Local

Bursa meditațiilor în Iași a crescut odată cu pandemia: „Sunt prețuri mai mari cu 10 la sută față de anii trecuți!” GALERIE FOTO (Exclusiv)

Publicat: 14 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bursa meditațiilor în Iași a crescut odată cu pandemia Sunt prețuri mai mari cu 10 la sută față de anii trecuți GALERIE FOTO Exclusiv
Cererile pentru pregătire au crescut, de când școlile oscilează între lecțiile cu prezență fizică și cele online

Bursa meditațiilor a crescut substanțial față de anii trecuți, deoarece cererile sunt foarte mari și profesorii cu experiență ajung să nu mai facă față solicitărilor. Prețurile diferă în funcție de cerere, ședințele de pregătire față în față fiind mai costisitoare decât cele online

Pandemia de COVID-19 a afectat atât elevii, cât și profesorii din Iași. Fondatorii unei platforme de meditații observă că elevii se descurcă din ce în ce mai greu la școală. O profesoară din Iași face acum meditații cu 10 elevi care se pregătesc pentru clasa a V-a, Capacitate sau Bacalaureat, iar 9 dintre ei au cerut să se întâlnească față în față cu dascălul, indiferent de prețul ședinței.

„Prețurile au crescut cu 10 la sută față de anii trecuți, deoarece am luat parte la diferite cursuri și formări specializate pentru mediul de lucru actual. Personal, nu am o mare diferență de prețuri între orele fizic și cele online. Dar pot spune că cererile pentru orele de pregătire față în față sunt mai mari decât cele online. Un elev se poate concentra mai mult când simte o prezență umană lângă el. Din perspectiva unui profesor, lucrul fizic este mai plăcut și pentru el, căci, în momentul în care te apleci peste lucrări și explici greșeala și cu mimică, atenția este mult mai mare”, a declarat Evelina Zaharia, profesoară de Limba și literatura română din Iași.

Unii părinți apelează la meditații indiferent de preț, în timp ce alții nu-și pot permite lucrul acesta, deoarece o ședință pornește de la 50 de lei și poate ajunge și până la 200 de lei.

„Meditațiile fizice sunt mult mai practice. În timpul orelor online pot fi întâlnite situații cu momente «moarte». Și, da, prețurile variază, cele pentru aprofundare sunt între 70 și 100 de lei, în schimb, cele pentru recuperare – între 50 și 80 de lei ”, a spus un alt cadru didactic din Iași.

Elevii sunt tot mai afectați de răspândirea virusului SARS-CoV-2 în școli

Deși examenele reprezintă un motiv de îngrijorare în rândul părinților și un motiv de stres pentru elevi, fondatorii platformei BIONOW.ro consideră că, pe lângă ședințele-standard de pregătire, ei trebuie să ajute și persoanele defavorizate să-și atingă scopurile.

„Mulți renunță la visul lor, deoarece școala online ne-a afectat foarte mult calitatea predării. Nu se pot pregăti pentru a-și atinge scopul și nici nu își pot permite toți un profesor meditator”, a precizat Alex Băraru, unul dintre fondatorii platformei.

De asemenea, o studentă în Iași, din cadrul Universității „Al.I. Cuza“ (UAIC) Iași, de la Facultatea de Litere, le oferă elevilor meditații în schimbul unei sume mai mici decât prețul pieței.

„La mine, ședința individuală de 2 ore este de 60 de lei, în timp ce şedința de grup este 40 de lei de copil, în contextul în care grupul este format din 2 elevi. Prețurile sunt mai mici decât cele pe care le cere un profesor, întrucât sunt de părere că pregătirile oferite de un student ar trebui să fie mai accesibile (nu, însă, mai slabe din punct de vedere calitativ)”, a menționat Georgiana Ciornohac, studentă la Facultatea de Litere de la UAIC Iași.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat o situație legată de meditații.

Părinții nu găsesc profesori de meditații pentru copiii lor?

Unii dintre părinții cu copii aflați în prag de examene se plâng că nu își găsesc profesori meditatori care să aibă timp și pentru alți elevi decât cei existenți din anii trecuți.

„Copilul meu are examenul de capacitate în câteva luni, iar, din cauza stresului pe care l-a trăit odată cu pandemia de COVID-19, informațiile nu sunt foarte bine structurate în căpșorul lui. Și de o lună îi tot caut pe cineva cu care să lucreze la Matematică. Am avut câteva încercări, dar am fost anunțați că nu mai este timp”, a spus Costel Axinte, un părinte al cărui copil este în clasa a VIII-a.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat o situație legată de meditații.

Astfel, părinții sunt în impas și consideră că, indiferent de bursa meditațiilor din Iași, trebuie să găsească o soluție pentru a-și ajuta copiii, care încă nu realizează ce le-a luat pandemia de COVID-19.

Adauga un comentariu