Titlurile zilei

Apartamente de lux la Conest Grand Residence, cu mucegai și infiltrații! Clienții plătesc o avere pentru apartamente de 50 mp. Milionarul Viorel Cozma a fost reclamat – FOTO

Publicat: 11 feb. 2021
Mucegai într-un apartament de la Conest Grand Residence, din Iași, cartier construit de afaceristul Viorel Cozma
Afaceristul Viorel Cozma, patronul firmei de construcții Conest SA, a investit în cartierul Conest Grand Residence, din Tudor Vladimirescu, municipiul Iași. Clienții s-au trezit cu apartamente finisate în bătaie de joc. Infiltrațiile au afectat pereții imobilelor

Afaceristul Viorel Cozma, patronul Conest SA, vinde apartamente afectate de infiltrații și mucegai. Un tânăr din Iași a plătit o sumă importantă pentru un apartament cu două camere. Din cauza infiltrațiilor, apartamentul din cartierul Conest Grand Residence este plin de mucegai. Reprezentanții dezvoltatorului nu mai răspund la sesizările reclamantului

Controversatul afacerist Viorel Cozma, patronul firmei de construcții Conest SA, este în centrul unui nou scandal. De data aceasta sunt vizate afacerile din domeniul imobiliar. În urmă cu 2 ani a construit mai multe tronsoane de locuințe colective pe bd. Chimiei, nr.4. Printre cumpărători este și un tânăr din Iași, care a plătit 68.000 de euro pentru un apartament cu două camere, cu suprafața de 50 de metri pătrați. S-a mutat la începutul pandemiei, dar totul s-a schimbat la finalul anului trecut.

„În 2019 am cumpărat un apartament nou la Conest Grand Residence, de pe bulevardul Chimiei, nr. 4, la etajul 5. M-am mutat în vara anului 2020. În decembrie 2020 au început problemele. Apartamentul mi-a fost predat cu o țeavă de la instalația de încălzire fisurată, localizată în podea. Apa s-a infiltrat în pereți, plinte și parchet. S-au produs daune. Reparațiile au presupus mult deranj. S-au desfăcut plintele, parchetul, s-au găurit pereții. Vreo două zile am făcut curat după ei. Operatorul a intervenit și a reparat, însă plintele montate s-au desprins. Imediat după asta au apărut infiltrații de apă și în alte părți ale casei care, până în prezent, au afectat doi pereți și câteva plinte, posibil și parchetul”, a declarat Andrei M.

Pereții sun plini de mucegai, dar reprezentanții Conest SA nu vor să audă de reclamație

Noul proprietar a încercat să găsească înțelegere la dezvoltator, dar problemele nu au fost rezolvate. Mai mult, reprezentanții firmei de construcții nu mai răspund la telefon.

„În urma sesizării au fost reparate două defecte, unul la WC și unul la cadă. De acolo veneau infiltrațiile pentru că au fost montate prost. Două săptămâni au lucrat. Din nou, asta a presupus deranj și curățenie. Problema este că încă mai sunt infiltrații și nu mai răspunde nimeni la telefon. Am mucegai gros pe un perete și plinte umflate pe alți doi pereți. Infiltrațiile se extind. Situația asta durează de mai bine de două luni. În opinia mea, este inacceptabil. De o săptămână aștept un răspuns. Am depus o reclamație la Protecția Consumatorilor”, a mai spus tânărul.

Viorel Cozma nu a răspuns apelurilor telefonice pentru a oferi explicații despre calitatea apartamentelor vândute în cartierul Conest Grand Residence. Pe site-ul de prezentare a cartierului, dezvoltatorul anunță că au fost vândute toate apartamentele cu 1, 2 și 3 camere, ceea ce înseamnă un lot de peste 500 de unități. În luna mai a anului trecut, în cartierul lui Viorel Cozma o tânără a fost sechestrată într-un apartament.

Viorel Cozma pregătește un proiect imobiliar controversat în zona Păcurari – Dacia

Viorel Cozma, patronul firmei de construcții Conest SA, abonată la toate contractele de infrastructură puse la dispoziție de Primăria Iași, pregătește altă investiție imobiliară în zona Păcurari – Dacia, pe strada Rampei, nr. 9A, arteră paralelă cu strada Luca Arbore, lângă linia de cale ferată. Proiectul este cel puțin controversat dacă se ține cont de amplasament și indicatorii urbanistici aprobați. În luna noiembrie 2020 a fost făcut primul pas de investitori. Pe actualul teren este amenajată o stație de betoane, propusă pentru demolare. Suprafața de teren vizată este de 16.504 metri pătrați. Inițial, conform Planului Urbanistic Zonal, cele 3 blocuri cu mai multe tronsoane aveau regimul de înălțime de 2S+P+6E + Er (etaj retras). Brusc, subsolurile au dispărut, iar imobilele s-au transformat în D+P+6E + Er. La orice proiect major subsolurile sunt folosite exclusiv pentru amenajarea parcărilor.

