Titlurile zilei

Andrei, un puști de doar 12 ani, s-a stins izbit de un camion la Iași. Mărturii șocante după tragedie. ”A murit flâmând, era vai de capul lui!” (EXCLUSIV)

Publicat: 15 apr. 2022
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Andrei un puști de doar 12 ani s-a stins izbit de un camion la Iași. Mărturii șocante după tragedie. A murit flâmând era vai de capul lui EXCLUSIV
Andrei, un puști de doar 12 ani

Un puști de doar 12 ani a murit izbit de un camion, din cauza unei greșeli. Era cu părinții săi când s-a petrecut tragedia și nimeni nu l-a mai putut salva. Locuitorii din zonă spun că drumul pare blestemat pentru că frecvent se petrec nenorociri

Accident cumplit la Iași. Andrei, un puști de doar 12 ani, a murit izbit de un camion în comuna ieșeană Hălăucești. Miercuri, în jurul prânzului, puștiul era împreună cu părinții săi într-o căruță, chiar pe drumul principal din comună.

La un moment dat, ar fi sărit din căruță spre partea carosabilă, chiar în fața unui camion. Șoferul nu l-a putut evita în niciun fel și l-a izbit în plin. Andrei și-a pierdut cunoștiința, iar la căteva minute distanță a murit. Echipajul medical ajuns în zonă nu a putut face nimic pentru a-l salva. A fost solicitat și elicopterul SMURD, însă a fost întors din drum. Polițiștii ajunși la fața locului au făcut măsurători pentru a afla ce s-a întâmnplat și cine este vinovat.

Andrei, un puști de doar 12 ani, a murit izbit de camion

Camionul era condus de un tânăr în vârstă de 23 de ani. El le-a spus polițiștilor că nu a putut face nimic pentru că s-a trezit cu copilul în fața sa.

”Miercuri, în jurul orei 12:00, polițiștii pășcăneni au fost sesizați despre faptul că pe raza localității Hălăucești a avut loc un accident rutier soldat cu victime omenești. Din primele verificări efectuate a rezultat faptul că un camion ar fi acroșat un minor, care ar fi traversat partea carosabilă, acesta decedând. Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, au transmis oficialii din cadrul IPJ Iași.

Reporterii BZI au mers în zonă și au discutat cu căteva rude de-ale copilului.

”A murit flămând…”

Andrei Pruteanu mai avea 3 surioare. El era cel mai mare dintre cei 4 copii ai familiei.

”El era pe căruță, a sărit în fața camionului, ce să mai facă șoferul…N-a avut ce face…asta a fost. L-a izbit de un cap de pod. Un șofer a coborât și a încercat să-l ajute. Mai respira, dar dintr-o dată s-a zbătut și gata a fost. A venit Salvarea, l-au băgat în ea, dar degeaba. Era sărac…, a murit flămând. Sunt vai de capul lor toți. Mai are 3 surori”, a spus o vecină de-a familiei.

Părinții lui Andrei nu lucrează și singurii bani pe care îi au vin din alocații, iar, din când în când, din munca cu ziua.

”Nici de înmormăntare nu au bani, de unde să aibă, abia dacă au ce mânca… Copilul ăsta mai mânca ce primea pe la școală. În rest, Dumnezeu cu mila!”, a completat o altă femeie, care locuiește chiar în zona în care s-a petrecut tragedia.

Drum blestemat sau pietoni inconștienți?

Ieri, în locul tragediei erau puse câteva lumânări. În zonă, oamenii spun că se petrec accidente frecvent.

”Parcă e blestemat drumul ăsta… În vreo 500 de metri, de la începutul anului, au fost vreo 5-6 accidente. Pe o femeie a omorăt-o la câțiva metri de unde a murit Andrei. Se circulă cu viteză, sunt multe TIR-uri care trec pe aici, e foarte periculos”, a spus un localnic.

Lucrurile pe cât par de complicate, pe atât sunt de simple. Majoritatea accidentelor din zonă sunt provocate de pietonii care nu traversează pe trecerea destinată lor. Pentru că pe acel tronson de drum se circulă intens, accidentele se petrec foarte des. Chiar și locuitorii din zona respectivă nu par să învețe nimic din toate aceste tragedii.

Ieri, una dintre femeile cu care au discutat reporterii BZI a precizat că și ea a fost lovită de mașină, pentru că a traversat prin loc nepermis.

Comentarii
  • „traversat prin loc nepermis”… pe acea portiune de drum judetean de aproximativ 1 km exista trei treceri de pietoni ( a treia a aparut dupa reclamatii facute la Prefectura si adm drumurilor)..nu exista locuri prin care pietonii pot circula,sunt obligati sa circule pe sosea. avand in vedere numarul mare de accidente petrecute anul trecut am sesizat Prefectura ( care m’a pasat ) sa limiteze viteza la 30 km/h in ideea ca se va circula cu macar 50; efectiv pe acea portiune se circula ca la cursele de masini. Nu au aparut nici radare,nici politisti,nici limitatoare de viteza, doar o trecere de pietoni la mijlocul distantei. deci inainte de sesizare existau doua, la intrare si la iesire pe o distanta de 1 km ; tineti cont ca media de varsta este de peste 60 de ani pe acea strada. am atras atentia Prefecturii si Adm Drumurilor ca toti accidentatii si mortii sunt din vina lor, dupa cum vedeti ii doare la basca !

  • Cum adica mai muncesc din cand in cand? Pai e de munca la tara, zilnic se cauta la munca, dar daca e mai buna alocatia si statul degeaba…..

  • Bai, Ticu, ce e mai rau decat un militian prost la TV ?
    Un militian prost la TV care a emigrat !
    Da, bai, la tara e de munca, numai ca doar din cand in cand.

  • La tara e de munca permanent dar nimeni nu mai vrea sa munceasca. Seara crasmele sunt pline otusi, pentru ca statul are grija de asta….

  • Elicopterul a fost întors din drum?! Păi, noi ce eram acolo am văzut cum a aterizat, personalul Smurd a fost escortat de un Duster al politiei pana la locul accidentului, oamenii au intrat în ambulanță și au încercat minute în șir să-l resusciteze…. Reporter, de unde îți iei informațiile? Copilul nu a fost aruncat în niciun cap de pod, ci doar în fata camionului, la câțiva metri. Bați câmpii.

Adauga un comentariu