Titlurile zilei

Avocatul Diavolului! Un fost procuror din Iași vrea să o salveze de la pușcărie pe Beatrice Rancea! Fosta șefă a Operei din Iași este disperată să scape de controlul judiciar! Amănunte noi din dosar – GALERIE FOTO / VIDEO EXCLUSIV

Publicat: 06 mart. 2021
Ieri, Beatrice Rancea a mers la sediul Tribunalului Iași, alături de unul dintre avocații ei, fostul procuror Mihai Covalciuc
Beatrice Rancea a formulat, prin avocatul său, fostul procuror Mihai Covalciuc, o plângere împotriva controlului judiciar dispus de anchetatori în cazul său

Managerul suspendat din funcție al Operei Naționale Române din Iași a mers ieri, la prânz, la sediul Tribunalului Iași, alături de avocatul său, fostul procuror Mihai Covalciuc. Beatrice Rancea a contestat măsura controlului judiciar, luată în cazul ei de procurorii DIICOT Iași. Balerina speră să scape de controlul judiciar, măsură luată după perchezițiile efectuate la sediul Operei ieșene

Beatrice Rancea și-a luat drept avocat un fost procuror! Ex-anchetatorul ieșean Mihai Covalciuc a însoțit-o ieri pe balerină la sediul Tribunalului Județean! Managerul suspendat din funcție al Operei ieșene a contestat măsura controlului judiciar!

Astfel, ieri, în jurul orei prânzului, Beatrice Rancea a ajuns la sediul Tribunalului ieșean. Aceasta a vorbit preț de câteva secunde la telefon cu avocatul ei, fostul procuror Mihai Covalciuc. La un moment dat, acesta din urmă a ajuns, la rândul său, în fața Palatului de Justiție din zona Târgu Cucu. Cei doi au urcat scările împreună. Reporterii cotidianului „BZI” au încercat să ia o reacție de la Beatrice Rancea, însă aceasta a refuzat să comenteze situația în care se află. Referitor la plângerea formulată de Rancea, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au amânat luarea unei decizii pentru luni, 8 Martie 2021, chiar de „Ziua Femeii”.

Managerul suspendat din funcție al ONRI, Beatrice Rancea, are doi avocați

Din informațiile deținute de reporterii „BZI”, Beatrice Rancea a contactat-o și pe renumita avocată Doina Stupariu, pentru a o reprezenta, alături de Mihai Covalciuc, în fața magistraților. De altfel, contactat în cursul zilei de ieri, fostul procuror Mihai Covalciuc a susținut că nu vrea să comenteze deocamdată situația clientei sale.

„Da, este adevărat, eu o reprezint pe doamna Rancea. Am formulat o plângere împotriva măsurii controlului judiciar. Așteptăm să vedem ce decizie va lua instanța. Deocamdată nu vreau să comentez prea mult”, a declarat ieri fostul procuror Mihai Covalciuc.

Cine este Mihai Covalciuc?

Actualul avocat și membru al Baroului Iași Mihai Covalciuc este un fost procuror foarte bun și apreciat în breaslă. Acesta a activat atât în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunal, cât și în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași. Printre cazurile cunoscute anchetate de magistrat se regăsește și cel al teribilului accident din comuna Scânteia, judetul Iași, în cadrul căruia 13 persoane și-au pierdut viețile și alte 3 au fost grav rănite, după ce microbuzul în care se aflau a fost lovit în plin de trenul accelerat Brașov – Iași, la o trecere la nivel cu calea ferată.

În același timp, Mihai Covalciuc este autorul mai multor lucrări referitoare, în principal, la munca de procuror, dar în special legat de expertizele criminalistice în cazul accidentelor. Mai mult, acesta a și predat Dreptul la o universitate privată din Iași, în calitate de lector doctor. În urmă cu câțiva ani, Mihai Covalciuc a candidat chiar la funcția de procuror general. După ce a ieșit la pensie din funcția de procuror, acesta a început activitatea de avocat, în cadrul Baroului Iași.

