Local

Anunț oficial. Iată când vor fi reluate zborurile de la Iași. Reguli noi pentru pasageri la Aeroportul Internațional

Publicat: 30 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Anunț oficial. Iată când vor fi reluate zborurile de la Iași. Reguli noi pentru pasageri la Aeroportul Internațional

Conducerea Aeroportului Internațional Iași a prezentat recent situația din cadrul regiei aeroportuare legată de zborurile internaționale. Odată cu ridicarea stării de urgență, cursele externe ar urma să fie reluate. Cei care vin la Aeroportul Iași vor trebui însă să urmeze un set de măsuri de protecție

După ieșirea din starea de urgență cauzată de pandemia de COVID-19, cursele externe de pe Aeroportul Internațional Iași ar urma să fie reluate integral. Conducerea Aeroportului Iași a arătat că aerogara este complet operațională și că până acum au fost efectuate zboruri speciale.

„Aeroportul din Iași este deschis 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână. A fost, este și va rămăne în programul de operare non-stop, pentru a asigura posibilitatea realizării tuturor categorilor de zboruri. În afara rutei Iași- Billund, cu o frecvență bisăptămânală, se mai realizează zboruri umanitare, zboruri medicale și zboruri charter pentru românii care vor să meargă la muncă în Europa. Au fost și încă sunt multe zboruri către Germania în special, dar și către Anglia, Olanda și Austria”, a menționat Cătălin Bulgariu, directorul Aeroportului Iași.

Zboruri reluate de pe 15 mai

Companiile aeriene care operează de la Iași destinații externe ar urma să reintre în activitate din 15 mai, odată cu ridicarea stării de urgență.

„Aeroportul Iași este în contact permanent cu operatorii aerieni. Am discutat cu ei, iar toate companiile aeriene vor relua cursele regulate de pasageri a doua zi după ce se ridică restricțiile de operare impuse de statul român prin ordonanțele militare. Dacă pe data de 14 mai se ridică restricțiile militare, pe 15 mai companiile aeriene vor relua zborurile. Mai este o singură problemă, ca aceste restricții să fie ridicate și în statele de destinație. Din punctul meu de vedere, este cam repede situația legată de reluarea zborurilor. Astăzi încă nu avem proceduri în ceea ce privește menținerea distanței sociale și asigurarea procedurilor medicale pentru pasageri, nici la nivelul aeorportului, nici al nivelul avioanelor. Să sperăm că autoritățile europene vor realiza aceste proceduri, astfel încât să le putem implementa până pe 15 mai, când se preconizează o reluare a zborurilor”, a mai precizat Cătălin Bulgariu.

Cu mască de protecție în aeroport

Pasagerii care vin în terminalele aerogării vor fi nevoiți de acum înainte să păstreze distanța socială și să aibă mască de protecție obligatoriu.

„Aeroportul din Iași a pus la dispoziția pasagerilor toate facilitățile pe care le are, dar trebuie respectate condițiile impuse de autorități. Toate persoanele care vin la aeroport trebuie să știe că este nevoie de mască de protecție, așa cum sunt condițiile astăzi. Vor trebui să respecte distanțarea socială și culoarele de acces definitive la Aeroportul Iași, de la intrare până la realizarea check-inului și a îmbarcării. Toate persoanele trebuie să știe că îmbarcarea se va face un pic mai greu”, a precizat Cătălin Bulgariu.

Adauga un comentariu