Magazin

Asa faci cele mai fragede snitele de pui! Secretul pe care nu ti l-a spus nimeni pana acum

Publicat: 28 aug. 2017
1

Cui nu-i plac snitelele? Poate doar vegetarienilor! Snitelele din pui (si nu doar din carne de pui) sunt extrem de iubite de romani, acest preparat fiind nelipsit de pe mesele noastre de sarbatoare. Fie ca sunt preparate ca aperitive pentru platouri, fie alaturi de garnitura pentru felul doi, toata lumea a mancat cel putin o data snitel.
 
Ce este snitelul
Snitelul este o gustare preparata din carne fara os, subtiata cu un ciocan de batut carnea, trecuta prin ou, faina si uneori pesmet si mai apoi prajita. Carnea poate diferi de la tara la tara folosindu-se vita, miel, curcan, pui sau porc. Snitelul este un preparat traditional austriac, numit in tara natala ”snitel vienez” si se serveste cu o felie de lamaie si cu salata de cartofi sau cartofi cu patrunjel si unt. Face parte din cultura culinara austriaca si cea germana, explica agerpres.ro. 
 
Snitel varianta romaneasca
Romanii pregatesc snitelul in acelasi mod ca si austriecii, insa in tara noastra diferenta este data de faptul ca romanii folosesc aproape orice tip de carne, iar de multe ori acest fel de mancare este gatit fara pesmet, carnea este data doar prin ou si faina si apoi este prajita.
Iata mai jos o reteta de snitel despre care multi spun ca este cel mai delicios:

Ingrediente:

4 bucati carne pui / vita / curcan
Faina
oua
Pesmet
Unt
Ulei
Sare
Piper

Mod de preparare pe culinar.bzi.ro





Adauga un comentariu