații epidemiologice deosebite.

Alte 5 sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea legislației privind circulația pe drumurile publice și a celei privind ordinea și linistea publică.

Administratorului clubului i s-a pus în vedere să suspende activivitatea.

Inconștiență dusă la extrem în clubul Fratelli din Iași!

Vinerea trecută, la clubul Fratelli din Iași, sute de persoane s-au adunat la concertul artistei Irina Rimes. Din fotografii reiese cum grupuri de persoane stau înghesuite fără a purta mască și fără a păstra distanțarea fizică. În timp ce spitalele suport COVID-19 din Iași nu mai au locuri pentru internarea pacienților cu COVID-19, patronii clubului de fițe încurajează răspândirea infecției cu coronavirus

„Țara arde și baba se piaptănă”, aceasta ar fi concluzia ultimului concert desfășurat la clubul Fratelli din Iași. În timp ce medicii din spitale sunt îngrijorați de creșterea numărului de cazuri de coronavirus și a lipsei de locuri disponibile pentru pacienții diagnosticați cu această boală, la clubul Fratelli din Iași petrecerile se țin lanț. La ultimul concert de vineri seară, unde a fost invitată artista Irina Rimes, s-au prezentat sute de persoane.

Din fotografiile postate chiar pe pagina oficială de facebook a clubului de fițe, reiese faptul că petrecăreților nu le-a mai păsat de pandemia de COVID-19 și de contextul actual. Grupuri de persoane erau afișate în forografii fără a purta mască și fără a păstra distanțarea fizică. Patronii dau pasivi din umeri și spun că nu pot controla acest haos de răspândire a infecției cu COVID-19.

„Era în aer liber concertul. Puteau să stea și fără mască, mai citiți protocoalele. Dacă trebuiau să poarte mască, trebuiau să respecte acest lucru ei. Noi nu suntem stăpâni pe clienți. Ce le putem face? La concert au participat, în medie, 100 de persoane, și la masă erau câte 3 persoane”, spune Bogdan Gheorghiu, unul dintre patronii clubului Fratelli din Iași.

 

Adauga un comentariu