National

Cal furat, returnat proprietarului pentru că mușca

Publicat: 27 apr. 2020

Un cal furat în timpul nopții de la un proprietar din Râșca și ajuns, în cursul dimineții următoare, la noul proprietar, în urma unui schimb făcut cu hoții, avea să se întoarcă la proprietar pentru că avea prostul obicei să muște. Autorii furtului, doi tineri de 18 și 19 ani, sunt cercetați pentru furt calificat, fiind amendați usturător pentru că nu și-au făcut o declarație pe proprie răspundere atunci când au plecat la furat.

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Vadu Moldovei au fost sesizați telefonic de un bărbat de 45 de ani, din comună Râșca, judeţul Suceava, despre faptul că acestuia i-a fost furat calul din grajd în cursul nopții ce trecuse. În momentul apelării poliției, proprietarul văzuse calul circulând la căruța unui străin, prin Râșca.

Cercetările întreprinse de polițiști au stabilit că doi tineri, de 18 și 19 ani, din Râșca, au intrat în timpul nopții în curtea locuinței păgubitului, din grajdul căruia au sustras calul, pe care l-au dus pe pășunea de lângă locuința lor, unde l-au priponit.

În dimineața următoare, cei doi au pus calul la căruță și s-au dus la Baia, unde nu au reușit să vândă calul, însă l-au dat până la urmă la schimb cu un altul. Văzând că acesta mușca, vineri dimineață noul proprietar al calului furat l-a înhămat la căruță și a venit cu el la Râșca, în încercarea de a-l înapoia celor doi tineri cu care făcuse schimbul.

Pe un drum din localitate însă, proprietarul păgubit al calului și-a recunoscut animalul la căruța bărbatului din Baia și a sunat la 112.

Fiind identificat de polițiști pe drum, cel care conducea căruța trasă de calul furat a povestit că făcuse un schimb de animale, însă cel luat de el mușca și s-a întors să-l returneze celor doi tineri, neștiind că este furat.

Calul a fost înapoiat proprietarului, iar cel din Baia și-a luat cabalina și s-a întors acasă, doar cei doi tineri suspecți de furt calificat au ajuns pe mâna polițiștilor, pentru audieri. Ei sunt cercetați în cadrul unui dosar penal deschis pe numele lor, fiind totodată sancționați contravențional cu câte 2.000 de lei fiecare pentru că s-au deplasat fără a avea declarații pe proprie răspundere legate de scopul și locul deplasării, scrie Monitorul de Suceava.

Adauga un comentariu