Boli si tratamente

Apa la genunchi. Cauze, simptome si tratament

Publicat: 01 mart. 2015
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Apa la genunchi. Cauze simptome si tratament
7

Apa la genunchi este un termen utilizat pentru a defini acumularea de lichid in exces in jurul articulatiei genunchiului. Poate fi rezultatul unui traumatism, poate aparea in cazul unei leziuni, sau a unei boli. Pentru a determina care este cauza care a dus la aparitia apei la genunchi, medicul va trebui sa extraga o mostra de lichid pentru a o testa in laborator pentru infectii, boli sau leziuni.
Scoaterea unei parti din lichid ajuta, de asemenea, la reducerea durerii si a rigiditatii asociate cu apa la genunchi. O data ce medicul determină cauza care sta la baza problemei, tratamentul poate fi aplicat.

Cauze si simptome: Deteriorarea oricarei parti a genunchiului poate duce la acumularea dureroasa de lichid. Apa la genunchi se acumuleaza in special in cazul unor traumatisme precum: oase rupte, ruptura de menisc, de ligament sau o leziune grava. Cu toate acestea exista si boli care pot duce la acumularea de lichid in jurul articulatiei genunchiului, precum: osteoartrita, poliartrita reumatoida, infectiile, guta, bursita, tumori. Simptomele includ inflamatie – este evidenta in special atunci cand se compară genunchiului afectat cu cel normal, rigiditate – cand articulatia genunchiului contine exces de lichid, este posibil ca pacientul sa nu poata sa isi indrepte piciorul complet si dureri – in functie de cauza retentiei de lichide, genunchiul poate fi foarte dureros.

Diagnosticarea apei la genunchi: Apa la genunchi poate fi diagnosticata cu ajutorul testelor imagistice sau a radiografiilor, cu ajutorul carora medicul se asigura ca pacientul nu are niciun os rupt sau dislocat.

Tratamentul apei la genunchi: Tratamentul medicamentos include medicamentele recomandate pentru durere, antibiotice in cazul in care simptomele sunt cauzate de o infectie sau corticosteroizi pe cale orala sau injectati direct la nivelul genunchiului. Corticosteroizii pot provoca reactii adverse, astfel incat nu se recomanda utilizarea acestora pe o perioada foarte lungă de timp. De asemenea, apa la genunchi poate fi tratata si cu ajutorul chirurgiei minim invazive, prin proceduri precum artrocenteza si artroscopia.

Adauga un comentariu