Sport

Anglia, dispusă să găzduiască toate meciurile de la Euro! Britanicii vor să organizeze și Campionatul Mondial din 2030

Publicat: 03 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Anglia dispusă să găzduiască toate meciurile de la Euro Britanicii vor să organizeze și Campionatul Mondial din 2030
Anglia este dispusă să organizeze toate meciurile de la Euro și Campionatul Mondial din 2030

Turneul final al Campionatului European de fotbal ar trebui să se dispute în această vară, în 12 orașe de pe continent, inclusiv București. Totuși, pandemia de COVID-19 ar putea duce la schimbarea planurilor, iar Anglia a anunțat public, prin vocea premierului Boris Johnson, că este dispusă să organizeze toate meciurile de la Euro, nu doar semifinalele și finala, care, conform planificării inițiale, trebuie să se dispute pe stadionul Wembley.

„Dacă vor (n.r.- cei de la UEFA) să găzduim și alte meciuri, suntem dispuși”, a declarat Boris Johnson, potrivit „The Sun”.

În acest moment, Euro 2020 este programat să se dispute între 11 iunie și 11 iulie 2021, la Roma, Baku, Sankt Petersburg, Copenhaga, Amsterdam, București, Londra, Glasgow, Bilbao, Dublin, Munchen și Budapesta. În România, pe Arena Națională, ar trebui să se dispute patru jocuri, trei din cadrul grupei C și unul din cadrul optimilor de finală:

14 iunie, Grupa C: Austria – Macedonia de Nord, de la ora 18:00, pe Arena Națională
18 iunie, Grupa C: Ucraina – Macedonia de Nord, de la ora 15:00, pe Arena Națională
22 iunie, Grupa C: Ucraina – Austria, de la ora 18:00, pe Arena Națională
29 iunie, un meci din optimile de finală, de la ora 21:00, pe Arena Națională

Anglia vrea să organizeze și Campionatul Mondial din 2030

De asemenea, premierul Marii Britanii a anunțat că Anglia își va depune, împreună cu Irlanda, candidatura pentru a găzdui Campionatul Mondial de fotbal din 2030.

„Suntem foarte, foarte dornici să readucem fotbalul acasă în 2030. Cred că este locul ideal. Anglia e patria fotbalului, e timpul potrivit. Ar fi un lucru extraordinar pentru țară”, a transmis Boris Johnson.

Adauga un comentariu