National

Atac devastator la adresa PNL asupra congresului de pe 25 septembrie. Alexandru Rafila consideră că premierul Florin Cîțu se va consulta cu el însuşi

Publicat: 20 sept. 2021
Alexandru Rafila valul 4 al pandemiei
Reprezentantul României la OMS crede că premierul Florin Cîțu abordează cu superficialitate Congresul PNL raportat cu pandemia COVID-19

Alexandru Rafila, medic şi reprezentantul României la OMS precizează faptul că premierul Florin Cîțu se va consulta cu el însuşi referitor la Congresul PNL de pe data de 25 septembrie. Deputatul PSD precizează faptul că premierul ar o abordare superficială asupra pandemiei.

Declaraţiile vin în contextul în care mii de persoane sunt aşteptate să ia parte, în format fizic, la Congresul PNL, asta în condiţiile în care România se confruntă cu un val de îmbolnăviri de COVID-19, iar specialiştii spun că Bucureștiul va intra în scenariul roşu chiar din această săptămână.

Alexandru Rafila îl acuză de superficialitate pe premierul Florin Cîțu în legătură cu Congresul PNL

Într-o intervenţie publică, reprezentantul României la OMS susţine că premierul Florin Cîțu abordă cu superficialitate problema Congresului PNL. De altfel, fiind președintele CNSU, for ce ia deciziile legate de pandemie, premierul ar fi nevoit să se uite în oglindă atunci când va lua decizia că Congresul PNL să se desfăşoare în format fizic:

„M-a și amuzat, dânsul a spus că în ceea ce privește Congresul PNL se va consulta cu Comitetul Național pentru Situații de Urgență, al cărui președinte este tot domnul Cîțu. Deci dânsul se va uita în oglindă și se va întreba dacă va organiza sau nu în formă fizică Congresul PNL. Genul ăsta de abordări superficiale, copilărești chiar uneori este foarte periculos în timp de pandemie, în general în timpul unei crize majore și, bineînțeles, în cazul unei crize de sănătate publică”, a declarat Alexandru Rafila, într-o conferință de presă.

Congresul PNL este programat să se desfășoară sâmbătă, 25 septembrie, la Romexpo. În cadrul evenimentului urmează să fie ales președintele PNL, dintre Ludovic Orban și Florin Cîțu.

Specialiştii susţin că Bucureștiul va intra în scenariul roşu în această săptămână

Pe de altă parte, cercetătorul Octavian Jurma susţine că Bucureștiul va intra în scenariul roşu chiar din această săptămână. Altfel spus, oficialul a observat faptul că infectările sunt de 10 ori mai multe decât cazuri

„Bucureștiul va intra, săptămâna aceasta, în scenariul roșu. Timișoara a intrat deja, deci mai toate marile centre universitare vor intra în scenariul roșu. În cinci săptămâni, numerele au crescut de zece ori. În următoarele două săptămâni va începe suspendarea școlilor.

E posibil să ajungem la un vârf de, în medie, 1.500 de cazuri pe zi, asta înseamnă undeva la 40.000 de internări în spitale, undeva în a doua parte a lunii octombrie.

Noi culegem acum ce am semănat în vară și am semănat relaxarea, am renunțat la orice măsură de protecție și de prevenție. Ce este foarte important, măsurile de prevenție aveau rolul de a menține acea stare verde”, a declarat cercetătorul Octavian Jurma la Antena 3.

Asta în condiţiile în care în Timişoara, conform medicului Virgil Musta, nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă:

Această creștere în progresie geometrică este undeva așteptată din partea specialiștilor, deoarece contagiozitatea acestei tulpini de virus este foarte mare. Acest lucru face că, pe de o parte, numărul de îmbolnăviri să crească rapid. Pe de altă parte, acest lucru duce la umplerea rapidă a spitalelor. Secțiile de terapie intensivă lucrează, mare parte, la capacitate maximă și probabil că suntem în continuare pe panta ascendentă a acestui val, ceea ce înseamnă că va crește în continuare acest număr de îmbolnăviri (…) a menționat Virgil Musta.

Adauga un comentariu