În proiect este specificat un număr de 280 de locuri în parcare supraterană și 60 la nivelul solului. Membrii Comisiei de Urbanism au specificat clar în ultimii ani că proiectele fără locuri de parcare în subsol nu vor mai fi aprobate. Chiar și așa, proiectul a ajuns la etapa de autorizare. Proiectul imobiliar a fost inițiat prin societatea BCC Agregate SRL, unde Conest SA deține 50 la sută din firmă. Celelalte părți sociale sunt deținute de Calcarul SA (20 la sută), condusă de afaceristul Nicolae Troașe din Suceava, și Dănuț Andrei Radu (30 la sută).

Comentarii
 • Calitativ sunt varza toate blocurile Conest, dar lumea le cumpara ca nu se pricepe! Ca parere pentru problema ta iti recomand sa te asociezi cu inca vreo doi vecini cu aceleasi probleme si sa dati in judecata firma cu solicitarea de despagubiri care sa va acopere deranjul!

 • Traducere: a cumparat apartamentul la inceputul lui 2020. La sfarsitul lui 2020 a constatat ca i s-a spart o teava- asta se poate intampla oricui. Dezvoltatorul ca sa evite genu asta de abordare sigur i-a reparat moca teava :))). Si de aici ,deranjat probabil ca nu i-au facut si mancare muncitorii la plecare …continuarea mai sus !

 • Conest w firma serioasa, face locuinte bune, odai mari, elevator cu lumina, vecini nostri sunt toti intelectuali din boston sau oaslui. Mucegai se face din cauza ca nu obisnuieste locuinta cu locatarul, are niste resentimente si gata. Ai bani, dai bani. Locatarul ar trebui sa se mandreasca cu mucegaiul. Pe bune, unde mai gasesti in tot orasul asta locuinte (chiar si foarte vechi) cu infiltratii si mucegai ???

 • Daca B Z I tot denigreaza firma Conest, de ce nu fac articole si pe seama intovarasirii si a relatiei de prietenie intre badronul de la Conest si Mihai Chirica primarul. Da-l in masa de mucegai, sigur mucegaiul ne intereseaza pe noi .. Sa vedem si noi cum merge treaba intre Mihai Chirica, primarie si firma de casa, Conest. Ficiorasu’ patronului de la Conest este peste tot tare in gura si se sparge in figuri cu firma lui taica-su si relatia de prietenie intre tatsu si Chirica.

 • Eu personal il cunosc pe ficioras si e printre putinii baieti de bani gata care e umil si cu niste principii. Ba chiar nici nu il vezi pe nicaieri, e modest baiatu la fel ca si taica su.

 • Ioane, ia jura-te bre ca fiisu este așa catat’su ? Cumva și el a fost condamnat de doua ori la puscarie cu suspendare ? El doar se lauda cu Chirica, iar tatsu profita de Chirica. Deci, e la fel ?

 • Nu avem dezvoltatori imobiliari. Avem numai speculanti imobiliari si escroci imobiliari. Ei sunt singurii care castiga. Toti ceilalti pierd. Cine cumpara de la ei este ori inconstient, ori naiv.

  Pretul real de construire este de maxim 500 ero/mp. Deci pretul de vanzare nu ar trebui sa depaseasca 600 euro/mp – ceea ce inseamna o marja de profit de minim 20% !

 • Articol de 2 lei. Stau in complex iar apartamentele sunt cu mult peste ce ofera piata. Cand faci 600 de apartamente, probabil mai sunt si greseli la unele dar nu am auzit sa fie oameni nemultumiti. Daca am avut vreo problema, s-a rezolvat rapid si cu profesionalism.
  Lasa ca ati facut voi apartamente bune(202 residence) pe care le vindeti la 2000€ mp.

 • @Vasile, il stiu de mai bn de 10 ani si n am auzit vreodata sa se laude cu nimic. Si mai stiu ca anturajele lui sunt f mici si cercul restrans asa ca ceea ce comentati pe aici sunteti niste acoliti pusi de clanu ap0rcul3sei sa comenteze sa faca rating. Sa munciti voi macar jumate cat munceste Cozma Sr si sa aveti macar jumate din onestitatea lui. Comparativ cu clanul p0rk, omu plateste taxe si impozite de milioane de euro asa ca sujeti akadika

 • Zoaie, chiar îl cunosti ? De când vindea țevi și motorina pe Spontan ? Când mergea in Belgia și făcea … ? Sau poate de când era in Fălticeni ? Mai tristule, Cozma se lauda și când se vede in oglinda cât de tare și de șmecher este.

 • Nu s-a dus Cozma sa monteze radiatorul ala…sau cada… omul a plătit o firma sa facă lucrul asta…Climatherm..
  Nu e prima și nici ultima avarie ce va fi la CGR, vor fi chestii minore, normale, punctuale…în rest povesti…nu va mai cramponati..
  Proiectul este unul peste media din piata..

 • Mos Ion, tristule, mai lasa presa. Habar n-ai tu ce facea Cozma din 90, doar ce ai citit prin presa si ai impresia ca esti informat dar nu esti, esti postac latrau care se informeaza din presa. Cand ai sa dai de mancare la 400 de oameni, atunci sa vezi ce si cum. Pana atunci, stai jos, nota 2

Adauga un comentariu