Actualitate

Avertisment lansat de Traian Băsescu: „Sistemul se apropie de limită!“

Publicat: 18 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Avertisment lansat de Traian Băsescu Sistemul se apropie de limită
Fostul președinte al României Traian Băsescu

Fostul președinte al României Traian Băsescu a lansat în avertisment îngrijorător privind sistemul sanitar românesc. Candidatul PMP la Primăria Capitalei consideră că Guvernul liberal nu mai poate gestiona pandemia de COVID-19 din România și că sistemul sanitar românesc este aproape de limită.

Traian Băsescu crede că România ar trebui să apeleze la ajutorul altor Guverne din Uniunea Europeană pentru a rezerva paturi la Terapie Intensivă pentru bolnavii infectaţi cu COVID-19.

„Sistemul se apropie de limită! Recomandarea mea publică, recomandarea pe care o fac Guvernului să ia legătură cu state care au locuri la ATI, în mod deosebit cu Germania, să îşi rezerve capacităţi de a trimite oameni de a fi trataţi la ATI în afara ţării.

Trebuie să vadă puţin viitorul şi să aibă discuţii la nivel guvernamental despre o posibilă rezervare a paturilor în ţări care au paturi la ATI. Nu spun că este atât de gravă, dar nu îmi poate garanta nimeni că poate fi gravă. Aş lua măsuri de prudenţă”, a declarat Traian Băsescu.

Avertisment lansat de Traian Băsescu: „ România are experienţa Colectiv!”

Fostul președinte susține că, din punctul său de vedere, nu s-ar juca cu această situaţie deoarece România are experienţa tragediei de la Colectiv.

„Suntem pe cont propriu. Cum ne păzim, aşa ne apărăm sănătatea. Nu putem aştepta mare lucru de la Guvern. Mă surprinde că nu mai avem niciun deces pe infecţii nosocomiale şi toate decesele le avem pe SARS-COV-2. Ne apropiem de un prag psihologic de 500 de bolnavi la ATI. Nu m-aş juca, mai ales că România are experienţa Colectiv!”, a precizat europarlamentarul.

Atacuri la adresa lui Raed Arafat

Traian Băsescu l-a criticat pe şeful DSU, Raed Arafat, căruia i-a solicitat să mărească numărul de locuri la ATI prin aranjamente interguvermantale în interiorul UE.

„Am auzit tupeul cu care Arafat spunea: dacă nu respectaţi măsurile pe care le spunem, riscăm să ajungem în situaţie în care doctorii să decidă cine trăieşte şi cine nu. Nu, domnule Arafat, măreşte capacitatea de tratare la ATI prin aranjamente interguvermantale în interiorul UE. Se practică, sunt normale.

Una dintre ele este Germania. Trebuie prevăzute din timp evoluţii extrem de negative. În momentul de faţă, nefiind controlată evoluţia pandemiei, ne putem aştepta la orice”, a menționat fostul președinte.

„Orban, Vela, Tătaru și Arafat trebuie să plece!“

Recent, Traian Băsescu a lansat un atac dur la adresa actualei conduceri a țării. Fostul președinte a spus că oamenii nu mai au încredere în cei de la putere, iar prim ministrul Ludovic Orban, ministrul de Interne Marcel Vela, ministrul Sănătății Nelu Tătaru și secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne Raed Arafat ar trebui să plece.

„Una dintre marile probleme era că pe timpul stării de urgență s-a testat foarte putin. Faptul că s-au relaxat măsurile fără ca autoritățile să știe unde sunt focarele ne-a adus aici.

Au fost două lucruri care nu s-au respectat. În primul rând, măsurile din pandemie trebuiau sa se aplice cu respectarea drepturilor fundamentale. Am luat niște măsuri sălbatice care au iritat populația. Al doilea lucru: prin comunicare, autorităţile trebuiau să-şi facă din populatie un partener“, spune Traian Băsescu.

Adauga un comentariu