Care sunt acuzațiile aduse de procurorii DIICOT Iași în cazul lui Beatrice Rancea

În urmă cu câteva zile, procurorii DIICOT au descins la sediul ONRI. Aceștia au ridicat mai mulți saci cu documente și au dus mai multe persoane la audieri, printre care se aflau atât Beatrice Rancea, cât și Alighieri Iațâc. După câteva ore de audieri, procurorii DIICOT Iași au decis aplicarea măsurii controlului judiciar în ceea ce îi privește pe 11 dintre cei audiați. Pe lângă Beatrice Rancea, și alții aflați sub această măsură au contestat-o în fața instanței. De exemplu, termenul stabilit în ce-l privește pe Alighieri Iațâc este pe 8 Martie 2021, tot la Tribunalul Iași.
Conform anchetatorilor, au fost efectuate 26 de percheziții domiciliare, pe raza municipiilor Iași și București, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals.

„Începând cu anul 2014, s-a constituit și a acționat, alternativ, în municipiile Iași, respectiv București, un grup infracțional organizat condus de către o persoană (Beatrice Rancea), în calitate de manager al unor instituții culturale din municipiile Iași și București, grup la care au aderat ulterior și alte persoane. Membrii grupului au acționat în scopul de a obține sume mari de bani provenind din subvenții și alocări de la bugetul de stat, în speță de la bugetul Ministerului Culturii. Acțiunile acestora vizau delapidarea, în diferite moduri, a subvențiilor acordate de Ministerul Culturii pentru promovarea sistemului cultural prin intermediul Operei Naționale București și a Operei Naționale Române Iași.

Concret, scopul organizării grupului infracțional a fost cel al obținerii unor sume mari de bani din bugetul entității angajatoare pentru satisfacerea intereselor proprii și ale colaboratorilor grupării, prin folosirea, traficarea sau însușirea unei cote mari a subvențiilor oferite de stat prin Ministerul Culturii”, au susținut procurorii DIICOT Iași.

Comentarii
 • Deci să înțelegem bine: la un prejudiciu de 5 milioane de lei, pe lângă faptul că nu o arestează, ea mai contestă si doar controlul judiciar?! Mârlănie ordinară! Pentru ce a făcut, ar trebui sa facă cruce in toate părțile că nu e arestată!!!! Ce mare e nesimțirea!!! Vorbim despre 5 milioane de lei, bani furați din avutul public al statului!!!

 • Oare cand vine vreun control si la Palatul Culturii? S-a tot comentat despre abuzurile si ilegalitatile petrecute acolo, dar in zadar! „Remarcabila” si atitudinea bzi de a sterge comentariile revoltate ale oamenilor satui de faptele stralucitoarei gasti ce a acaparat conducerea muzeelor. Aceasta reprezinta solutia, cenzura! Si inca un fapt uitat al valoroasei conduceri, angajarea fictiva si remunerarea unui anume Felix T. fara ca acesta sa vina o zi la serviciu! O fi coruptie, nu o fi …

 • Rancea si cu Chirica cred ca sunt cei mai smecheri bugetari din Iasi la ora actuala.
  Iar pe locul III cred ca este Costel Alexe. Astia nu patesc nimic niciodata. Sunt unici.
  Din punctul meu de vedere, cred ca domnul Chirica este cel mai smecher bugetar din Romania.

 • Deci, despre ce vorbim: pe Rancea o calca mascatii si pentru ilegalitati financiare primeste control judiciar. Pe Alexe il gaseste cu tabla la Sculeni si cu 300 mc de cherestea primite spaga si e bine mersi presedinte la CJ

 • Feriodun, aceasta este legea! Are un drept pe care vrea sa și-l exercite.
  Dacă judecătorul consideră că poate fi desfășurat procesul penal cu persoana fără să îi fie impuse restricții, ce problemă majoră poate fi în această speță? Să fugă? Ce pericol prezintă această persoană pentru societate, în continuare? Dar pentru buna desfășurare a procesului penal? Nu vă gândiți la o răzbunare, chiar dacă pare vinovată acum în ochii multora? Să fie analizate probele de către niște judecători corecți, că am constatat că multe procese sunt mediatizate excesiv și multe persoane nevinovate stau în închisorile țării pentru vinovații închipuite.
  Nu spun că nu este vinovată, dar nici că este vinovată! Este rolul justiției să se pronunțe în acest caz, dar și în toate spețele în care a fost implicată. Am înțeles că a dat afară angajați în mod abuziv, că mai este acuzată de alte acte abuzive. Dar trebuie acuzată doar pe bază de probe. Nu este ceva notoriu și nu pot fi acuzați oameni doar pe bază de zvonuri. Eu scriu, la modul general, pentru orice justițiabil. Cât despre această persoană, nu am nicio simpatie sau antipatie, nu o cunosc, nici nu îmi doresc.

