National

Care este starea de sănătate a medicului erou de la Piatra Neamț internat în Belgia. Cătălin Denciu a început kinetoterapia

Publicat: 12 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Care este starea de sănătate a medicului erou de la Piatra Neamț internat în Belgia. Cătălin Denciu a început kinetoterapia
Medicul Cătălin Denciu, care a intrat în flăcări pentru pacienții săi în timpul incendiului din spitalul din Piatra Neamț

Medicul Cătălin Denciu, care a intrat în flăcări pentru pacienții săi în timpul incendiului din spitalul din Piatra Neamț, a fost dezintubat.

A două zi după tragedia de la Piatra Neamț, medicul a fost transferat la Spitalul Militar „Regina Astrid” din capitala Belgiei cu arsuri pe 75% din suprafața corpului. Acesta va mai rămâne o perioadă destul de lungă în spitalul belgian.

Potrivit Digi24, medicii belgieni au reușit să-i refacă piciorul drept, dar Cătălin Denciu mai are nevoie de multe intervenții chirurgicale pentru arsurile pe care le are pe restul corpului.

Cătălin Denciu nu a trecut încă de perioadă critică. De câte ori suferă intervenții chirurgicale, el este din nou intubat, pentru că sunt foarte dureroase. Începând de vineri, el a început să facă și kinetoterapie.

Incendiul din data de 12 noiembrie a fost provocat de un injectomat, aparat care a luat foc în secția AȚI a spitalului din Piatra Neamț. În momentul în care a intrat în secție, echipamentul de protecție cu care era îmbrăcat medicul a luat foc.

Zece pacienți au decedat în urmă incendiului de la Piatra Neamț.

Adauga un comentariu