Titlurile zilei

Atenție! Nu priviți aceste imagini, decât dacă inima vă permite! Nu este un sac de box, ci un copil aflat în grija DGASPC Iași. Este călcat în picioare de colegii de cameră, umilit și filmat (EXCLUSIV)

Publicat: 15 iul. 2022
_____ Vizualizări 9 Comentarii
Atenție Nu priviți aceste imagini decât dacă inima vă permite Nu este un sac de box ci un copil aflat în grija DGASPC Iași. Este călcat în picioare de colegii de cameră umilit și filmat EXCLUSIV
Imagini incredidibile surprinse la Complexul de Servicii Sociale pentru Copii Târgu Frumos

Imagini de-a dreptul șocante, surprinse într-un cămin ce aparține DGASPC Iași. Mai mulți copii îl calcă în picioare pe un altul. Minorul este umilit, lovit și filmat în camera de cămin

Unde este iadul? La DGASPC, ar spune majoritatea oamenilor, după ce privesc aceste imagini. Recent, reporterii BZI au intrat în posesia unor înregistrări video în care se observă faptul că mai mulți copii lovesc un alt copil, îl umilesc și îl filmează. Imaginile sunt surprinse la Complexul de Servicii Sociale pentru Copii Târgu Frumos. Reporterii BZI au discutat cu un angajat de acolo care a precizat că astfel de întâmplări sunt la ordinea zilei.

„Asta se întâmplă periodic, personalul e puțin, nu poți ține sub supraveghere tot timpul fiecare cameră. Conducerea știe de toate aceste aspecte, dar nu face nimic, și dă vina tot pe angajați. De exemplu, dacă un copil este lovit sau îi este rău sau ceva, trebuie însoțit la spital, iar ceilalți rămân nesupravegheați”, a spus un angajat de-al centrului din Târgu frumos.

Trebuie precizat că minorul bătut are în jur de 14 ani și este lovit de un adolescent mai mare și de alți copii de 5-6 ani.

Directoarea de la Complexul de Servicii Sociale pentru Copii Târgu Frumos nu a răspuns la telefon

Reporterii BZI au vrut să afle de ce se petrec asemenea scene în cadrul complexului și au contactat-o telefonic pe directoarea Gabriela Baltag, însă aceasta nu a răspuns la telefon. În orice caz, la complexul condus de Baltag sunt foarte multe probleme. Directoarea Centrului de Servicii Sociale pentru Copii Târgu Frumos, Gabriela Baltag, este acuzată de mai mulți angajați că îi abuzează și îi umilește. Ștefan Iurea, un bărbat care lucrează de aproape 30 de ani acolo, a ajuns la capătul răbdărilor și a vorbit despre o parte dintre abuzurile făcute de către Gabriela Baltag.

„Situația a degenerat foarte mult. Eu lucrez aici de aproape 30 de ani, dar, acum, abuzurile directoarei au ajuns la cote maxime. Eu vorbesc în cazul meu, dar toți colegii mei sunt disperați de ceea ce se întâmplă. Ne umilește și, dacă nu îi oferim atenții, avem de tras. Pentru a-mi da dreptul la concediu a trebuit să contribui bine. Eu am în grijă 30 de copii, toți cu fapte penale, iar, într-un astfel de centru, sistemul de securizare este praf. S-a întâmplat, într-o seară, ca 4 băieți să sară pe geam, când eu eram în celălalt capăt al palierului, și să spargă o mașină din care au furat o sumă mică de bani și un parfum, iar, a doua zi, păgubitul a venit la centru. Directoarea m-a chemat în birou să mă pună să-i plătesc păgubitului 800 de lei, pentru ca acest caz să nu ajungă la Poliție. Așa ceva nu este normal, să intervină Poliția, iar eu răspund pentru partea mea de vină. Când o deranjezi pe ea cu ceva, îți pune comisia de disciplină pe cap, că așa vrea ea”, a precizat Ștefan Iurea, angajat al Centrului de Servicii Sociale pentru Copii Târgu Frumos.

Directoarea ar avea ceva de împărțit cu femeile ce le are în subordine

„Preferatele” doamnei director, în ceea ce privește umilințele, ar fi, în special, femeile. Acestea se plâng că nu mai suportă felul în care sunt tratate. Una dintre ele a ajuns chiar la spital.

„Bărbații sunt cum mai sunt, dar pe femei le face să plângă. Am o colegă ce are un copil cu probleme, iar când o vede pe hol râde de ea și de problemele acestuia. De nenumărate ori a umilit-o până a făcut-o să plângă. O altă colegă care îngrijea câțiva copii pe care i-a însoțit până la ușa toaletei, fără să intre, doar cât să-i supravegheze, a trecut pe lângă dânsa și i-a spus «uite-o și pe asta, nu se mai satură de p…». E vorba de o doamnă mai în vârstă decât ea, cu nepoți acasă, nu există așa ceva. Din cauza acestor abuzuri a ajuns chiar la spital. Eu am sunat la ambulanță. Se tem să vorbească, să nu își piardă locul de muncă, pentru că toată conducerea e mână în mână. De la directorul mare de la Iași și până la ea, toți sunt la fel. Sunt nenumărate persoane care au plecat de la Centru, înainte să ajungă la pensie, pentru că nu au mai suportat”, a mai adăugat Ștefan Iurea, angajat al Centrului de Servicii Sociale pentru Copii Târgu Frumos.

Rămâne de văzut dacă imaginile șocante surprinse în complex îi vor determina pe cei din conducerea DGASPC să facă vreo anchetă.

Comentarii
  • Monitoarele de supraveghere stau in biroul directoarei in loc sa stea la cei care pazesc perimetrul si lucreaza cu beneficiarii! Parca ar fi matrona de bordel care i si supravegheaza curv…le! Cum sa nu fie abuzuri cand spaga e in floare!

  • La Targu Frumos este o stimabilă doamnă care cu altă șefă de centru iau plătit o amendă mare luată de Ion Florin! Deci nu vă așteptați la schimbări. Singura voastră șansă este să se schimbe conducerea DGASPC. Sunt de 1000 de ani acolo iar rezultatele se văd! Oricum pe doamna de la Târgu nu o puteți da jos!

  • ION FLORIN-DEMISIA, IOAN TICU-DEMISIA, TIBERIU BANIAS -DEMISIA, KARACSONY NICULINA-DEMISIA….MARȘ AFARĂ JAVRE ORDINARE, ȘPĂGARILOR ȘI NESIMȚIȚILOR….ALEXEEEEECERE-LE DEMISIA, FĂ UN GEST DE ADEVĂRAT CONDUCĂTOR DE CJ,NU TE MAI ASCUNDE CA O PRIMADONĂ.

  • Da Amazano! Ai dreptate! Mai pupă putin pe tanti in cur … și așa veniți la servici cand vreți! Știți vorba voastră când lipsiți…,,sunteți pe teren!”

Adauga un comentariu