Local

Asociațiile de proprietari din Iași primesc gratuit hipoclorit de sodiu pentru dezinfectarea scărilor de bloc

Publicat: 20 nov. 2020
ApaVital oferă gratuit Asociațiilor de Proprietari din Iași hipoclorit de sodiu pentru dezinfectarea scărilor de bloc
Asociațiile de Proprietari sunt obligate să facă dezinfecții în interiorul scării de bloc

Asociațiile de proprietari din Iași pot solicita gratuit de la operatorul ApaVital hipoclorit de sodiu folosit pentru dezinfectarea scărilor de bloc în timpul pandemiei Coronavirus. Conform regulilor, administratorii sunt obligați din nou să facă activități regulate de dezinfectare în interiorul scărilor de bloc din municipiul Iași

Autoritățile locale oferă gratuit substanțe dezinfectante pentru a putea fi folosite în interiorul scărilor de bloc în timpul pandemiei Coronavirus. Astfel, fiecare Asociație de Proprietari din Iași poate solicita de la ApaVital substanța pe bază de clor și sodiu care este oferită în cantitate totală de 5 tone la nivelul scărilor de bloc din Iași.

„Operatorul ApaVital vine în sprijinul comunităților locale și pune la dispoziția asociațiilor de locatari sau de proprietari din județul Iași o cantitate de aproximativ cinci tone de hipoclorit de sodiu, în concentrație de 5 la sută, pentru dezinfectarea pardoselilor, respectiv a intrărilor și a holurilor din scările de bloc. Substanța va fi disponibilă în bidoane de cinci litri și va fi distribuită la cerere, o singura dată, în limita stocului menționat, începând de joi, 19 noiembrie 2020”, au precizat oficialii ApaVital.

De asemenea, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a stabilit reluarea activităților de dezinfectare a scărilor de bloc din municipiul Iași, iar toate asociațiile de proprietari au obligația să facă astfel de acțiuni.

Asociațiile de proprietari din Iași trebuie să facă solicitare, iar ApaVital distribuie dezinfectantul gratuit

Reprezentanții asociațiilor de proprietari pot intra în posesia dezinfectantului sunând la centrul de contact ApaVital, la numărul 0232.969, să comunice informații privind numărul imobilelor administrate și să lase un număr de telefon de contact. Transportul către asociațiile de proprietari și locatari va fi asigurat de ApaVital.

„După preluarea și centralizarea cererilor, reprezentanții ApaVital îi vor contacta pe solicitanți, pentru a le comunica data și ora la care se vor fac livrările. Concentrația în care este livrată substanța nu implică luarea unor măsuri speciale de protecție, însă recomandăm evitarea contactului cu ochii sau ingerarea acesteia”, au mai explicat oficialii ApaVital Iași.

Hipocloritul de sodiu este o substanță pe bază de clor și sodiu, utilizată ca agent în procesul de tratare a apei potabile și industriale.
De precizat și faptul că, pâna în data de 2 decembrie 2020, casieria ApaVital din Târgu Frumos, strada 22 Decembrie 1989, nr. 66, va fi închisă. ApaVital a pus însă la dispoziția clienților numeroase alternative de plată pentru serviciile de apă și de canalizare. După perioada mai sus menționată, casieria din Târgu Frumos își va reîncepe activitatea după programul normal de funcționare, luni – vineri: 08:00 – 16:00.

Comentarii
  • Ăia de la URBICA, cum o să facă asta? Nici program de încasări nu mai au…a dat Covidul în ei…și dacă tot dați clor, cine stropeste și cine plătește..că românul nostru nu mai muncește…că e rușine…

Adauga un comentariu