Sanatate

Apă oxigenată pentru ciuperca unghiei: Remedii naturiste pentru a scăpa de onicomicoză

Publicat: 24 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Apă oxigenată pentru ciuperca unghiei Remedii naturiste pentru a scăpa de onicomicoză
Remediul vechi cu trei componente este o metodă care trebuie aplicată de două ori pe zi, dimineața și seara

Un remediu excelent pentru onicomicoză este apa oxigenată pentru ciuperca unghiei. Ciuperca unghiilor este o boală care provoacă multe neplăceri unei persoane. Nu doar din cauza unor defecte cosmetice semnificative, ci provoacă și un miros neplăcut și mâncărimi severe. Este dificil să tratezi o astfel de boală și adesea medicamentele nu aduc rezultatele dorite.

În astfel de cazuri, poți apela la metodele de terapie alternativă. Utilizarea peroxidului de hidrogen pentru ciuperca unghiei de la picioare și mâinii este o modalitate eficientă de a combate boala acasă. Medicii recomandă folosirea peroxidului de hidrogen împotriva onicomicozei ca remediu independent care poate vindeca chiar și mucegaiul de pe unghie.

unghiile unei persoane afectate de ciuperca
Este dificil să tratezi o astfel de boală și adesea medicamentele nu aduc rezultatele dorite

Apă oxigenată pentru ciuperca unghiei: Cum să aplici corect remediul

Aceștia sfătuiesc să aburești bine unghiile în apă caldă înainte de a începe procedura, dizolvând puțin praf de bicarbonat de sodiu în ea. Pentru 1 litru de apă, este suficient să iei o lingură mare de sifon. Apoi, pe placa de unghii trebuie aplicată o bucată de tampon de bumbac înmuiat într-o soluție de perhidrol de 3%. Această loțiune se lasă pe unghie timp de 1 oră, așa că trebuie fixată cu vârful degetului.

Specialiștii sfătuiesc să efectuezi astfel de proceduri în fiecare zi. Iar în formă avansată, tratamentul ciupercii unghiilor cu peroxid trebuie efectuat de două ori pe zi. Pentru a scăpa de o astfel de boală neplăcută precum onicomicoza, rețetele populare te vor ajuta.

O altă modalitate bună, potrivit specialiștilor, sunt băile cu adaos de peroxid. Pentru 1 litru de apă caldă, trebuie să iei 2 linguri de medicament cu o concentrație de 3%. Durata unei astfel de proceduri este de 15 minute, iar cursul terapiei este de cel puțin o lună.

unghiile unei persoane afectate de ciuperca
Pregătiște soluția și scufunda unghiile afectate în ea timp de 20-30 de minute

Foarte eficiente sunt și băile cu peroxid. Acesta este cel mai simplu, dar totuși eficient mod de a trata ciuperca. Pentru a pregăti remediul ai nevoie de soluție de peroxid de 3%, apă caldă și un recipient pentru baie.

Pentru un litru de apă ai nevoie de 30 ml de peroxid. Apa trebuie să fie la o temperatură de aproximativ 40-42 de grade. Plăcile de unghii afectate de boală sunt scufundate într-un recipient cu apă și peroxid timp de 15 minute. Efectul terapeutic va deveni vizibil deja în a 5-a zi. Cursul tratamentului până la recuperarea completă, este de nu mai puțin de 30 de zile. În astfel de cazuri este eficientă și apa de brom.

Alte remedii naturale pentru a scăpa de disconfort: Leacuri bătrânești

Băile cu acid boric sunt un leac bătrânesc cunoscut din cele mai vechi timpuri. Astfel, remediul reprezintă altă rețetă eficientă pentru tratamentul ciupercilor acasă. Pentru a pregăti soluția ai nevoie de 1,5 litri de apă caldă, 2 linguri de acid boric, 3 linguri oțet de mere și 3 linguri de peroxid 3%.

Pregătește soluția și scufunda unghiile afectate în ea timp de 20-30 de minute. Procedurile se efectuează o dată pe zi timp de 4-6 săptămâni. Acest medicament este recomandat după ce o procedură de alungire a unghiilor la salon soldată cu ciupercă.

unghiile unei persoane afectate de ciuperca
Aceștia sfătuiesc să aburești bine unghiile în apă caldă înainte de a începe procedura, dizolvând puțin praf de bicarbonat de sodiu în ea

Nu doar apa oxigenată pentru ciuperca unghiei te va ajuta să scapi de disconfort. Remediul vechi cu trei componente este o metodă care trebuie aplicată de două ori pe zi, dimineața și seara. Pentru a pregăti soluția medicinală, trebuie să folosești apă oxigenată, oţet și alcool. Toate componentele sunt amestecate în părți egale, apoi aplicate imediat pe unghiile și pe pielea afectată de onicomicoză.

unghiile unei persoane afectate de ciuperca
În astfel de cazuri, poți apela la metodele de terapie alternativă


Calmează tusea rapid: Leacuri din bătrâni pentru ameliorarea simptomului

 

Adauga un comentariu