Local

Avocatul Sebastian Felecanu, încătușat și cercetat pentru omor calificat după ce iubita lui a căzut de la etajul 6, în urmă cu un an! Detaliul din anchetă care a dus la această acuzație! GALERIE FOTO / VIDEO (EXCLUSIV)

Publicat: 16 iul. 2022
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Avocatul Sebastian Felecanu încătușat și cercetat pentru omor calificat după ce iubita lui a căzut de la etajul 6 în urmă cu un an Detaliul din anchetă care a dus la această acuzație GALERIE FOTO  VIDEO EXCLUSIV
Avocatul Sebastian Felecanu a fost încătușat, fiind cercetat de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași pentru omor calificat

Avocatul Sebastian Felecanu a fost încătușat ieri de magistrați, fiind cercetat pentru omor calificat. Totul, în cadrul scandalului izbucnit după moartea frumoasei avocate Monica Cioată, din urmă cu aproximativ un an. Surse judiciare afirmă că, după efectuarea expertizelor, ar fi ieșit la iveală un detaliu care a schimbat totul în anchetă

Avocatul Sebastian Felecanu a fost reținut ieri după-amiază de către procurori, fiind cercetat pentru omor calificat. Totul, în cadrul scandalului izbucnit după moartea frumoasei avocate Monica Cioată, din urmă cu aproximativ un an. Surse judiciare afirmă că, după efectuarea expertizelor, ar fi ieșit la iveală un detaliu care a schimbat totul în anchetă.

Ieri, în jurul orei 11.00, avocatul Sebastian Felecanu a ajuns la sediul Parchetului, alături de o prietenă și de fratele său, tot avocat în cadrul Baroului Iași. Acesta a fumat o țigară, s-a îmbrățișat cu cei doi cunoscuți, după care a intrat în curtea instituției ieșene.

Aseară magistrații din cadrul Curții de Apel Iași au amânat pronunțarea pentru astăzi în ceea ce privește măsurarea stării preventive.

Avocatul Sebastian Felecanu, cercetat pentru omor calificat

Înainte de a intra în sediul Parchetului, reporterii cotidianului BZI au încercat să discute cu Sebastian Felecanu. Însă avocatul ieșean și-a acoperit fața cu mâna dreaptă și a refuzat să spună de ce a ajuns la instituția amintită. Acesta a fost escortat de oamenii legii în clădire. Ulterior, procurorii ieșeni au anunțat că avocatul a fost reținut pentru 24 de ore.

„Pe 15 iulie 2022, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Sebastian Felecanu, avocat în Baroul Iaşi, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat. Inculpatului i-au fost aduse la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţia. Faţă de inculpat a fost luată măsură reţinerii pentru 24 de ore, iar dosarul a fost înaintat către Curtea de Apel Iaşi cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, au subliniat ieri reprezentanții Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași.

Moartea avocatei Monica Cioată, o tragedie

Amintim că, în urmă cu aproximativ un an, tânăra avocată Monica Cioată (26 de ani) a murit după ce a căzut de la etajul 6 al unui bloc din centrul Iașului. Echipajul medical deplasat la fața locului a constatat că victima era avocata Monica Cioată, din cadrul Baroului Iași. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru tânără, decât să declare decesul. Doctorii au mai constatat că tânăra avocată era însărcinată.

A fost declanșată ancheta și oamenii legii au constatat că tânăra a căzut de la etajul 6 al imobilului, din locuința avocatului ieșean Sebastian Felecanu. Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă (moarte suspectă), iar avocatul Felecanu a fost audiat timp de câteva ore cu privire la incident. Mai mult, ușa de la intrarea în apartament a fost sigilată vreme de mai multe zile. Deoarece nu existau date care să arate că ar fi fost vorba despre vreun omor, oamenii legii nu au reținut vreo persoană atunci.

Potrivit expertizelor efectuate în dosar, nu a fost vorba despre un suicid, ci despre o omucidere, victima fiind împinsă.

Detaliul din anchetă care a dus la acuzația de omor calificat în cazul avocatului ieșean

În schimb, anchetatorii ieșeni au cerut efectuarea mai multor expertize care să arate dacă Monica Cioată a căzut, s-a aruncat ori ar fi fost împinsă de la geamul respectiv. Surse judiciare au arătat că, recent, expertizele au fost finalizate și, din câte se pare, avocata Monica Cioată ar fi fost împinsă de la geamul apartamentului de la etajul 6 al blocului „AJOFM”, din zona Târgu Cucu.

La scurt timp de la reținerea făcută ieri, procurorii ieșeni au decis să-l ducă pe avocatul Sebastian Felecanu la sediul Curții de Apel Iași, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, sub acuzația de omor calificat, urmând ca instanța să decidă asupra acestuia. Amintim că anchetatorii au trimis iPhone-ul victimei în Germania, pentru a afla ce mesaje primise tânăra înainte de producerea tragediei. De asemenea, surse judiciare au spus că a fost cerută Laboratorului Interjudețean de Expertize Criminalistice (LIEC) o expertiză privind urmele preluate de la locul incidentului.

Această expertiză urma să stabilească dacă avocata Monica Cioată s-a aruncat sau a fost aruncată de la etajul 6 al blocului din zona Târgu Cucu. Ieri, avocatul Sebastian Felecanu a fost încătușat, fiind cercetat pentru omor calificat.

Comentarii
  • Un ticălos. Cum și-o fi urmat studiile în Drept dacă tocmai el a încălcat legea?! Mai mult pentru aceasta faptă odioasă că era și avocat să-și primească ceea ce merita ca pedeapsa. Degeaba și-a acoperit fățaia că tot e cunoscut. Ce a avut cu biata fată de a recurs la așa ticăloșie. El ia dat viață, a crescut-o și sa ostenit pentru ea ca să ajungă bine în viață? Indiferent ce ar fi fost nu avea el dreptul să-i curme viața. Numai Dumnezeu are acest drept fiind răspunzător de sufletul omului.

Adauga un comentariu