 • Alex, PNL este la guvernare. Este leste de inteles ca ei ii apara pe Chirica si Alexe. De ce Chirica a intrat in PNL ? Pentru ca sa fie aparat si primar, dar aparat. Iar Rancea daca nu ma insel a fost bagata de PSD. Alta care a fost sustinuta de PSD prin Marcel Popa este Carmen Dorobat. Toti sunt infiletati politic. Voi chiar credeti ca numai Rancea a mancat ? A dat si la altii. In PNL Iasi se vorbeste ca pe Chirica l-a costat 1.000.000 euro cash ca sa intre in PNL. Un milion de euro. De unde ? De la dezvoltatorii imobiliari. Ei conduc defapt orasul.

 • Doina Stupariu nu este o mare avocata ci o mare excroaca. Are relatii cu unii judecatori si primeste sentinte favorabile pentru clientul sau chiar daca probele din dosar confirma faptul ca acesta nu are dreptate”clientul doamnei avocat „mai mult de atat toate dosarele unde dansa este avocat ajung la anumite instante pentru rezultat favorabil clientului indiferent de probele administrate de catre justitiabilul cu care se judeca.

 • Mereu am spus ca americanii astia italienizati is periculosi a boalei. Uite, Pacino, ala e avocatul diavolului de-a binelea. Acuma vad ca e un caz si la noi.
  Bre Tablisoara, ia vezi daca nu mai are vreun loc liber la clienti ca la dumneata cam arde mai tare decat la mirele PNL. Pana la congres, ca dupa aia vine jale a mare.

 • Și dacă avocatul este un fost procuror, ce însemnătate are? O sa apeleze la foștii colegi procurori sa fie indulgenți cu,, duamna ” hoata? E posibil, procurori mai tineri sa fie timorați de numele Covalciuc! Dacă se dovedește ca-i vinovata, nu poate dl. avocat s-o scoată nevinovata doar ca a fost procuror!,, Duamna”are potențial financiar să-și ia avocați buni și mulți ca doar a furat atitia bani!

 • MAI FRATILOR ESTE O MARE FACATURA ! DUMNEZEU ARE GRIJA SA IASA ADEVARUL LA SUPRAFATA. SA AVEM INCREDERE IN JUSTITIE! DOAMNE AJUTA

 • in tara asta nu merita sa lucrezi la patron 30 de ani. Eu am 58 de ani, imi miroase mana a bara de autobuz, lucrez la patronul meu de cand ma stiu. I am facut bani de 2 vile, 3 jeepane, sotie faina si amanta…. chiar nu se merita va zic. Muncesc atatea ore pe un salariu de nimic, nu strangi nimic, nu realizezi nimic asa in viata.

 • Stupariu și Covalciuc să-i pape toți banii d-nei Rancea, se-aude prin târg ca sunt f. f. scumpi în onorarii! Nu tb. sa trăiască și avocații?

 • Mai sint 2 avocati mari in Iasi:
  1. Corbu Sorin un betiv notoriu prin Pacurari
  2. Irimia Radu, chelbosul cu bmw 01 WIR, un avocat sl scursurilor din Iasi…si el o alta scursură mediocra cu aere de interlop minuscul

 • Ma rog bunului D/zeu ca celor de laDNA sa/i calauzeasca si indrume in respectareaadevarului,care nu poate fi decat unulsi gur,conform probatoriului sa plece la odih na alaturi dbunul ebunulADOMNITEI si NECHITA,caci aumuncit prea mult pentru afura din avutia poporului roman.Poate ca

