Actualitate

Aparitie extraordinara in Copou! Totul tine de un fenomen natural inedit – GALERIE FOTO

Publicat: 05 dec. 2014
_____ Vizualizări 0 Comentarii

@ Imagini rare surprinse in zona bulevardului Copou! @ Cei care trec prin aceasta zona au ocazia sa asiste la un fenomen natural foarte rar intalnit

De cateva zile, iesenii care se plimba sau sunt in trecere pe bulevardul Carol I au ocazia sa asiste la un fenomen natural iesit din comun! Este vorba de faptul ca o serie de pasari din familia de bufnite ale speciei „Ciuful de padure„, a „revenit” la Iasi. Acestia si-a facut cuib, inca de anii trecuti, intr-o salcie aflata in curtea Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Iasi. Astfel, daca initial autoritatile doreau sa taie arborele in care acestea aveau habitatul natural, acestea au revenit asupra deciziei, astfel ca pasarile nu mai sunt in pericol. Concret, Ciuful de padure este o pasare de prada de marime medie, cu doua smocuri de pene de pe cap.

„Daca este sa ne luam dupa nume, am crede ca este o pasare care traieste numai in padure. Nu este deloc asa. Ciuful de padure a fost observat si in zonele cu mult stuf sau in palcuri izolate de copaci cu vedere larga. Nici parcurile din orase nu sunt ocolite de aceasta pasare. Este vorba de o specie remarcabila prin faptul ca reuseste sa-si schimbe infatisarea in functie de dispozitie, de mediul inconjurator sau de posibilii adversari”, este descrisa specia de catre specialistii Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC).

Citeste si: Fenomen natural extraordinar in Copou – GALERIE FOTO INCREDIBILA

Citeste si: Minune a naturii in centrul Iasului – FOTO

Citeste si: INEDIT. Cea mai toxica ciuperca din Romania, la Gradina Botanica Iasi – GALERIE FOTO

Citeste si: Spectacol grandios la deschiderea expozitiei „Flori de Toamna”, de la Gradina Botanica

Adauga un comentariu