Prima pagină » Sanatate » Cafeaua cu lămâie este indicată pentru slăbit? Află care sunt beneficiile și contraindicațiile acestei băuturi

Cafeaua cu lămâie este indicată pentru slăbit? Află care sunt beneficiile și contraindicațiile acestei băuturi

23 mai 2022, 12:32,
BZI.ro, în Sanatate

Poate părea ciudat, dar cafeaua cu lămâie chiar este indicată în dietele pentru slăbit. Această băutură conține antioxidanți, care ajută la arderea grăsimii și la menținerea unei greutăți normale.

În aproape orice bucătărie se găsesc cafea și lămâi. Combinate, acest ingrediente ajută la scăderea în greutate și la eliminarea durerilor de cap și a diareei. În timp ce cafeaua stimulează sistemul nervos central și crește nivelul de alertă și dispoziția, lămâia este o sursă bogată de vitamina C și antioxidanți, ambele fiind folosite încă din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile lor medicinale.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci 240 de mililitri de cafea cu sucul de la o lămâie și să consumi rezultatul în prima parte a zilei, înainte sau după micul dejun.

mai multă lămâi și un storcător manual

Tot ce trebuie să faci este să amesteci 240 de mililitri de cafea cu sucul de la o lămâie și să consumi rezultatul în prima parte a zilei, înainte sau după micul dejun.

Cafeaua cu lămâie, indicată pentru slăbit și pentru multe altele

În privința beneficiilor consumului de cafea cu suc de lămâie, există mai multe presupuneri, și anume: contribuie la arderea grăsimilor, ajută la eliminarea diareei, reduce durerile de cap și menține sănătatea pielii.

Ajută la slăbit

Multă lume știe că apa cu lămâie ajută la slăbit, dar se pare că și cafeaua cu lămâie are același efect. Potrivit unor studii, această băutură miraculoasă stimulează țesutul adipos, doar dacă în timpul curei sunt consumate mai puține calorii. Kilogramele în plus dispar pe zi ce trece și grație sportului, care ajută la ardereea, mai rapidă, a grăsimilor.

Elimină diareea

În acest caz, se recomandă consumul unei lingurițe de cafea măcinată alături de câteva picături de suc de lămâie. Acest remediu nu este unul sigur pentru toată lumea, mai ales că stimulează colonul şi creşte nevoia de a merge la toaletă.

Reduce durerile de cap

Cafeaua cu lămâie are un efect miraculos asupra migrenelor. Consumul acestei băuturi are rol vasoconstrictor, fapt ce înseamnă că strânge vasele de sânge și reduce circulația sangvină de la nivelul capului. Astfel, durerea este eliminată, iar starea de bine este restabilită.

Menține sănătatea pielii

Fiind bogate în antioxidanți, cafeaua și lămâile îmbunătăţesc circulaţia sangvină şi hidratează pielea. În plus, datorită conținutului de vitamina C din lămâie, este stimulată producția de colagen, proteina care menține elasticitatea și fermitatea pielii. Mai mult, reduce deterioarea pielii provocată de radicalii liberi, cauzați de expunerea la soare.

o femeie care se măsoară în talie

Potrivit unor studii, această băutură miraculoasă stimulează țesutul adipos, doar dacă în timpul curei sunt consumate mai puține calorii.

Contraindicații ale cafelei cu lămâie

Așa cum probabil v-ați obișnuit, orice remediu poate avea atât beneficii, cât și contraindicații. Organizația Mondială a Sănătății trage un semnal de alarmă și sugerează că băutorii de cafea pot deveni dependenți de cofeină. Acest lucru poate duce la apariția tulburărilor de somn și la riscul de a pierde o sarcină.

În ceea ce privește lămâia, aceasta poate provoca hiperaciditate la nivelul stomacului şi nu este recomandată pentru persoanele cu gastrită sau ulcer. De asemenea, unele persoane pot fi alergice la sucul de citrice, la seminţe sau la coajă.

cafea cu lămâie

Organizația Mondială a Sănătății trage un semnal de alarmă și sugerează că băutorii de cafea pot deveni dependenți de cofeină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *