Din dorința de a reveni la normalitate, Ateneul Național din Iași organizează campania „Ne vaccinăm, bucurându-ne de artă”. Instituția s-a alăturat inițiativei Instituției Prefectului Județului Iași de a promova campaniile de vaccinare și lansează ieșenilor invitația de a participa la un program cultural-artistic multidisciplinar, care va fi susținut, în perioada următoare, în fața centrelor de vaccinare din Iași, cu respectarea tuturor prevederilor legale aflate în vigoare
Ateneul Național din Iași se implică și organizează campania „Ne vaccinăm, bucurându-ne de artă”. Acesta s-a alăturat inițiativei Instituției Prefectului Județului Iași de a promova campaniile de vaccinare și lansează ieșenilor invitația de a participa la un program cultural-artistic multidisciplinar, ce va fi susținut, în perioada următoare, în fața centrelor de vaccinare din Iași, cu respectarea tuturor prevederilor legale aflate în vigoare. În perioada14-16 mai 2021 se va desfășura ediția a III-a a campaniei „Ne vaccinăm, bucurându-ne de artă”.
Astfel, la Maratonul de vaccinare, organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa”, publicul este invitat și la manifestări cultural-artistice ce vor avea loc zilnic, în fața Universității de Medicină, și vor consta în recitaluri muzicale, momente coregrafice și piese de teatru. Accesul la toate aceste manifestări este liber. Proiectul este organizat de Ateneul Național din Iași, Primăria Municipiului Iași și UMF Iași, la inițiativa Instituției Prefectului Județului Iași, cu participarea Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” și Petran Music School. Partenerul evenimentului este Consiliul Județean Iași.
Programul Cinematografului Ateneu în perioada 17-23 mai 2021. Încep proiecțiile filmelor de artă
Pe de altă parte, după vaccinarea anti COVID-19, ieșenii interesați pot participa la programul Cinematografului Ateneu din perioada următoare. Acesta aduce câteva noutăți în ceea ce privește titlurile de filme. Cinefilii sunt așteptați la producții proaspăt lansate, premiere și la un film de artă. Filmul francez „Chemarea Veneției/Venise n’est pas en Italie”, în regia lui Ivan Calbérac, spune povestea unei prime iubiri, miraculoasă și fragilă, a calătoriilor inițiatice și incredibile, în care viața o ia de multe ori pe cărări nebănuite, dar la finalul cărora Veneția este surprinsă într-un mod aparte.
„Rețeaua cubaneză/Wasp Network” este un thriller politic inspirat din realitate, captivant și elegant. Aduce în prim-plan o adevărată galerie de escroci cubanezi și exilați cubano-americani, care s-au angajat într-o bătălie complexă și profund nuanțată de ideologii concurente și loialități schimbătoare. „Singin’ in the Rain/ Cântând în ploaie” (1952), cel mai îndrăgit musical al tuturor timpurilor, deschide seria proiecțiilor filmelor de artă. Filmul a avut două nominalizări la Oscar.
În „The Song of Names/Cântecul numelor uitate” vom vedea doi rivali care devin frați
În „The Song of Names/Cântecul numelor uitate” vom vedea doi rivali care devin frați. Tim Roth și Clive Owen joacă într-o poveste emoționantă cu acțiunea răspândită pe două continente de-a lungul a mai bine de jumătate de secol. Câștigătorul Oscarului pentru cel mai bun lungmetraj internațional, „Another round/Încă un rând” este o comedie cu aburi de alcool. Patru bărbați decid să probeze o teorie a unui psiholog norvegian, conform căreia, o stare de ebrietate modestă ne-ar deschide ochii către lumea din jurul nostru, diminuându-ne problemele și dezvoltându-ne creativitatea.
Anterior, producția daneză a obținut un premiu BAFTA la categoria cel mai bun film într-o altă limbă decât engleza și este nominalizată pentru LUX Film Prize. „Scoob!” este prima aventură animată de lungă durată a lui Scooby-Doo, unde vom vedea cum el și cel mai bun prieten al său, Shaggy, au devenit doi dintre cei mai iubiți demascatori de răufăcători din lume. Povestea ne duce înapoi la locul în care totul a început atunci când un tânăr pe nume Shaggy se întâlnește pentru prima dată cu Scooby și fac echipă cu Velma, Daphne și Fred pentru a lansa Echipa Misterelor. Biletele pot fi achiziționate de pe www.cinemaiasi.ro sau de la casieria Ateneului Național din Iași. Sala Mare „Radu Beligan” a Ateneului este deschisă la o capacitate de 50 la sută, cu respectarea măsurilor și a regulilor impuse de autorități.