Prima pagină » Economic Local » ApaVital cumpără piese de legătură pentru țevi. Investiția va costa 1,6 milioane de euro
ApaVital cumpără piese de legătură pentru țevi. Investiția va costa 1,6 milioane de euro

ApaVital cumpără piese de legătură pentru țevi. Investiția va costa 1,6 milioane de euro

08 iun. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan în Economic Local

Operatorul ApaVital cumpără piese de legătură pentru țevi, în valoare de 1,6 milioane de euro. Componentele vor fi folosite pentru instalațiile noi din județul Iași, dar și pentru mentenanța celor deja existente

Operatorul de apă-canal din Iași a anunțat noi investiții pentru infrastructura existentă. ApaVital are sute de mii de utilizatori în județ, iar rețeaua de canalizare și apă potabilă este în extindere. Compania va cumpăra piese de legătură pentru a conecta țevile de la rețea și a oferi acces utilizatorilor.

ApaVital cumpără piese de legătură pentru țevi

Termenul de depunere a ofertelor este data de 16 iulie 2024, iar contractul va fi semnat pe o perioadă de 12 luni. Valoarea totală a investiției este de 8.159.067 de lei, fără TVA, undeva la 1,6 milioane de euro. Firma care va câștiga licitația va trebui să asigure și o garanție pentru o perioadă de 24 de luni. Deocamdată, nicio companie nu s-a înscris la licitație. În acest moment, în mai multe localități din județ, compania efectuează lucrări pentru extinderea rețelei de canalizare și apă potabilă.

„ApaVital SA în calitate de Entitate contractantă dorește achiziționarea de fitinguri. Acestea vor fi utilizate de către sectoarele de producție pentru asigurarea desfășurării activității de întreținere, exploatare și extindere a rețelelor de apă și canalizare ale ApaVital. Necesitatea achiziționării acestor fitinguri pentru asigurarea continuității desfășurării activității de întreținere, exploatare și extindere a rețelelor de apă potabilă și canalizare precum și realizarea conexiunilor între branșamentele noi construite și conductele ce aparțin rețelei publice de distribuție a apei”, este precizat în caietul de sarcini.

Contractul a fost împărțit în cinci loturi, în funcție de modelul solicitat și de mărimi.

„Denumirea produselor solicitate: Lot 1. Fitinguri pentru conducte de polietilena PE100;  Lot 2. Coliere pentru conducte din materiale diverse (Oțel, Fontă, PEHD, Azbociment);  Lot 3. Fitinguri din fonta zincare, bronz și alama; Lot 4. Fitinguri pentru conducte din PVC; Lot 5.  Fitinguri pentru țevi din pexal, polipropilenă și cupru. Toate produsele din loturi vor fi, în mod obligatoriu, în ambalajul original al producătorului, sigilat, etichetat și în cantitatea solicitată”, apare în documentație.

Companiile trebuie să respecte indicații clare

Pentru a fi siguri de calitatea produselor, acestea trebuie să fie marcate corespunzător. De asemenea, fiecare fiting trebuie să fie în ambalajul original.

„Fiecare produs va fi marcat din fabricație cu denumirea producătorului și denumirea produsului. Pe fiecare produs trebuie să fie lipită o etichetă care să cuprindă: denumirea producător, țară de origine, denumire produ, diametrul nominal, presiunea nominală, cod de bare produs, clasa de material, articol sau seria produsului”, mai este specificat în documente.

Piesele de legătură pentru țevi vor fi folosite de muncitorii de la ApaVital pentru a conecta utilizatorii la rețeaua de apă potabilă din județul Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *