Local

Bizar! Piromanii le-au dat de lucru pompierilor ieșeni! Au pus foc intenționat la o cabină de duș și la un depozit!

Publicat: 31 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bizar Piromanii le-au dat de lucru pompierilor ieșeni Au pus foc intenționat la o cabină de duș și la un depozit

Doi piromani le-au dat de furcă reprezentanților ISU Iași. Aceștia au incendiat un depozit de furaje și o cabină de duș. De asemenea, pompierii au fost nevoiți să intervină pentru stingerea mai multor incendii ce au cuprins case și chiar un restaurant

În ultimele zile, pompierii ieșeni au avut de furcă din cauza incendiilor izbucnite în județ! Mai mult, aceștia au fost nevoiți să intervină pentru stingerea unei cabine de duș ce a fost aprinsă în mod intenționat. „Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit pe strada Vlădiceni, pentru stingerea unui incendiu produs la o cabină de duș. Au ars aproximativ 50 de kilograme de material textil și plastic. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera un incendiu”, a declarat ieri Silvia Bolohan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași. Conform acesteia, tot Detașamentul 2 de Pompieri a intervenit în localitatea Holboca, pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje. Au ars aproximativ zece tone de furaje. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Restaurant, cuprins de flăcări

Reprezentanții ISU au mai menționat că Secția de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în localitatea Cotnari, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă. Au ars aproximativ 170 de metri pătrați de acoperiș din lemn, 150 de metri pătrați de planșeu din lemn, diverse materiale textile și mobilier. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul căzut din sobă.
Mai mult, Secția de Pompieri Pașcani, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Hălăucești, a intervenit în localitatea Hălăucești, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință. Au ars aproximativ 20 de metri liniari de grinzi din lemn, aproximativ 20 de metri pătrați de tavan din scândură de lemn și aproximativ 40 de metri pătrați de astereală din lemn. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat față de materialele combustibile.
„În plus, Detașamentul 1 de Pompieri a intervenit în localitatea Focuri, pentru stingerea unui incendiu produs la un restaurant. Au ars terasa restaurantului din lemn și acoperișul din panouri termoizolante tip „sandwich” pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați, trei mese din lemn, șase bănci din lemn, o vitrină frigorifică, o ladă frigorifică și 50 de kilograme de deșeuri textile. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost aparatul electrocasnic lăsat sub tensiune, nesupravegheat”, a adăugat Silvia Bolohan.
Conform acesteia, Detașamentul 2 de Pompieri a intervenit pe strada Primăverii, pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament. Au ars o fața de masă, două lumânări și o masă. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată.

Adauga un comentariu