La psiholog

Ateii dorm mai bine decât catolicii și baptiștii: studiu

Publicat: 31 aug. 2020
Ateii dorm mai bine decât catolicii
Ateii dorm mai bine decât catolicii

Ateii dorm mai bine decât catolicii. Un nou studiu privind somnul si apartenența religioasă a descoperit că ateii și agnosticii au mai multe sanse sa doarma mai bine decât catolicii și baptiștii.

Rezultatele preliminare arată că 73% dintre atei și agnostici au raportat că au avut șapte sau mai multe ore de somn noaptea, ceea ce este recomandat de Academia Americană de Medicină a Somnului pentru a promova o sănătate optimă. În schimb, 63% dintre catolici și doar 55% dintre baptiști au raportat că au dormit cel puțin șapte ore pe noapte. Atei și agnosticii au raportat, de asemenea, că au avut mai puține dificultăți în a adormi.

„Sănătatea mintală este din ce în ce mai discutată în cadrul bisericilor – așa cum ar trebui să fie – dar sănătatea somnului nu este discutată”, a spus autorul principal Kyla Fergason, student la Universitatea Baylor din Waco, Texas.

Ateii dorm mai bine decât catolicii

„Știm totuși că pierderea somnului scade multe abilități umane care sunt considerate a fi valori de bază ale bisericii: a fi un membru pozitiv al unei comunități sociale, a exprima dragoste și compasiune, mai degrabă decât mânia sau judecata și afișarea integrității în raționamentele și comportamentul moral. Un somn mai bun ar putea ajuta unii oameni să crească în credința lor sau să devină creștini mai buni? Nu știm încă răspunsul la această întrebare, dar știm că sănătatea mentală, fizică și cognitivă este legată de sănătatea somnului în populația generală”, a declarata acesta, potrivit MedicalXpress.

Studiul a implicat un eșantion bazat pe populație de 1.501 de participanți la sondajul religiei Baylor, care include întrebări privind apartenența religioasă, comportamentele și percepțiile. Participanții au evaluat, de asemenea, dificultățile lor de a adormi și timpul mediu total de somn.

Rezultatele arată, de asemenea, că acei participanți care au raportat că dorm doar șapte sau mai multe ore pe noapte au fost mult mai probabil să creadă că vor ajunge în Rai. Cu toate acestea, aceste percepții nu aveau legătură cu dificultățile de a adormi noaptea. Potrivit autorilor, acest tipar indică faptul că un somn mai bun duce la o perspectivă mai optimistă, care în acest caz se manifestă ca așteptări pozitive.

Rezumatul cercetării a fost publicat recent într-un supliment online al revistei Sleep.

Adauga un comentariu