Eveniment-Social

Bani de la stat pentru achiziționarea de calculatoare de către elevii ieșeni. În ce comună ajunge cel mai important ajutor financiar!

Publicat: 08 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bani de la stat pentru achiziționarea de calculatoare de către elevii ieșeni. În ce comună ajunge cel mai important ajutor financiar
Elevii din Dagâța primesc bani

Ministerul Educației a publicat listele cu cei 66 de elevi din Iași care vor primi bani de la stat, pentru achiziţia unui calculator prin programul “Euro 200”. Conform celui mai recent ordin al Ministerului Educaţiei publicat în Monitorul Oficial. Elevi ai Școlii Profesionale Dagâța vor beneficia de un ajutor financiar pentru a-și achiziționa calculatoare. Instituția de învățământ este fruntașă în clasamentul școlilor din Iași cu tineri ce vor primi un astfel de ajutor

Prin intermediul programului guvernamental pus în vigoare de legea cu nr. 269/2004, anul acesta, 19 tineri din Dagâța ce provin din familii cu probleme financiare își vor permite un calculator.

Deși în anii trecuți numărul beneficiarilor a fost mult mai mic, acum, lucrurile stau altfel în comuna Dagâța.

 Mana de copil pe tastatura
19 tineri din Dagâța își vor putea achiziționa propriile calculatoare

Sprijin pentru multe familii

 Banconte in mana cuiva
Beneficiarii programului “Euro 200” vor primi 200 de euro

Dacă în anii anteriori în comuna Dagâța nu existau multe familii care aplicau pentru program, anul acesta situația s-a schimbat. Numărul părinților care au optat pentru acest program a crescut.

Directorul școlii, Veronica Ursanu, apreciază proiectul și faptul că toate familiile care au aplicat pentru ajutor au fost considerate eligibile.

„Program este unul guvernamental și există de mulți ani. Prin acest program  guvernul acordă câte 200 de euro pentru copiii cu probleme, din familii defavorizate care se încadrează într-un anumit venit lunar, calculat pe membru de familie și cărora ulterior li se oferă un fel de tichet în valoare de 200 de euro prin care ei își pot achiziționa un calculator. Anul trecut au fost mai puține persoane interesate, deci și mai puțini beneficiari. Noi am diseminat foarte bine informația în acest an, probabil de aceea și părinții au înțeles mai bine despre ce este vorba și au depus dosare, astfel s-a dovedit că au fost și eligibili”, a declarat Veronica Ursanu.

 Calculator pornit pe masa
În mediul rural există multe familii care nu își permit un calculator

Ajutorul financiar este binevenit pentru familiile sărace

 Copii și mama care se uita in manual scolar
În mediul rural astfel de programe sunt văzute cu ochi buni de directori

În mediul rural astfel de programe sunt văzute cu ochi buni de directori, părinți și elevi, întrucât copiii care provin din familii sărace au acces foarte greu la un device.

“Este minunat că li se oferă această oportunitate elevilor, îi ajută foarte mult. Mă bucur că suntem unitatea de învățământ cu cei mai mulți elevi beneficiari, de la an la an numărul celor care primeau ajutorul creștea, dar anul acesta a fost primul an în care numărul a fost atât de mare. Este o surpriză plăcută, noi le mai prezentăm părinților și alte proiecte asemănătoare, dar prezentate de diverse ONG-uri”, a adăugat Veronica Ursanu.

Este important de precizat că pe lângă Școala Profesională din Dagâța, alte 36 de unități de învățământ din Iași vor beneficia de acest ajutor financiar în vederea stimulării achiziționării de calculatoare.

Programul  intitulat “Euro 200” se derulează începând cu anul 2004. Cuantumul bonului valoric reprezintă echivalentul în lei al sumei de 200 euro, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Naţională a României pentru ultima zi a lunii precedente achiziţiei.

De acest ajutor financiar beneficiază elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 250 lei pe membru de familie.

Adauga un comentariu