Magazin

Avantaje și dezavantaje pentru clienții din Iași care cumpără apartamente încă de la stadiul de proiect

Publicat: 25 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Avantaje și dezavantaje pentru clienții din Iași care cumpără apartamente încă de la stadiul de proiect

Febra dezvoltării imobiliare din municipiul Iași oferă noi oportunități clienților. Fie că este vorba despre proiecte mari sau de dimensiuni reduse, dezvoltatorii imobiliari lansează vânzările locuințelor încă din stadiul de proiect. Clienții se pot bucura astfel de promoții, ceea ce înseamnă și reduceri cu până la 20 la sută din prețul normal. Astfel, la un apartament cu o valoare 100.000 de euro, reducerileajung până la 20.000 de euro. Asta înseamnă pentru client, în primul rând, o investiție. După finalizarea complexului de locuințe colective, prețurile sunt actualizate. Ba mai mult, în timp, valoarea imobilului poate să crească în funcție și de cererea de pe piața imobiliară. În cazul unei proprietăți achiziționate în faza de proiect, această creștere este cu atât mai mare. Prima creștere importantă a valorii se produce din momentul semnării antecontractului și pânăîn momentul preluării locuinței, odată ce a fost finalizată.

Apoi, în fazele de început, clienții au la dispoziție o varietate mai mare de tipologii de locuințe între care pot alege, în funcție de nevoile lor sau de preferințe. Și nu e vorba doar de număr de camere, ci și poziționare, etaj, acces la balcon sau terasă și alte detalii de acest fel.

Dezavantajele achiziției de pe planșă

Decizia de a cumpăra un apartament sau o casă este una importantăși ar trebui să se bazeze pe o cercetare amănunțită a pieței. O locuință nu trebuie aleasă la întâmplare. Clientul ar trebui să aibă informații cât mai exacte despre activitatea dezvoltatorului și să se asigure că imobilele sunt construite cu respectarea standardelor aflate în vigoare.

Clienții care au cumpărat în proiecte dezvoltate în ultimii 10-15 ani se declară adesea frustrați de faptul că ansamblurile imobiliare nu oferă intimitate, nu dispun de locuri de parcare suficiente sau de spații verzi. Încă de la stadiul de Plan Urbanistic Zonal, dezvoltorii sunt anunțați că trebuie să respecte indicatorii urbanistici ce conțin și necesitatea de asigurare a zonele verzi, care să acopere minim 30% din suprafața proiectului.

Riscul cumpărătorului este ca proiectul de pe planșă să nu se potrivească cu rezultatul final. Protecția în acest caz este reputația dezvoltatorului, dovedită prin proiecte anterioare. Asta face diferența între un proiect slab și unul de calitate superioară.

La Iași este anunțat un proiect rezidențial de anvergură, implementat de compania Prime Kapital, investitor și dezvoltator cu experiență vastă pe zona comercială și cu activitate în Europa Centrală și de Est. Pe Calea Chișinăului, pe terenul fostei fabrici de mătase Victoria, va fi construit ansamblul Silk District, al treilea proiect rezidențial al dezvoltatorului, celelelate două, localizate în București, aflându-se în diferite stadii de construcție.În primele două faze ale proiectului, vor fi construite aproximativ 660 apartamente, cu 1 – 4 camere, și 800 locuri de parcare în structuri multi-level. Valoarea totală a investiției se ridică la 200 milioane euro.\

 

 

Adauga un comentariu