Eveniment-Social

Campanie #mavaccinez, demarată de studenții USV Iași

Publicat: 26 oct. 2021
Studenți, în fața Universității de Științele Vieții
Astăzi, 2 noiembrie, ora 12.00, în Amfiteatrul A2 al Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, va avea loc lansarea cărții "ANIMALELE" - autor profesor universitar dr. Tudor Cozari

Studenții Universități de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” (USV Iași, fosta USAMV) au demarat propria campanie de încurajare a vaccinării în rândul tinerilor din campus, dar și a celor care nu sunt cazați în căminele instituției. Fie că sunt studenți români sau străini, la Facultatea de Agricultură, Horticultură, Medicină Veterinară sau Ingineria Resurselor Animale și Alimentare, tinerii care studiază la USV Iași încurajează vaccinarea prin propriu exemplu, vorbind despre motivele care au stat la baza deciziei lor. Astfel, în întreg campusul sunt popularizate clipuri video realizate cu mesajele studenților vaccinați, cu locația unde aceștia se pot imuniza și cu explicații științifice amănunțite asupra tipurilor de seruri existente în centrele de vaccinare.

„M-am vaccinat pentru a pune punct acestei pandemii. Cu cât mai multe persoane se vaccinează, cu atât ne apropiem mai mult de imunizare. Motivul principal se rezumă la responsabilitatea față de libertatea mea, care constă în a nu limita libertatea altora”, a transmis Adriana Trandaf, reprezentanta Ligii Studenților Agronomi și Veterinari.

USV încurajează studenții să se vaccineze anti-Covid-19

Conducerea Universității încurajează toți studenții și nu numai să se vaccineze împotriva COVID-19 și susține logistic demersurile medicale de combatere a pandemiei, asigurând și facilitând accesul la Centrul de Vaccinare deschis încă din luna februarie, în incinta Căminului A5 MERITUS. Vaccinarea este sigură, voluntară, gratuită și singura soluție pentru a învinge pandemia. Din păcate, în România doar circa 29% din populație este imunizată prin vaccinare. Acest procent clasează țara noastră pe ultimele locuri în Europa și, mai grav, este mult sub nivelul de imunizare colectivă de la care se poate reveni treptat la normalitate.

„M-am vaccinat pentru a trăi liber prezentul pentru bine meu, dar mai ales al familiei mele. Îi încurajez și pe ceilalți să se vaccineze și să fie responsabili deoarece vaccinul reprezintă revenirea la normalitate”, este de părere Andreea Culică, studentă la Facultatea de Medicină Veterinară.

Adauga un comentariu