Local

Captură-record de droguri la Iași! Bărbat, prins cu 25 de kilograme de substanțe interzise! Dus la audieri, individul a susținut că a vrut să importe frunze de ceai!

Publicat: 16 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Captură-record de droguri la Iași Bărbat prins cu 25 de kilograme de substanțe interzise Dus la audieri individul a susținut că a vrut să importe frunze de ceai
Anchetatorii de la DIICOT au descoperit 25 de kilograme de droguri

Bărbatul care deține recordul la cantitatea de droguri adusă în Iași a fost pedepsit de magistrați. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Daniel Podoleanu la peste 8 ani de pușcărie, sub acuzația de trafic de droguri de risc și de mare risc. Când a fost prins, ieșeanul a susținut că a vrut să importe frunze de ceai

Condamnare exemplară primită de un ieșean care deține recordul la cantitatea de substanțe interzise aduse în oraș. Astfel, ieri, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Daniel Podoleanu la pedeapsa rezultantă de 8 ani și 8 luni de pușcărie, pentru trafic de droguri de risc și de mare risc și introducerea, fără drept, în țară de droguri de risc și de mare risc.
De asemenea, magistrații au dispus confiscarea de la individ a cantității de droguri descoperită asupra sa (substanțe vegetale ce conțin cathinone și cathine). De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Daniel Podoleanu, prins cu 25 de kilograme de khat

Procesul lui Daniel Podoleanu a început pe 14 ianuarie 2020. Procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași l-au acuzat pe individ de comiterea celor două infracțiuni. Totul a pornit de la o captură-record făcută de anchetatori.
În urmă cu aproape un an, oamenii legii au descoperit 25 de kilograme de khat, un drog de mare risc. Drogurile proveneau din Nairobi (Kenya). Astfel, pe 13 noiembrie 2019, procurorii DIICOT Iași au dispus reținerea pentru 24 de ore a lui Daniel Podoleanu, în vârstă de 40 de ani, pentru comiterea infracțiunilor amintite.

„Pe 11 noiembrie 2019, inculpatul D.P. a introdus pe teritoriul României, prin intermediul serviciilor poștale, două colete, expediate din Kenya, în cantitate totală de 25 de kilograme de frunze khat, ce conțineau cathinone, droguri de mare risc, respectiv cathine, droguri de risc. Drogurile au fost declarate la intrarea în România ca fiind frunze de ceai importate din Nairobi (Kenya)”, au menționat procurorii ieșeni.

Frunzele „de ceai” urmau să ajungă în Suedia: ieșeanul a recunoscut până la urmă totul

Anchetatorii au mai menționat că, în urma cercetărilor efectuate în cauză, a rezultat faptul că drogurile urmau să fie expediate în Suedia, în vederea comercializării. Astfel, pe 13 noiembrie 2019, Tribunalul Iași a dispus arestarea lui Daniel Podoleanu, pentru o perioadă de 30 de zile. Oamenii legii au mai spus că membrii rețelei le procurau din zona orașului Nairobi, iar, mai apoi, le trimiteau în România prin intermediul Poștei. Pachetele erau ambalate cu mare atenție, tocmai pentru a nu atrage atenția. La audieri, individul a susținut că, după ce ajungeau în România, drogurile erau expediate către alte persoane, în Suedia.

În seara zilei de 11 noiembrie 2019, Daniel Podoleanu a fost prins în flagrant. Flagrantul a fost realizat de ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași. Concret, autoritățile l-au prins pe individ exact când ridica un colet de la Oficiul Poștal Vamă. Procurorii ieșeni au descoperit că acesta avea o cantitate de 25 de kilograme de droguri. Conform specialiștilor, originare din estul Africii, frunzele de khat conțin substanțe stimulante cu proprietăți asemănătoare amfetaminelor și pot declanșa psihoze și un comportament agresiv. În Europa, consumatorii sunt preponderent din Anglia și Olanda, dar popularitatea acestei substanțe s-a extins și în țările nordice.

Adauga un comentariu