Titlurile zilei

Atenție, șoferi! Mai multe străzi din Iași vor avea sens unic. Măsurile intră în vigoare de săptămâna viitoare

Publicat: 28 iun. 2023
_____ Vizualizări 8 Comentarii
Atenție șoferi Mai multe străzi din Iași vor avea sens unic. Măsurile intră în vigoare de săptămâna viitoare
Noi modificări de circulație în traficul ieșean

Au fost anunțate noi modificări de circulație pe străzile din oraș. Comisia de Circulație a Municipiului Iași a propus mai multe schimbări, iar Inspectoratul de Poliție Județean Iași – Serviciul Rutier a transmis avizul

Mai multe străzi din municipiul Iași vor fi transformate în artere cu sens unic de circulație. Proiectele discutate de autoritatea locală au ajuns la Poliția Rutieră pentru a fi avizate. În calcul au intrat mai multe artere din cartierele orașului. Implementarea sensurilor unice și a altor modificări de circulație va intra în vigoare, cel mai probabil, începând de săptămâna viitoare.

Municipalitatea a anunțat noi modificări de circulație pe străzile din Iași

Recent, au fost anunțate noi modificări de circulație pe străzile din Iași. Măsurile au ca obiectiv fluidizarea traficului. Șase noi sensuri unice pe strada Podu Roș, dinspre strada Profesor Anton Șesan spre strada Sf. Lazăr, pe strada Moldovei spre strada George Emil Palade, pe strada Plăieșilor, de la strada Basarabi spre și până la Grădinița Numărul 7. Pe fundătura Bacinschi, în spatele fostului magazin Billa, spre strada Arcu va fi implementat sens unic de circulație. Aceleași modificări vor fi făcute și pe aleea dintre blocurile L1 și L2 de pe strada Plăieșilor, dar și pe bulevardul Alexandru cel Bun, de la blocul X1 până la strada Basarabi. În ceea ce privește sensul unic de pe strada aleea Mircea cel Bătrân, acesta va fi scurtat.

Pe aleea Tudor Neculai, numărul 128, vor fi eliminate bumperele, iar la numărul 133 se va înființa o nouă trecere de pietoni. În ceea ce privește aleea Plăieșilor, spre strada Sarmisegetuza vor fi montate popice.

Toate modificările vor intra în vigoare, cel mai probabil, la începutul săptămânii viitoare.

„S-a transmis nota de comandă către Servicii Publice pentru confecționarea și montarea noilor indicatoare și a popicelor. Când sunt gata se montează și se implementează noile decizii privind circulația. Probabil, săptămâna viitoare”, a precizat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași.

Banda unică de pe Șoseaua Nicolina a dus la scăderea accidentelor

Potrivit unui raport al Poliției Rutiere Iași, în perioada 1 iunie 2018 – 31 decembrie 2019, pe șoseaua Nicolina s-au produs 106 accidente rutiere soldate cu victime omenești, din care 35 de accidente grave care au determinat decesul a 4 persoane, rănirea gravă a 32 de persoane și rănirea ușoară a 5, precum și 71 de accidente ușoare care au determinat rănirea a 83 de persoane. În perioada 1 ianuarie 2020 – 1 iunie 2021, pe aceeași arteră s-au produs 60 de accidente rutiere soldate cu victime, din care 9 accidente grave care au determinat decesul a 2 persoane, rănirea gravă a 7 și rănirea ușoară a 5, precum și 51 de accidente ușoare soldate cu rănirea a 57 de persoane.

Este de subliniat faptul că, în anii 2020 și 2021, circulația vehiculelor și a persoanelor a fost restricționată ca urmare a măsurilor dispuse în perioada pandemiei de COVID-19. La reducerea traficului rutier în cei doi ani menționați a contribuit și faptul că, în intervale considerabile de timp, elevii și o parte dintre angajați au învățat și au lucrat online. În perioada iulie – noiembrie 2021, municipalitatea a amenajat o bandă unică pentru mijloacele de transport în comun (tramvaie, autobuze, taxiuri), din Podu Roș până la rondul de tramvai de la capătul zonei CUG.

Banda unică a dus nu numai la reducerea semnificativă a timpului petrecut de călători în mijloacele de transport public între Podu Roș și CUG, ci și la scăderea numărului de accidente grave soldate cu victime. Astfel, în perioada 1 iunie 2021 – 31 decembrie 2022, pe șoseaua Nicolina s-au produs 88 de accidente rutiere soldate cu victime, din care 10 accidente grave ce au determinat decesul a 3 persoane și rănirea gravă a 7, precum și 78 de accidente ușoare care au determinat rănirea a 87 de persoane.

Noi modificări de circulație pe străzile din Iași au fost anunțate recent de către municipalitate. Acestea vor intra în vigoare începând de săptămâna viitoare.

Comentarii
  • Pe Aleea Tudor Neculai in loc sa puneți sens unic voi scoateti bampurile ca sa transformați in pista de RALY ? Ați nenorocit Aleea T Neculai cu Constructii ,ați făcut un trafic infernal, nu poți ieși din bloc și nu va pasă ca na stau boieri prin Miroslava și nu trebuie restrictionați. DEMISIA INCOMPETENȚILOR!

  • Numai modificari fara cap ….. pe langa sens unic pe Tudor Neculai ca sa fluidizam traficul ar trebui sa interzicem si virajul la stanga in fiecare intersectie pe Strada Nicolina. mail ales in zona Podului (Intersectia cu Lidl) nu inteleg dc mai avem iesirile stanga dreapta la pod daca toti vireaza la stanga si blocheaza traficul.

  • Comisia de Circulație a municipiului. Trei marafeți ”inteligenți” ca semafoarele lui Nichita. se adună la terasă și fac planuri în funcție de interesele unora. Faceți naibii activități de consultare publică cu locuitorii din zonele afectate, ascultați păreri ale celor care circulă zilnic pe acolo.

  • Popice pe Aleea Plaiesilor spre Sarmisegetuza, ca sa nu mai poate parca pe un sens?? nu sunt parcari in zona!! faceti sensuri unice!!!

Adauga un comentariu