Actualitate

Avertismentul lui Virgil Musta privind focarele de COVID-19: „Trebuie luate măsuri!“

Publicat: 01 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Avertismentul lui Virgil Musta privind focarele de COVID-19 Trebuie luate măsuri
Virgil Musta arată ce riscă pacienții infectați cu SARS-CoV-2, dacă refuză spitalizarea: ”Tratamentele pot fi administrate doar în anumite ferestre de timp. Dacă le depăşim, tratamentul nu mai este la fel de eficient”

Avertismentul lui Virgil Musta privind focarele de COVID-19! Medicul coordonator al Spitalului Covid din Timișoara susține că pericolul coronavirus nu a trecut încă și susține că dacă vom lăsa garda jos, atunci virusul ne va ataca mai rău.

Referitor la ultimele cifre oficiale privind evoluția îmbolnăvirilor în România, meedicul Virgil Musta susține că acestea variază și că sunt zone cu mulți infectați, niște focare ce ar trebui izolate și luate urgent măsuri.

„Numărul este foarte mare și oscilează. Sunt zone cu foarte mulți pacienți si aceste zone sunt focare importante care, dacă nu sunt izolate sau nu se iau măsuri urgente, e risc să se extindă și în alte părți ale țării.

Trebuie responsabilizați cei a căror activitate e posibil să producă îmbolnăvire. Unde nu se dorește respectarea regulilor trebuie identificate aceste activități, societăți și luate măsuri contra acestora. Virusul există și când lăsăm garda jos, atacă rău!“, spune Virgil Musta.

Avertismentul lui Virgil Musta privind focarele de COVID-19: Focarele trebuie izolate și neutralizate

Medicul face un apel la populație să fie responsabilă, conștientă și cere o solidaritate din partea tuturor.

„Dacă eu consider că personal nu pot păți nimic, trebuie să am grijă de cei din jur. În ultimul timp s-a dovedit că și pacienții cu stare de sănătate aparent bună și fără comorbidități fac forme severe sau rămân cu urme severe.

Trebuie luate măsuri. În orice țară unde au apărut focare au fost rapid izolate și neutralizate”, a declarat medicul Virgil Musta.

Totodată, Virgil Musta susține că în anumite zone din țară, numărul de cazuri este mai mare decât în perioada acută a pandemiei. Musta n use ferește să spună că acesta ar putea fi considerat un al doilea al pandemiei de coronavirus. Asta cel puțin la nviel local.

„Asistăm deja la un val doi în anumite zone ale ţării. Dacă ne uităm la Braşov, numărul de cazuri este mai mare decât în perioada acută a pandemiei. Noi, în judeţul Timiş, din fericire, stăm bine, avem un număr foarte mic de cazuri, dar dacă nu vom fi precauţi şi nu vom înţelege că trebuie să respectăm regulile, sigur vom avea şi un al doilea val.

Acesta poate apărea în lunile de toamnă, poate iarna. Sper ca acesta să poată fi ţinut sub control cum a fost ţinut şi în timpul primului val de pandemie“, spune Virgil Musta.

Medicul Virgil Musta menționează că sunt zone în ţară în care numărul de cazuri a crescut chiar alarmant. Exempleledate sunt Braşov sau Bucureşti, unde riscul de sufocare a sistemului de sănătate este deja prezent. Explicația găsită de Virgil Musta este că oamenii nu înţeleg că există virus, că există transmitere, că trebuie să respectăm regulile şi că dacă nu le respectăm riscăm să ne relaxăm cu reguli mai stricte.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 326 de cazuri noi de COVID-19, din 12.585 de teste efectuate. De asemenea, 16 persoane infectate cu noul coronavirus au murit. Crește numărul pacienților internați la Terapie Intensivă. Dacă ieri erau 205 pacienți, astăzi numărul acestora a ajuns la 222.

Adauga un comentariu