 • Stați liniștiți dragi romani, magistrații lucrează, de exemplu Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui a avut în anul 2020, 52 de rechizitorii finalizate în dosarele penale, Parchetul de pe lângă Judecătoria Raducaneni, 72 de rechizitorii finalizate! Un bilanț făcut public în mass-media! Ce tare, nu? Așteptați soluții în dosare de pe la Parchetele acestea? Stați mult și bine….. Hai cu pensia speciala! O greva, ceva, pt. niște sporuri, parca anul trecut s-a făcut înaintea pandemiei! Anul asta poate reușiți cite 3 rechizitorii finalizate per procuror!

 • Bai infractorilor, dar de ce nu va place controlul judiciar sau arestul la domiciliu cind sunteți cercetați? Fata de arest preventiv, este o solutie supe.,parfum,fata de arest preventiv! Dar noi, care nu suntem infractori, anul trecut,doua luni, în starea de urgenta, n-am stat în arest la domiciliu, n-am respectat legile tarii? Hai SICTIR, hoților, derbedei bătăuși, violatori, pedofili, escroci, care vreți sa fiți cercetați în libertate!

 • Uai, da și ghini-i sa și-i procuror la Waslui și Raducaneni! La Parchetul de la Jiudecatoria Ieși au avut de rezolvat câte 3000 dosare pe procuror! Acolo munca! Aiste parchete de prin provinsii sunt stat în stat! Se Se Meu(C. S. M.) și fasi, ii iei la puricat olecuță? La pensionare cu ei sau alți juni procurori cu chef de treaba!

 • @un judecător, da, Irimia este un dobitoc care ar fi hazliu dacă n-ar fi insistent sa ne arate tuturor cit îi de prostalan.
  Bosorogul ala fripturist, Mogos, oare mai traieste?

 • Bai sarantocilor de la Palatul Culturii, bai, știți voi mă cu cine că puneți? Ha? Madam Stratulat a primit Inaltă distincție a Vaticanului pentru serviciile aduse, Ordinul Cavaleresc „Sf. Grigore cel Mare” înmânată chiar de Papa Benedict al XVI – le-a. Așa că bai ăștia, Benedict al XVI- lea o va ocrotii mereu pentru serviciile aduse lui de aceasta doamna. Sa va mai spun ceva, până și călcâiul doamnei ( mai ceva decât a lui Ahile) a fost operat la Viena de marele chirurg Wilhelm Friedl, pe care toată lumea medicală romana îl venereaza și recompensează in fel și chip. Așa că voi ăștia micii, mucles, că acuși vin serviciile secrete universale și galactice peste voi Dacă ăla este avocatul Diavolului, madam este fiica Diavolului!! . Hai pa, că sunteți varza.

 • Și fostul procuror, devenit avocat, cum o va,, ajuta”? Va face trafic de influenta la judecători, poate sunt foști colegi sau foști studenți prin completde judecata? E o infracțiune asimilata faptelor de corupție! Avocatul își va face meseria pt. care e plătit, respectind Codul de procedura penala și Codul penal, va încerca toate portitele legale să-și apere clienta! Sunt mulți procurori sau judecători deveniți avocați după pensionare! Se cumulează pensia cu salariul?!

 • Dacă a ales-o pe Stupariu, e clar că a fost sfatuită „bine”. Cucoana Doina e paralelă cu penalul, iar in civil o ajuta doar ciocul mare si tupeul.

 • Parul destept paraseste capul prost!!! Asta in cazul avocatului prostalan si dobitoc Irimia Radu. El crede ca daca parcheaza pe colt la Tribunal e jmeker. E un prost iar politistii de la rutiera cara nu-l sanctioneaza sunt partasi la spagile primite de la aceasta scursura infecta Irimia

 • Tot niste gabori corupti il tolereaza pe acest neica-nimeni Irimia. Iar faptul ca cei de la rutiera nu iau masuri impotriva comportamentului sau arata cat de corupti sunt si ei!!! Se bazeaza pe sotia sa care e judecator? Cred ca cine se aseamana se aduna, asa e Alexandrescu Irimia Loredana?

Adauga un comentariu