National

Avertismentul medicului Alexandru Sava: „Vom muri pe capete!“

Publicat: 12 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Avertismentul medicului Alexandru Sava Vom muri pe capete
Avertismentul medicului Alexandru Sava: „Vom muri pe capete!“

 Doctorul Alexandru Sava, de la Spitalul Municipal Carei, avertizează că vor muri foarte mulți oameni din cauza noului coronavirus. Alexandru Sava atarge atenția că efectele noului coronavirus sunt mult mai grave decât mulți oameni vor să recunoască.

„Vom muri pe capete, din cauza inconștienței. Doar voi ne puteți ajuta! Fiți responsabili. Mască, distanțare și spălatul riguros al mâinilor. Încercăm să limităm și noi ceva?!”, transmite medicul Alexandru Sava.

Avertismentul medicului Alexandru Sava: „Respectați numărul 2020!“

Medicul din Satu Mare consideră că în momentul de față virusul se transmite comunitar și susține că oamenii ar trebui să respecte regulile minime.

„Suntem pe prag de val 2. Virusul e aici, se transmite comunitar. Sunt convins că trec zilnic pe lângă zeci de pacienți asimptomatici, majoritatea fără mască, fără măsuri de distanțare socială, experiența ultimelor zile mi-au dovedit asta.

Vă rog, respectați numărul 2020 (anul curent): 20 de secunde minim de spălat pe mâini cât mai frecvent, 2 metri distanță minimă și 0 toleranță față de nepurtarea măștii în zonele aglomerate”, precizează medicul Alexandru Sava.

Nu se reintroduce starea de urgență

 Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a respins ipoteza reintroducerii stării de urgenţă, ca urmare a creşterii numărului de îmbolnăviri și decese din cauza COVID-19.

„Nu este cazul stării de urgenţă. Noi avem focare răzleţe în anumite judeţe, dacă e să mă refer la Argeş, Braşov, Galaţi, Prahova, Dâmboviţa, Bucureşti, în acest moment, dar sunt focare care, o dată cu ieşirea acestei legi, care a fost promulgată de preşedintelui României, apariţia în Monitorul Oficial, să le putem gestiona prin aceste mecanisme tip carantină, izolare la spital sau la domiciliu, care ne-ar da pârghiile necesare să putem stabiliza în decurs de două săptămâni această creştere”, a adăugat Tătaru.

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, a tras și el un semnal de alarmă privind numărul mare de forme severe şi critice de COVID – 19, el afirmând că o parte dintre cetăţeni nu respectă nicio regulă. Musta mai spune că spitalul în care activează se află într-o situaţie dificilă şi nu mai are loc pentru pacienţii infectaţi cu SARS CoV-2.

”Suntem într-o perioadă dificilă, în care numărul de cazuri de infecţie Covid-19 au crescut alarmant şi în judeţul Timiş. Consecutiv a crescut şi numărul de forme severe şi critice, precum şi de decese. Toate acestea se datorează şi faptului că o parte dintre concetăţeni nu repectă nicio regulă, dând crezare fake news-urilor, teoriilor conspiraţiei sau falselor îndemnuri la libertate. Fiecare este liber să facă ce vrea cu viaţa şi sănătatea lui, până în punctul în care pui în pericol sănătatea celorlalţi. Este în primul rând vorba despre respectul pentru ceilalţi, care ar trebui să primeze, indiferent de măsurile impuse sau nu de autorităţi”, spune medicul Virgil Musta.

Măsuri care „nu vor fi pe placul tuturor”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, e de părere că numărul deceselor provocate de coronavirus va fi din în ce în ce mai ridicat. România a ajuns, până în acest moment, la un bilanț de peste 2.000 de decese și peste 36.600 de infectări.

„Vor fi măsuri care nu vor fi pe placul tuturor”, a fost avertismentul lui Arafat pentru populație.

„Din păcate, numărul deceselor va continua să fie ridicat și poate să crească. Noi nu vedem însă decesele în cifre seci, fiecare deces este un om, este tată, mamă, rudă. Ca să protejăm populația și să reducem numărul, soluția este respectarea regulilor pe care unii încearcă în continuare și foarte intens să le batjocorească”, a declarat secretarul de stat.

Adauga un comentariu