Sport

Anunțul făcut de medicul lui Inter: „Christian Eriksen s-a vaccinat anti-Covid!”

Publicat: 14 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Anunțul făcut de medicul lui Inter Christian Eriksen s-a vaccinat anti-Covid
Medicul lui Inter a spus că jucătorul danez Christian Eriksen s-a vaccinat anti-Covid în urmă cu 13 zile

Christian Eriksen (29 de ani) se pare că a trecut cu bine peste cumpăna vieții. Fotbalistul naționalei din Danemarca a avut noroc și pentru că a fost îngrijit ca la carte încă din primele momente, în minutul 42 al partidei cu Finlanda. Cardiologul Laurent Chevalier susține că puteam asista la o tragedie dacă Eriksen nu era tratat corespunzător.

„Dacă Eriksen nu ar fi fost îngrijit rapid, ar fi murit! Cel mai probabil a fost vorba despre un stop cardiac. Ne dăm seama de acest lucru din minutele bune în care i s-a făcut masaj. Se întâmplă astfel de povești la sportivi. Un fotbalist începe să nu se simtă bine nu când aleargă, ci atunci când merge. Aproape întotdeauna este așa. Când sportivul aleargă, inima accelerează și ea. Când sportivul se oprește, inima scade și ea din bătăi”, a spus Chevalier.

Specialistul a precizat că exact aceste diferențe duc la complicații maxime.

„Tocmai pe această frână, pe acea scădere, despre care vorbeam, se declanșează foarte rapid și adesea tulburări grave ale ritmului cardiac, precum cel suferit de Christian Eriksen”, a mai spus doctorul.

Christian Eriksen a fost cel care și-a convins colegii să continue meciul cu Finlanda

De pe patul de spital, fotbalistul lui Inter și-a liniștit soția, Sabrina, după care a stat de vorbă și cu colegii de la națională. Meciul a fost întrerupt după momentul cumplit petrecut în minutul 42. UEFA a decis suspendarea întâlnirii cu Finlanda și a așteptat vești de la spitalul unde a fost transportat Eriksen.
Abia după ce s-a aflat că mijlocașul este stabil și abia după ce danezii și-au dat acordul, șefii de la Nyon au anunțat reluarea partidei de la ora locală 20:30, una mai târziu la București. Pe de altă parte, medicul lui Inter, Piero Volpi, care este și cardiolog, a scos la iveală un detaliu controversat. Acesta a spus, la Radio Sportiva, că mijlocașul ofensiv danez s-ar fi vaccinat anti-Covid, cu Pfizer, cu 13 zile în urmă. La câteva ore distanță, Giuseppe Marotta a dezmințit totul.

„Eriksen nu a avut Covid și nu a fost vaccinat”, a precizat executivul lui Inter.

Adauga un comentariu