Titlurile zilei

Blocurile dezvoltatorului Daniel Niculiță din Copou Garden Residence au fost construite legal! Judecătorii i-au pus pe vecini să-i plătească afaceristului sume importante – FOTO

Publicat: 21 apr. 2023
_____ Vizualizări 15 Comentarii
Blocurile dezvoltatorului Daniel Niculiță din Copou Garden Residence au fost construite legal Judecătorii i-au pus pe vecini să-i plătească afaceristului sume importante  FOTO
Afaceristul Daniel Niculiță a câștigat procesul cu vecinii care au contestat proiectul Copou Garden Residence

Daniel Niculiță a câștigat procesul cu vecinii care au vrut să anuleze autorizația ce a stat la baza edificării mai multor blocuri de locuințe colective, pe Aleea Sadoveanu. Afaceristul trebuie să primească 12.000 de euro de la reclamanți, reprezentând cheltuieli de judecată. Decizia nu este definitivă

Victorie importantă în instanță pentru dezvoltatorul imobiliar Daniel Niculiță. Începând cu 2019, afaceristul a dezvoltat un cartier de locuințe colective pe Aleea Sadoveanu, sub denumirea de Copou Garden Residence. Este vorba despre șapte clădiri cu regimul de înălțime S+D+P+10E, cu 1.120 de apartamente și 1.250 de locuri de parcare. Proiectul nu a fost pe placul vecinilor din zonă, care l-au contestat din cauza regimului mare de înălțime. Însă zona era dezvoltată deja cu clădiri înalte înainte de investiția lui Daniel Niculiță.

În consecință, vecinii au deschis un proces la Tribunalul Iași, pentru desființarea autorizației de construire și a Hotărârii de Consiliu Local din luna aprilie 2019. Pe lista reclamanților se află Radu Dimitrie Tărniceru, Petru Cristian Cojocariu, Cătălin Stupu, Ioan Savinescu, Elena Cătălina Soficu, Petrișor Zamfir, Robert Bogdan Ciobanu, Dănuț Petru Simioniuc, Răzvan Alexandru Șchiopu, Florin Mitocaru, Asolo Company SRL, Antoaneta Smău, Petru Gurgilă, Ana Gurgilă și Liviu Cute. După 3 ani de la începerea procesului, magistrații au decis să respingă cererea de chemare în judecată, soluția fiind publicată în cursul zilei de 19.04.2023.

Mai mult, reclamanții sunt obligați să-i plătească lui Daniel Niculiță suma de 60.000 de lei, aproape 12.000 de euro, reprezentând cheltuieli de judecată. Decizia nu este definitivă, poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile. Acum se așteaptă motivarea instanței. Reclamanții au atacat în instanță și Primăria Iași care a eliberat autorizația de construire.

Daniel Niculiță a câștigat și procesul din centrul Iașului

Nu este prima dată când Daniel Niculiță este atacat de vecini. Același lucru s-a întâmplat și când a construit un bloc de locuințe colective cu 6 etaje, pe strada Moldovei, nr. 30, la câteva minute de complexul Palas. Pentru asigurarea unui număr suficient de locuri de parcare a investit suplimentar pentru achiziția unui teren de 300 de metri pătrați, dat în folosință cu funcțiunea de parcare. Nu o dată, în cazul dezvoltatorilor cu multe proiecte s-au întâlnit situații în care aceștia au fost șantajați de vecini.

Povestea lui Daniel Niculiță începe în 2016, când vecinul Iulian Rugină, proprietarul unei case din apropiere, a contestat proiectul. Inițial, autorizația de construire a fost eliberată în 2015. Omul de afaceri a renunțat la autorizație și a modificat proiectul prin intermediul altor două autorizații de construire. Vecinul a insistat în instanță să anuleze documentația care a stat la baza autorizării, dar a pierdut definitiv procesul. Decizia a fost emisă de Curtea de Apel Iași în luna februarie 2023, după ce a menținut hotărârea Tribunalului Iași.

Lucrările vor fi finalizate în cursul acestui an

Conform proiectului, în cadrul complexului Copou Garden Residence va fi amenajată o grădină pe o suprafață de 2 hectare, ce va contribui la ridicarea calității aerului din zonă. Lucrările pentru amenajarea grădinii vor fi finalizate în cursul acestui an, la fel și ansamblul rezidențial. Valoarea estimată a investiției este de aproape 50 de milioane de euro. De menționat că Daniel Niculiță a câștigat și un proces cu Primăria Iași ce refuza să emită o autorizație de construire pentru un bloc în cartierul Tătărași.

Blocurile dezvoltatorului Daniel Niculiță din Copou Garden Residence au fost construite legal, dar rămâne de văzut dacă va fi atacată decizia instanței.

Comentarii
  • Dacă era un PUZ cu reguli clare se evitau multe tragedii.
    Oare unii care judeca ar locui în apartamentele și zonele construite de acest zis dezvoltator?
    Ați distrus orasul……
    Bloc lângă bloc…
    O sa importăm oxigen….

  • Singurul care nu-i da spaga lui Chirica este Iulian Dascalu, in rest 90% din dezvoltatorii imobiliari dau spaga. Stiu si procurorii asta, dar Chirica a cumparat toata justitia romana, nimeni nu se poate atinge de el.

  • Tu unde locuiesti nenea Catalin, in oras, la bloc? Pai unde vrei sa faca blocuri, pe varful muntelui!!! Lasa ti oamenii in pace, se pot planta copaci in oras, sunt locuri garla, numai sa se vrea🤫

  • Nu este corecta solutia, trebuie in acest caz ca si magistratii sa fie trasi la raspundere. SOLICITAM LEGEA CU RASPUNDEREA MAGISTRATILOR! La Iasi isi fac de cap. La fel si primarul liberal Chirica cu toata echipa ce avizeaza si tot avizeaza contra intereselor iesenilor care l-au votat. Chirica nu ne mai reprezinta de mult.

  • Eu am auzit ca in gradina respectiva, vor fi montate si doua conducte. Una cu lapte si una cu miere! Faceti o vizita si va veti convinge cum se va imbunatati calitatea aerului si cat pret se pune pe mediu.
    La radacini se fertilizeaza deja cu plasticuri, betoane si alte resturi . Garda de mediu zice ca e normal!

  • Se aude ca Niculita e gay…. Multi cica l-au iubit in anus, Niculita e pasiv!!!! Bolobita a împins puternic in el…. Bine N C D -ule….

  • Niculita s-a laudat peste tot cu “intrarile” sale la primarul Chirica!!! Un bloc, un aoartament…. 7 Blocuri in Copou Residence=7 apartamente!!!

  • Toate aceste blocuri se vor darama la un cutremur major. Tocmai din cauza acelor magazine de la parter si asa zis parcari subterane. Nici un element de sustinere exterior, nici o armare in X facuta intre pereti din loc in loc. Toata greutate apasa pe niste piloni care in functie de vibratie si frecventa se vor frange. Ce ii sustine, ce ii intareste? Nimic… Din pacate lumea va cumpara apartamente, vor fi fericiti ca s-au mutat pana ca va veni un seism major. Atunci se vor vedea defectele. Prost s-a construit in ultimii 10 ani.

Adauga un comentariu