National

Autobuzele STB din București vor avea interdicție pe linia de tramvai pe timpul iernii. Cum va fi afectat traficul din Capitală

Publicat: 15 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Autobuzele STB din București vor avea interdicție pe linia de tramvai pe timpul iernii. Cum va fi afectat traficul din Capitală
Călătorii vor fi informați din timp de modificările ce vor fi aduse pe perioada iernii privind mijloacele de transport în comun

În București, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI), a decis interzicerea pe timp de iarnă ca autobuzele Societății de Transport din București (STB) să mai circule pe linia tramvaielor. Călătorii vor fi anunțați din timp de această schimbare.

Decizia luată ar putea avea un impact negativ asupra traficului din București, prin faptul că acesta a fost intens descongestionat pe perioada cât timp autobuzele au putut circula pe linia tramvaielor, lucru care s-ar putea schimba.

Autobuzele STB nu vor mai putea circula pe linia de tramvai

În perioada martie-noiembrie 2021, autobuzele STB, au circulat pe calea de rulare a tramvaiului, lucru ce a dus la fluedizarea traficului din Capitală. Cu toate astea, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov au anunțat faptul că acest lucru se va schimba, pe perioada iernii, autobuzele vor avea interzis pe această cale, putând circula doar tramvaiele.

Această decizie ar putea afecta puternic traficul, fiind îngreunat pe perioada iernii, adică pe perioada anunțată 27 decembrie 2021 – 27 martie 2022.

„Din motive de siguranţă, în fiecare an, în anotimpul rece, autobuzele care în perioada verii au circulat pe liniile de tramvai din Bucureşti vor reveni la traseul de pe carosabil începând cu data de 27 decembrie şi vor reveni pe calea de rulare a tramvaielor din 27 martie. În cazul în care condiţiile meteo se degradează înaintea acestei date, autobuzele vor reveni la traseul de pe carosabil mai devreme, la dispoziţia TPBI. Pentru siguranţa călătorilor, TPBI a decis ca autobuzele să poată utiliza calea de rulare a tramvaielor ca bandă proprie numai în intervalul 27 martie – 27 decembrie.

Ţinând cont de instabilitatea atmosferică, în afara acestui interval, autobuzele vor utiliza carosabilul pentru efectuarea curselor programate, conform prevederilor contractelor semnate de TPBI cu operatorii de transport”, a declarat TPBI azi, 15 noiembrie 2021.

Călătorii vor fi anunțați pentru a nu aștepta în stațiile de tramvai autobuzele

Oficialii TPBI au mai adăugat faptul că operatorii de transport vor instrui șoferii de vehicule dar și vor informa din timp călătorii pentru a nu aștepta degeaba autobuzele STB în stațiile de tramvai.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) a fost creată pentru a gestiona la nivel regional prin cooperare a celor 42 de autorităţi publice locale, organizarea, reglementarea, exploatarea, monitorizarea şi gestionarea serviciului de transport public de călători așa cum prevede Regulamentul CE 1370/2007.

Transportul în comun din Iași blocat din cauza protestelor șoferilor CTP

Amintim din edițiile trecute ale Cotidianului „BZI”, faptul că, în prima săptămână din luna noiembrie 2021, șoferii autobuzelor au refuzat să iasă pe traseu, transportul în comun fiind paralizat. Motivul pentru care mai mult de 100 de șoferi ai Companiei de Transport Public din Iași au protestat, refuzând să iasă pe traseu, este din cauza salariilor mici. Ulterior, după mai multe negocieri avute, nemulțumirile au fost rezolvate, șoferii întorcându-se pe traseu.

„În momentul de față am obținut o majorare salarială destul de consistentă în trei etape. Am ajuns la o înțelegere de comun acord cu conducerea CTP, verdictul ședinței fiind unul mulțumitor. Urmează pe viitor să purtăm negocieri referitoare la grilele de salarizare comasate pe care le-am cerut noi. În cadrul negocierilor, șoferii au plecat, în vederea majorării salariale, de la suma de 4.000 de lei.

Nu s-a ajuns la suma asta, în schimb, majorarea salarială etapizată pe care am obținut-o este una mulțumitoare pentru noi, șoferii. Prima etapă de majorare intră în vigoare de pe 1 noiembrie, anul acesta. Urmând apoi alte două etape, pe 1 aprilie 2022 și 1 octombrie 2022. Nu se mai pune acum problema unui nou protest, momentan”, a spus în urma ședinței Neculai Savin, vicepreședintele sindicatului de șoferi.

Adauga un comentariu